Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Szerintetek reálisak ezek az...

Szerintetek reálisak ezek az álmok?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Igazából nem is arra vagyok kíváncsi, hogy ki mit gondol erről az egészről, mivel tudom jól, hogy megfogom valósítani a legnagyobb álmomat, inkább csak szeretném veletek megosztani, mert jelenleg senki nincs az életemben, akivel beszélhetnék erről.

Szóval rátérnék a lényegre.Sajnos nem volt túl szép gyerekkorom(családom miatt) és a mai napig úgyérzem, hogy a múltban történt eseményeket nem tudtam feldolgozni.A mai napig nem sok jó dolog történik velem az életben.Úgy érzem, hogy bármibe belekezdek, bárhogy próbálkozok semmi se jön össze és mindezért a családomat és a múltat okolom.Régóta tervezem már, hogy szakítok ezzel az életemmel és a világ másik végén kezdek újat.SZÓ SZERINT!A legnagyobb álmom, hogy eljussak a világ valamennyi káprázatos szigetére és, hogy valamelyiken le is telepedjek.Zanzibár,Bali, Bahamák vagy éppen a Kajmán szigetek.Eddig ez az álom annyira távolinak tűnt, viszont 2 hete elkezdtem melózni és szerencsére elég jól keresek így terveim szerint 4-5 éven belül meg is tudom valósítani az álmaimat.19 éves vagyok, tehát el tudom választani a képzeletet a valóságtól és úgy gondolom, hogy ezek a célok közel sem kivitelezhetetlenek.Ti mit gondoltok erről? Befolyásolni nem tudtok, de szívesen meghallgatnám a véleményeteket!

2023. júl. 10. 17:59
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
100%

"eljussak a világ valamennyi káprázatos szigetére " Ugye azt tudod, hogy egy ilyen út darabja nagyjából fél millió forint? Azért az összesre eljutni elég meredek.

Mit tervezel kint dolgoozni?

2023. júl. 10. 18:52
 2/32 A kérdező kommentje:
Igen letelepedés után rögtön elkezdenék dolgozni gyakorlatilag bármilyen munka szóba jöhet.A nyelvet elkezdem tanulni és kb 4-5 év alatt összegyűjtök annyi pénzt, hogy kiutazzak és ki tudják ott venni egy lakást.Zanzibár áll a legközelebb a szívemhez, viszont szinte bármelyik Közép-amerikai országban szívesen élnék.
2023. júl. 10. 18:59
 3/32 anonim ***** válasza:
100%
Jussal. Ezek elcsepelt turistahelyek. De nem egyforma az izlesunk.
2023. júl. 10. 19:08
 4/32 anonim ***** válasza:
100%

de ugye tudod hogy Europan kivul (az is csak egyelore) sehol nem tudsz csak ugy letelepedni. Mindenhol bevandorlasi torvenyek vannak, tehat annak utana kell nezned. Van ahol konnyen lehet letelepedni, van ahol nehez. Bali peldaul Indonesiahoz tartozik, annak az orszagnak torvenyeit kell nezned. Ha Zanzibaron kepzeled magad, Tanzaniatol kell kerni engedelyt.

Amit szeretnel nem lehetetlen de nagyon sok munka all elotted. Alaposan fel kell keszulnod.

2023. júl. 10. 19:12
 5/32 anonim ***** válasza:
100%

"19 éves vagyok, tehát el tudom választani a képzeletet a valóságtól"

Nem, szemmel láthatóan egyelőre nem tudod. Mi az, hogy bármilyen munka szóbajöhet? Először is kell letelepedési engedély, munkavállalói. Kelleni fog releváns munkatapasztalat.

Azzal is jó lenne tisztában lakni, hogy milyen az ingatlanpiac. Nem mindegy milyen munkát vállalsz el, mert lehet kapsz egy banánt árusító bódéban munkát, amiért kapsz havonta 80 ezer forintot, albérletet meg nem találsz 120 ezer forint alatt.

Egyelőre kb ott tartasz, hogy el akarsz jutni a világ minden trópusi szigetére, aztán majd négy év múlva valamelyiken le akarsz telepedni. Azt még nem tudod, hogy hol, hogy mit fogsz dolgozni, hogy lehet oda letelepedni, milyen nyelvet fogsz tanulni.

Ez kicsit nekem ilyen 13 éves gyerek álmodozása. Ne érts félre, tök jó, hogy vannak álmaid, és céljaid, de próbálj a realitás talaján mozogni!

2023. júl. 10. 19:18
 6/32 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok azzal, hogy a letelepedés sehol sem egyszerű Európán kívül.Pl.Panamában és a Közép-amerikai országok többségében 5000USD kell bankszámlát nyitni.Még nagyon az elején vagyok, viszont úgy gondolom az első és legfontosabb lépést már megtettem azzal, hogy munkát kerestem és elmentem dolgozni.Sok ország van a fejemben jelenleg.Összevetem őket és megnézem, hogy melyik országban érné meg a leginkább letelepedni.Tudom, hogy hosszú lesz a folyamat és sok munka vár rám, de ezért fogok 3 műszakba robotolni és amikor már fel akarnám adni, akkor fogok a legjobban gondolni az álmaira.Ez fog előre vinni.De tettekkel kell majd bizonyítanom!
2023. júl. 10. 19:30
 7/32 anonim ***** válasza:
100%
Azt is kalkuláld bele, hogy ezeken a helyeken egy átlag ember annyit keres, hogy nagyjából a túléléshez elég.
2023. júl. 10. 19:44
 8/32 A kérdező kommentje:
Szerintem lennénk páran, akik ilyen gyönyörű helyeken nem foglalkoznánk azzal, hogy éppen milyenek az életkörülmények.Persze nem azt mondom, hogy akár hajléktalan is lennék ezeken a helyeken, viszont luxus sem kellene.
2023. júl. 10. 20:05
 9/32 anonim ***** válasza:
100%
Ezeken a helyeken hogy letelepedj pontosan nulla az eselyed. Hacsak nem orvos, tudos vagy.
2023. júl. 10. 20:24
 10/32 A kérdező kommentje:
Miért kellene orvosnak vagy tudós aki lennem ahhoz, hogy Zanzibáron vagy a Bahamákon letelepedjek?
2023. júl. 10. 20:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!