Szerintetek reálisak ezek az álmok?
Sziasztok! Igazából nem is arra vagyok kíváncsi, hogy ki mit gondol erről az egészről, mivel tudom jól, hogy megfogom valósítani a legnagyobb álmomat, inkább csak szeretném veletek megosztani, mert jelenleg senki nincs az életemben, akivel beszélhetnék erről.
Szóval rátérnék a lényegre.Sajnos nem volt túl szép gyerekkorom(családom miatt) és a mai napig úgyérzem, hogy a múltban történt eseményeket nem tudtam feldolgozni.A mai napig nem sok jó dolog történik velem az életben.Úgy érzem, hogy bármibe belekezdek, bárhogy próbálkozok semmi se jön össze és mindezért a családomat és a múltat okolom.Régóta tervezem már, hogy szakítok ezzel az életemmel és a világ másik végén kezdek újat.SZÓ SZERINT!A legnagyobb álmom, hogy eljussak a világ valamennyi káprázatos szigetére és, hogy valamelyiken le is telepedjek.Zanzibár,Bali, Bahamák vagy éppen a Kajmán szigetek.Eddig ez az álom annyira távolinak tűnt, viszont 2 hete elkezdtem melózni és szerencsére elég jól keresek így terveim szerint 4-5 éven belül meg is tudom valósítani az álmaimat.19 éves vagyok, tehát el tudom választani a képzeletet a valóságtól és úgy gondolom, hogy ezek a célok közel sem kivitelezhetetlenek.Ti mit gondoltok erről? Befolyásolni nem tudtok, de szívesen meghallgatnám a véleményeteket!
"eljussak a világ valamennyi káprázatos szigetére " Ugye azt tudod, hogy egy ilyen út darabja nagyjából fél millió forint? Azért az összesre eljutni elég meredek.
Mit tervezel kint dolgoozni?
de ugye tudod hogy Europan kivul (az is csak egyelore) sehol nem tudsz csak ugy letelepedni. Mindenhol bevandorlasi torvenyek vannak, tehat annak utana kell nezned. Van ahol konnyen lehet letelepedni, van ahol nehez. Bali peldaul Indonesiahoz tartozik, annak az orszagnak torvenyeit kell nezned. Ha Zanzibaron kepzeled magad, Tanzaniatol kell kerni engedelyt.
Amit szeretnel nem lehetetlen de nagyon sok munka all elotted. Alaposan fel kell keszulnod.
"19 éves vagyok, tehát el tudom választani a képzeletet a valóságtól"
Nem, szemmel láthatóan egyelőre nem tudod. Mi az, hogy bármilyen munka szóbajöhet? Először is kell letelepedési engedély, munkavállalói. Kelleni fog releváns munkatapasztalat.
Azzal is jó lenne tisztában lakni, hogy milyen az ingatlanpiac. Nem mindegy milyen munkát vállalsz el, mert lehet kapsz egy banánt árusító bódéban munkát, amiért kapsz havonta 80 ezer forintot, albérletet meg nem találsz 120 ezer forint alatt.
Egyelőre kb ott tartasz, hogy el akarsz jutni a világ minden trópusi szigetére, aztán majd négy év múlva valamelyiken le akarsz telepedni. Azt még nem tudod, hogy hol, hogy mit fogsz dolgozni, hogy lehet oda letelepedni, milyen nyelvet fogsz tanulni.
Ez kicsit nekem ilyen 13 éves gyerek álmodozása. Ne érts félre, tök jó, hogy vannak álmaid, és céljaid, de próbálj a realitás talaján mozogni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!