Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Angliában voltam, ott foglalta...

Emma2 kérdése:

Angliában voltam, ott foglaltam szállást interneten szállodában, kifizettem. Érkezésemkor a recepción újra ki kellett fizetnem, vagyis az itthoni bankszámlámon zárolták az összeget, amit csak hetek múlva szabadítottak fel. MIÉRT???

Figyelt kérdés
Ma sem értem, miért kellett zárolni az összeget, amikor már ki volt fizetve. Most újra szállást akarok foglalni, de nem akarok megint kétszer fizetni. Hogy tudom elkerülni?

#szállásfoglalás Angliában
2022. febr. 10. 14:43
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem fizettél kétszer, mert azt a pénzt csak zárolták, és távozásod után felszabadították. Igaz, korrektebb lett volna távozásod után 1-2 nappal, nem hetekkel később felszabadítani.

Szerintem ez kaució lehetett a vendég által okozott esetleges károkra vagy a szobai minibárból fogyasztott dolgokra vonatkozóan.

Bár az is tény, hogy ilyet szállásnál én sosem tapasztaltam.

Autóbérlésnél volt ilyen nálam, de az logikus, hogy amíg vissza nem vittem az autót épségben, kaució kellett.

Esetleg érdeklődj előtte, hogy a helyszínen kell-e még valamit fizetned és annak mi a rendje.

2022. febr. 11. 10:00
 2/2 BeefEater ***** válasza:

Zároltak és felszabadították, tehát nem fizettél, csak zároltak. Hogy miért zárolnak, az szálloda függő. Van, ahol bejelentkezéskor zárolnak kauciót, van, ahol zárolnak pénzt, hogy a napi fogyasztásod biztos ki tudd fizetni, stb.

Ez sok helyen (főleg jobb szállodáknál) teljesen megszokott. Én ezért szeretek ilyen helyen hitelkártyával fizetni mert abból annyit zárolnak, amennyit akarnak, ha 3 hét múlva feloldják a zárolást semmi teendőm nincs és nem is az én pénzemet zárolták.

2022. febr. 11. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!