Szerintetek reálisak ezek az álmok?
Sziasztok! Igazából nem is arra vagyok kíváncsi, hogy ki mit gondol erről az egészről, mivel tudom jól, hogy megfogom valósítani a legnagyobb álmomat, inkább csak szeretném veletek megosztani, mert jelenleg senki nincs az életemben, akivel beszélhetnék erről.
Szóval rátérnék a lényegre.Sajnos nem volt túl szép gyerekkorom(családom miatt) és a mai napig úgyérzem, hogy a múltban történt eseményeket nem tudtam feldolgozni.A mai napig nem sok jó dolog történik velem az életben.Úgy érzem, hogy bármibe belekezdek, bárhogy próbálkozok semmi se jön össze és mindezért a családomat és a múltat okolom.Régóta tervezem már, hogy szakítok ezzel az életemmel és a világ másik végén kezdek újat.SZÓ SZERINT!A legnagyobb álmom, hogy eljussak a világ valamennyi káprázatos szigetére és, hogy valamelyiken le is telepedjek.Zanzibár,Bali, Bahamák vagy éppen a Kajmán szigetek.Eddig ez az álom annyira távolinak tűnt, viszont 2 hete elkezdtem melózni és szerencsére elég jól keresek így terveim szerint 4-5 éven belül meg is tudom valósítani az álmaimat.19 éves vagyok, tehát el tudom választani a képzeletet a valóságtól és úgy gondolom, hogy ezek a célok közel sem kivitelezhetetlenek.Ti mit gondoltok erről? Befolyásolni nem tudtok, de szívesen meghallgatnám a véleményeteket!
Mit dolgozol? Van valami szakmad?
Amugy ha szigeten akarsz elni, akkor EU-n belul is van ra lehetoseged: egyszerubb is megvalositani.
Pl. Kanari szigetek.
"eljussak a világ valamennyi káprázatos szigetére"
Valamennyire??!
Tudod te egyáltalán, hogy hány sziget van a világon??!
Vicces gyerek vagy.
Nem jó. Először is téves a helyzetértékelésed. Azt gondolod, hogy mindenért ami eddig ért és amilyen lettél, a családod felelős. Tehát nem te, hanem mások. Tegyük fel, hogy így van. Egy érett, tehát felelős döntésre képes személyiség azért önvizsgálatot is tartana, a biztonság kedvéért végiggondolná mik a gyenge pontja, mik azok az erősségek amik megkülönböztetik, akár kiemelik a tömegből. Amiért azt mondom, hogy nem jó, az a megoldásod. Elmenni a problémáid elől, reális helyzetértékelés nélkül, egy olyan helyre, amit csak netes manipulált turista videókból ismersz, és valószínűleg nem olyan, amilyennek megálmodod.
Nem azt mondom, hogy nem lehet álmodozni, tele van a világirodalom elvágyódó szenvelgéssel de reális helyzetértékelés nélkül mindig jön a kijózanodás.
Elnézést, hogy a világot bejárva, 6 elemit végezve így 50 felett csak ennyi tellett, de drukkolok neked, hiszen unikum vagy, nem is értem, hogy nem jutottak eddig másnak eszébe ilyen grandiőz álmok.
"ezt magyarázhatom egy 6 elemeivel rendelkező analfabétának"
1. Aki elvégezte a 6 elemit, az már nem analfabéta.
2. Ha nem nagyképűsködnél, több megértésre számíthatnál.
3. A világ legkáprázatosabb helyei is csak akkor azok, ha nem hajléktalanul nyomorog odakint valaki odakint, és nem csak a napi betevőért mosogat.
4. Ez idáig mindössze 3 földrészre jutottam el, és kétszáznál többször jártam már külföldön, de nem szeretnélek megzavarni az álmodozásodban, hiszen te úgyis mindenkinél jobban tudsz mindent.
1.Egy szóval sem mondtam és nem is utaltam rá, hogy mindnekinél mindent jobban tudnék.Ha így lenne, akkor ki se írtam volna a kérdést!
2.Nem véletlenül kezdtem el "nagyképűsködni"
3.Nagyon sok magyar él például a Kanári-szigeteken, tehát egyáltalán nem lehetetlen eljutni oda(Tudom a felsorolásomban nem szerepelt ez a hely, de akár ez is szóba jöhet, sőt már úgy látom erre van a legnagyobb esély, még akkor is, ha drága)
Na úgy látom, hogy tudsz te emberi hangon is kommunikálni.
Csak így tovább.
"Nagyon sok magyar él például a Kanári-szigeteken"
Nagy különbség, hogy az Eu-ban van.
Mint irtam a Kanari szigetekre eljutni nem különösebben nehéz. Foleg, ha nincsenek magas igenyeid. Mivel Spanyolorszaghoz tartozik, igy EUs orszagkent nem kell letelepedesi es munkavallalasi engedely. Ha van valami jo szakmad, akkor talalhatsz munkat, bar a myelvismeret feltetlenul szukseges.
Nekem az volt az almom, hogy majd nyugdijaskent Spanyolorszagba koltozom, de a pandemia miatt erre nem kellett varnom, mert azota tudok otthonrol dolgozni es 6 honapot Tenerifen elek (a telet itt toltom, 2 szobas lakas berleti dija 750 euro havonta), nyaron pedig itthon vagyok a sajat házamban
Ó, hát hogyne. Tényleg sok magyar él a Kanari szigeteken. De tényleg. Én egy 25 ezres kisvarosban élek, de tényleg innen is többen vannak akik kiköltöztek. Pld. az a szülész-nőgyógyász aki 30 valahány évig aratta babérjait a köz megelégedésére aztán visszavonulva vett magának ott egy házikót arrafelé. Aztán a tüdőgyógyász főorvosasszony férje, aki epítési vállalkozó, de nem kellett eladnia a balatoni vízparti nyaralójukat, hogy Tenerifén is vegyen egy házikót.
Vagy az a volt kutyatenyésztő aki miután a Telkiben lévő villáját kiadja bérbe, a másik házát eladta és vett belőle a Kanári szigeteken egyet. Néha hazanéz. Itt a helyi elitben egy csomóan nem havi 1-2 millióval gurigáznak, pláne egy élet sz*rkavarása után.
Hol élsz te, kisfiam? Jársz te emberek közé? De úgy mindenféle, öreg, fiatal, szegény,gazdag közé? Vagy csak úgy képzeled, hogy milyen lehet a világ, mert a családod adta élményen keresztül eleget tudsz róla? Persze ha te már 19 éves korodra mindent is láttál, akkor ok. Akkor ezer bocs, vezesd te a vének tanácsát. Figyelj, előtted úgysem volt élet, fedezd már fel a floppy lemezt... kérlek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!