A Férfiaknak is kötelező a szigorú öltözködés betartása mint a nőknek az arab országokban?
Tunézia lazább ország, majdnem olyanok, mint az olaszok, ott nem téma az öltözködés, vannak női rendőrök is.
A másik három országban férfiként kötelező a póló, szóval kötelező a felsőtestet eltakarni utcán, csak a strandon lehet levetkőzni. A rövid ujjú ing is rendben van.
A tréningnadrágban meg eleve prosztó dolog bárhová is elmenni a sportpályán kívül.
Már a nevében is benne van, hogy TRÉ !
Országon belül is lehetnek különbségek, a turistás helyeken szinte már nőként is mindent szabad, máshol pedig kisebb lazaságot is rosszul tűrnek.
Törökországi példa: Alanyában alig ruhában rohangált mindenki, Isztambulban meg azt hittem, hogy ujjatlan felsőben lelöknek a buszról... (nem oda terveztünk menni, csak lekéstük az átszállást, így egy napra ott ragadtunk, gondoltuk csak szétnézünk már. Pulcsi csak a bőröndben volt, amit ki se váltottunk, tehát első utunk a bazárba vezetett kendőért, de míg odáig eljutottunk... szinte halálfélelem 😀)
Kedves 17-es!
Mint írtam, tanácsot nem is kaphattam, mivel nem volt szó isztambuli városnézésről, ott csak a reptéren szálltunk volna át. Ettől függetlenül nyilván tudtam, hogy nem az igazi úgy, ezért mentünk egyből a bazárba, viszont azt hittem, hogy csak megróvó pillantásokat fogok kapni azon a rövid úton, de tényleg inkább ijesztő volt :)
Ennyiért viszont akkor sem bénáztam volna egy napot a bőrönddel, ha tudom előre, max. az első boltig megyek, nem két megállót a bazárig... végül így is jól alakult, nem köveztek meg :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!