Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Miért gáz, ha valaki nem megy...

Miért gáz, ha valaki nem megy nyaralni?

Figyelt kérdés

Csak életemben kétszer voltam nyaralni (4 és 19 évesen), és mindegyik csak 2-3 napos volt, és úgy zajlottak le, hogy a rokonoknál aludtunk és onnan mentünk le a Balatonra, és vittünk magunkkal kaját. Mindig az volt, hogy volt fontosabb dolog, amire kellett a pénz, a szüleim esetében is, illetve ahogy felnőttem és már én is dolgozom, ugyanez igaz az én esetemben is (hogy van fontosabb dolog, amire érdemes félretenni, a nyaralás viszont nem létfontosságú), illetve idő szempontjából is volt, ami elsőbbséget élvezett (pl. beteg családtag). Ugyan 1-1 napos túrákon voltam párszor, de nyaralni gyakorlatilag nem (külföldön is csak 24 évesen voltam először).

Azt vettem észre, hogy akárki hallotta, hogy nem igazán voltam még az életem során nyaralni (30 éves leszek), eléggé csodálkozott, vagy kicsit lesajnálóan beszélt, ezért merült fel bennem, hogy a többség szerint gáz, ha valaki nem tud nyaralni menni.

2023. aug. 5. 08:05
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
77%

Nekem fura, hogy közel 30 évesen valakinek nincs igénye arra, hogy más kultúrákat megismerjen vagy hosszabb időre (1 hét) kimozduljon a saját környezetéből.

Persze, meg tudom érteni. Szerintem is vannak olyan dolgok amik fontosabbak. De én szeretek néhány napot eltölteni egy másik vàrosban. Felfedezni azokat a kincseket, amik az ottaniaknak már hétköznapi. Megcsodálni, utána nézni, kultúrálódni.

2023. aug. 5. 08:20
 2/28 anonim ***** válasza:
87%

Azért furcsállhatják, mert mások vagyunk, mások a prioritások, csak hajlamos mindenki magából kiindulni. Elég ha csak azt vesszük alapul, hogy van, aki képes hitelből menni nyaralni...

Az emberek többségének a nyaralás az év csúcspontja, kiszakadnak a dolgos hétköznapokból, feltöltődnek, és kiengedik a fáradt gőzt. Biztos nehéz elképzelniük, hogy más máshogy érez ezzel kapcsolatban.

(Ez olyan, hogy engem meg biztos, hogy van, aki sajnál, hogy nincs kocsim, pedig bármilyet vehetnék, fenn is tudnàm tartani, csak utálok vezetni, félek a kocsiban egy baleset óta, szóval inkább gyaloglok vagy tömegközlekedek.)

Viszont ha így érzed, hogy mindig "van fontosabb dolog", akkor neked nem is szabad nyaralni, nincs annál rosszabb, mikor valakinél fejben folyamatosan pörög a számláló, hogy ez a vacsora is mennyibe került, ez a belépő is milyen drága volt stb., mennyi minden másra tudtam volna költeni. Nyaralni is tudni kell, anélkül tényleg csak pocséklás minden ráköltött forint :)

Te ilyen vagy és kész, ne foglalkozz másokkal, biztos van, amiért meg te sajnálhatod le őket.

Ja, és manapság közösségi média hatása sem elhanyagolható, akinek nincs kinn legalább pár tengerparti szelfije, az már csak csóró sz*r lehet :)

2023. aug. 5. 08:35
 3/28 anonim ***** válasza:
94%

2-es vagyok, azt kifelejtettem, hogy nekem sem volt igényem sokáig, egészen addig, míg először el nem jutottam a tengerpartra a volt férjemmel. Azóta bejártuk a fél világot, állandóan csak utakat szerveztem fejben, mások nyaralós sztorijait szívtam magamba és raktároztam ("hátha később jól jön"),szóval iszonyatosan rá lehet kapni :)

Esetleg egy próbát te is tehetsz, hidd el, teljesen más a hangulat, az emberek mentalitása is egy mediterrán/trópusi helyen.

2023. aug. 5. 08:45
 4/28 anonim ***** válasza:
86%

Gáznak nem gáz, csak ez a szokás :) A nyaralásban nem is az utazás a lényeg, hanem hogy lazíts legalább egy hetet, amikor kizökkenhetsz a mindennapos tevékenységeidből, ahhoz pedig nem árt, ha másik környezetbe helyezed át magad. Szakemberek szerint három hét lenne az ideális, szóval a 2-3 napos balatoni útjaidat én nem tekinteném valódi nyaralásnak.

Nem feltétlenül kell külföldre utazni ehhez, az is jó, ha egy vidéki rokonodhoz leugrassz 1-2 hétre (vagy ha vidéki vagy, akkor nagyvárosihoz). De tudom, hogy nehéz ennyi időt és pénzt felszabadítani, én sem nyaraltam 15 éve.

2023. aug. 5. 09:04
 5/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy egyedül ezzel. Igaz, én sulis koromban minden évben voltam Balcsin nyaralni úttörőtáborban, de felnőtt koromban már nem úgy alakult. Szívesen elmentem volna, meg most is elmennék tengerpartra is, de nincs rá való. Illetve ahogy te is írtad, van fontosabb dolog. Inkább kifizettem a lakáshitelt, meg felújítottam a konyhát, amit minden nap látok, mint hogy egyszer lementem volna a tengerre. Aztán lehet, akkor már nem lenne hol laknom, mert nem tudtam volna fizetni a törlesztőt.

Rám is néztek párszor furcsán, mikor kérdezték, hova megyek nyaralni és mondtam, hogy sehova.

2023. aug. 5. 09:33
 6/28 anonim ***** válasza:
34%
Sosem voltam még nyaralni, elmúltam 30. Nekem nem gáz, sosem éreztem hiányát a láblógatásnak a Balaton parton, vagy bármely tengerparton.
2023. aug. 5. 09:53
 7/28 anonim ***** válasza:
87%

Nem gáz, sokaknak nem fér bele a költségvetésébe (dráguló szállások, emelkedő infláció, értéktelenedő fizetés, növekvő kiadások), vagy egyszerűen csak nem szeretik a nyarat, a meleget, csak a parton fekvést.

Igen, a megszokás miatt, pedig a szabit ki lehet venni a többi évszakban is.

Viszont azért kellemesebb időben egy egész napos alacsony költségvetésű kirándulás is kitudja zökkenteni az embert a hétköznapokból és egy időre feltölti. Azért kellenek/kellenének ilyen v. más jellegű környezetváltozások az egészséges testi, -lelki jóléthez.

2023. aug. 5. 10:23
 8/28 anonim ***** válasza:
77%
Nalam az utazas kb olyan mint az oxigen, nelkule nem tudom elkepzelni az eletet.
2023. aug. 5. 10:48
 9/28 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem az gázabb amikor valaki csak azért megy mert társadalmi elvárás meg hogy villoghasson a szocmédiában.
2023. aug. 5. 11:06
 10/28 anonim ***** válasza:
88%
Nekem nem gáz. Csak furcsa ha valakinek az elég ha a szabadsága pont olyan mint az év többi napja. Nekem is van olyan kollégám, ismerősöm aki képes otthon televizíót nézni két teljes hétig egész nap. Nekem meg az a természtes, hogy pihenjek és olyan dolgokat csináljak nyaraláskor amiket a hétköznapokban nem engedhetek meg magamnak. Illetve a lehetőségekhez képest igyekszem megismerni, felfedezni a világot amiben élek. Nekem az a természetes, hogy az ember eljusson legalább egyszer az életében egy tengerhez, egy sivataghoz, Londonba, Párizsba, Romába és néhány nevezetes helyre a világban. Valakinek meg az utazás nem fontos, nem vagyunk egyformák.
2023. aug. 5. 11:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!