Miért gáz, ha valaki nem megy nyaralni?
Csak életemben kétszer voltam nyaralni (4 és 19 évesen), és mindegyik csak 2-3 napos volt, és úgy zajlottak le, hogy a rokonoknál aludtunk és onnan mentünk le a Balatonra, és vittünk magunkkal kaját. Mindig az volt, hogy volt fontosabb dolog, amire kellett a pénz, a szüleim esetében is, illetve ahogy felnőttem és már én is dolgozom, ugyanez igaz az én esetemben is (hogy van fontosabb dolog, amire érdemes félretenni, a nyaralás viszont nem létfontosságú), illetve idő szempontjából is volt, ami elsőbbséget élvezett (pl. beteg családtag). Ugyan 1-1 napos túrákon voltam párszor, de nyaralni gyakorlatilag nem (külföldön is csak 24 évesen voltam először).
Azt vettem észre, hogy akárki hallotta, hogy nem igazán voltam még az életem során nyaralni (30 éves leszek), eléggé csodálkozott, vagy kicsit lesajnálóan beszélt, ezért merült fel bennem, hogy a többség szerint gáz, ha valaki nem tud nyaralni menni.
Szerintem hihetetlen gáz amit irsz. Szimplán igénytelenség, a vegetativ ostoba lét leirása: ha nem nyaralsz, ha nem eszel finom ételeket, ha nem szép a lakásod, akkor oda jutsz, hogy csak eszel meg szarsz, mint egy birka vagy egy féreg.
Ráadásul ha egy nap kifejleszted az igényt a nem tróger léten túl, itt a gyakorin elmondhatjuk, miképp vegyél 15.000 forintból repülőjegyet és utazz el egy nagyvárosba, vagy tengerpartra.
Meg fogja változtatni a buta, semmirekellő életed, hidd el.
Számomra az a fura, hogy valaki kényszert érez arra, hogy minden nyáron el kell utaznia külföldre legalább 1, de inkább 2-3 hétre, lehetőleg valamilyen tengerpartra. Engem az ilyesmi teljesen hidegen hagy. Kétszer erőltettem magamra, de soha többé, még ha fizetnének érte, akkor se.
Számomra ezerszer nagyobb élmény átmenni a rokonaimhoz, barátaimhoz, sütögetni valamit, azután kimenni a tóhoz horgászni, esetleg túrázni, közben jókat beszélgetünk.
Szerintem a társadalmi nyomás is benne van, ez egyfajta státuszszimbólum lett. Ismerek olyat, aki azért megy el nyaralni külföldre, mert "ettől érzem magam valakinek" (szó szerint így mondta), még az se érdekli, hogy emiatt az egész családnak hónapokig össze kell húzni a nadrágszíjat. Aztán ott van az is, hogy sokan a közösségi médián élik az életüket, tehát "ha nem mész nyaralni külföldre a nyáron, nem vagy ember". Egyszerűen ez a trend.
Nem gáz, én se szeretek utazni, nyűgnek érzem. Nem a pénz az oka, több utat is megengedhetnék magamnak.
Szinte minden évben megyünk, gyerekkoromban is mentünk, most már szerencsére visszautasíthatom, vagy úgy szervezem, hogy nekem jó és az pár nap. Számolni szoktam, hogy mikor jöhetünk már vissza... 😃
Engem frusztrál, hogy nem a saját ágyamban alszom, nem a saját wc-t, fürdőt használom, mindent ki kell tapasztalni. (Igen, 4 csillagos hotelben is szarul érzem magam, nem ezen múlik). Úton lenni is frusztráló, unalmas számomra. Mivel vannak olyan helyek, ahova szeretnék eljutni, így beáldozom azt, hogy az utazással kapcsolatos dolgok nagy része stressz a számomra.
"van fontosabb dolog, amire érdemes félretenni, a nyaralás viszont nem létfontosságú"
Egyszerűen gáz vagy haver.
Csak a robotoknak nem kell idegen környezetben pihenniük, kikapcsolódniuk il. feltöltődniük.
Ezek szerint te is egy robot vagy. További jó robotolást!
Azért szerintem van egy egészséges határ...
Ennyi erővel sose menjen senki, mert mi van, ha földrengés miatt összedől a ház, és újat kell venni, a biztosító meg nem fizet.
Persze van egy egészséges összege a "kötelező" tartaléknak, az ember ne hitelből vagy az utolsó filléreiből utazgasson, de az átlagember igenis szokott egész évben direkt a nyaralásra is spórolni, mert igényli ő, esetleg igényli az egész család. Ez is része a szellemi felfrissülésnek, érdemes rá áldozni, mert ez is az egészséges élet velejárója, és jobb esetben része a művelődésnek és a szocializálódásnak is (persze egyénenként változó mértékben).
A rabszolgák otthon maradnak és koncepciókat gyártanak.
A többiek pedig nyaralnak és kikapcsolódnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!