Van life, mint furgonból átalakított lakóautós utazás?
Engem nagyon megnyert az életstílus, de nem tudom mennyire megvalósítható? Akinek van ötlete, netán tapasztalata is, tudna segíteni?
Érdekelnek pl a költségek, mennyibe kerül egy furgont megvenni, átalakítani? Tudom, felszereltségtől is függ, én olyat szeretnék ami szinte önellátó, napelemekkel, víztartályokkal (zuhanyzóval), kis hűtő, tűzhely. Fűtés-hűtés?
Szóval sok a kérdőjel még ebben is.
Lehet huzamosabb ideig így élni? Látom, vannak akinek sikerül, de pl mit dolgoznak, milyen munkát lehet így végezni? Felmerül a kérdés, internet hogyan van? Hol állsz meg esténként/nappalra?
Szóval ha tudtok segíteni egy érdeklődőnek a témában akkor azt köszönöm!
Online munkát kell végezned, akár nyelvtanítás is lehet ha nem egy konkrét cégnek dolgozol.
AZt nem tudom mennyibe kerül átalakítani. USAban vannak akik ezt csinálják.
Camping helyeken lehet parkolni éjszakara de az fizetős. Ami ingyenes az talán az autópálya pihenők ahol a kamionosok is alszanak.
Van mobilinternet a mai világban szoval az nem akadály. Kell valami nagy powerbank hogy tudj tölteni
Full szívás.
A legtöbb országban nem állhatsz meg éjszakára kempingen kívül.
Ahol mégis, ott valószínű nem akarsz majd.
Sok helyre eleve be se mehetsz. Több belváros például.
Kicsit a hely, minden kompromisszumos. Rossz a szigetelés, nyáron meleg van, télen hideg.
És mindez annyiba kerül, hogy ugyanennyi pénzből simán egy szemelyautoval airbnb szallasokkal ugyanazt az utat meg tudod csinálni...
ne felejts el álmodozás közben, hogy az instádon/tiktokodon látott legtöbb ilyen vanlife emberke amerikai meg kisebb részben ausztrál, amerikában sok helyen jóval lazábbak az ilyen részletekkel, hogy merre jársz, hol alszol, mit művelsz...
európában a lakóautóban a kempingekben, erre kijelölt helyen szabad aludni. dolgozni bármit dolgozhatsz, ami gépről megoldható, csak vegyél valami hatalmas mobilnetcsomagot meg igyekezz nem elfelejteni ránézni néha a kocsi akkujára. amit homeofficeban csinálhatsz, azt elbohóckodhatod máshonnan is. illetve ezt az átalakítósdit egyszerűbb ha egyből elengeded, európában legtöbb ország nagyon szigorúan veszi ezeket a barkácsolt kerekeken guruló dolgokat. egyszerűbb ha veszel valami kis használtautót német nyugdíjasoktól. napelemek, víztartályok, fűtés?! álmodozz még kicsilány, a papádnak és sugardaddydnek együttesen sincs annyi megtakarítása.
azt meg ne felejtsd el, hogy mindegy mennyit instapicsáskodsz a nagy szabadság jegyében, attól még valahol fenn kell tartanod egy állandó tartózkodási címet, ahol aztán adózol meg tbt fizets, hogy sürgősségi ellátást azért kapjál bárhol jársz is.
Vannak ilyenek akik több éve járják a világot lakóautóval, de ők már 50 pluszosak, korán visszavonultak és pénzzé tették amit tudtak, van annyi pénzük, hogy ne kelljen aggódniuk, de a youtube videóikat is monetizálhatják, ha jól csinálják.
Az a baj, hogy ehhez érdekes helyekre kell menniük, mert azt, hogy Szlovákiában parkolsz az erdő szélén, kevesen fogják megnézni. Most néztem egy brit párt, Délkelet-Ázsiában jártak, most éppen Indiában vannak, de minden este szállodába mennek, mert nem tudnak megmaradni a meleg miatt a kocsiban. Mondjuk a szálloda olcsó, $25-30.
Tele van a Youtube ilyen videókkal, magyarok is vannak, magyar nyelvű videókkal, ha ez számít. Szerintem szívesen adnak tanácsot is, ha közvetlen a csatornájukon keresztül kérdezel.
Keress rá: Pufi és Nyufi
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!