Elutaznál egy trópusi országba a veszélyek ellenére?
Tegyük fel hogy anyagilag beleférne, vagy a munkahelyen lenne rá lehetőséged (de nem volna kötelező).
Bevállalnád az esetleges betegségeket, illetve kockázatokat?
Simán. Borsodban dolgozom!
Észak-Korea biztosan szèp és biztonságos.
Csodálatkozom hogy a közbiztonság hangsúlyosabb mint az egészség. Nekem az a meglátásom, hogy a közbiztonság tekintetében sokkal inkább a te kezedben van a kontroll. A turisták által látogatott helyek általában vállalhatóak, ezen felül te döntöd el, hogy bemész-e a neccesebb helyekre. Azt viszont nem nagyon tudod kontrollálni hogy megcsíp-e a cecelégy..
A betegségek alatt én leginkább a dengue-t és a maláriát értettem nem egy kis hasmenést, azt kb Szerbiában is megkapod.
Eddig Szingapúr volt az egyetlen ilyen ország amit meglátogattam, de ez ugye még a nyugati országoknál is fejlettebb, vagyonokat költ szúnyogirtásra. Mégis az első nap, minden védekezés ellenére megcsípett egy és lett egy 3cm-es lüktető duzzanat a kezemen. Na mondom bmeg ebben volt minden, dengue, zika és malária is. Aztán nem lett semmi szerencsére, de azt azért láttam h neccesebb helyen azért pár % eséllyel be lehet kapni valami ilyet.
Biztonságos trópusi országot találni nem egy nagy etvasz, egész Délkelet-Ázsia, Mexikó déli része, Nicaragua, Kolumbia karibi részei, Zanzibár, Dél-India estébé.
Komoly egészségügyi kockázatot nem igazán jelent a legtöbb olyan ország, ahova nem a direkt térképről lemenni akaró emberek akarnak, viszont van pár olyan rész, ahol legalább észnél kell lenni. Dél-Afrikába például egész sokan mennek és jól meglepődnek, hogy ott bizony néha kirabolhatnak a nyílt utcán.
@kérdező, oké, de kérdés, mekkora a kockázat. Simán kaphatsz dengue-t D-Amerikában, de a legtöbben, akik ott élnek, sem kapnak, és még többen, akik odamennek látogatóba, szintén nem. Hep-A-B-t Magyarországon is simán kaphatsz, de a legtöbben szintén nem kapnak, sőt, van ellene hatásos oltás megelőzésképp, de a legtöbben nincsenek beolva sem, és nyugodtan alszanak.
Ha betegségtől tartasz, utazás előtti konzultáció és oltás létezik ("utazási" oltóközpontok), megmondják annak alapján, hogy mikor és hová és mennyi időre mész, hogy mi ellen javasolnak oltást, milyen egyéb óvintézkedések kellenek, mi a malária elleni gyógyszer kockázata vs. egy esetleges malária kockázata, stb. Annyiban pontosabb az online keresésnél, hogy folyamatosan képben vannak, hogy adott környéken hogy áll a malária szezon, stb.
De ha visszatérünk az eredeti kérdésedre, az ember nyilván olyan helyre költözne, ami nyaralás / életvitel szempontjából vonzó. Viszonylag valószínűtlen, hogy ez valami masszív lepratelep lenne, ahol magas a komoly betegség kockázata, a hasmenéses vagy akár megfázás jellegű betegségek meg mindenhol igazodnak a helyi viszonyokhoz, szóval elkerülni nem, megszokni, immunizálódni meg lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!