Bankszámlanyitás Angliában?
Figyelt kérdés
Végzetem egy kis kutatást és azt találtam, hogy bankja, de leginkább ügyintézője válogatja azt, hogy mit kérnek a számlanyitáshoz.
A kérdésem az, hogy ha kérnek lakcímigazolást, akkor hivatalos levél (pl. az NI interjúhoz) elég, vagy feltétlenül bérleti szerződésnek kell lennie.
Sok olyan hozzászólást láttam, hogy munkaszerződés és útlevél elég volt a számlanyitáshoz. Persze sok esetben ennek az ellenkezőjét is írták.
Van valakinek tapasztalata olyan bankokkal ahol nem akadékoskodnak túl sokat ezzel? Esetleg hellyel együtt, mert azt is sokan írták, hogy ugyanazon bank másik fiókjában teljesen mást kértek (bár valószínűleg ez is az ügyintézőkhöz köthető).
2014. dec. 12. 12:16
1/4 anonim válasza:
Ahány ember, annyi tapasztalat, nincs konkrét recept arra, hogy mit fogadnak el. Szó szerint minden bank, minden ügyintézője mást és mást fogad el. Sok helyen már a címedre érkezett NI levelet sem fogadják el, sőt olyat is hallottam már, hogy volt, akinek munkaadója levelét, miszerint nála dolgozik, sem fogadták el. Annyit lehet tenni az ügy érdekében hogy el kell menni több bankba, előbb utóbb sikerül. Illetve, ahol szobát/lakást bérelsz, az legyen hivatalos hely, és adjon lakcím igazolót és szerződést is. Rengeteg gond van a londonimagyarok.com-mal, azonban amit ők adnak igazolást, azt a Camden High Road-i HSBC bank minden gond nélkül elfogadja és megnyitja a bankszámlát a cég lakóinak, függetlenül attól hogy van-e NI számuk, vagy nincs. Útlevél és az ő általuk kiadott lakcímigazoló a kulcs, de csak ahhoz az egy bankfiókhoz, mivel velük állnak szerződésben.
2/4 anonim válasza:
Nekem a Barclays-ben az NI szamot igazolo papirt fogadtak el (nem az interjuhoz, hanem azt, amin mar rajta volt a szam, 3 hettel jott meg az interju utan) plusz a szemelyimet.. mashol mindenhol Utility bill volt az elvaras, pedig szerintem az osszes helyi bankot vegigjartam.. De en is hallottam, hogy ugyintezofuggo, nekem nem volt sok szerencsem, eleg maceras volt.
3/4 anonim válasza:
Leírtad a saját válaszod, pofára megy, meg ügyintéző kismajomra. Angliában minden pofára megy, a nagy egyenlő bánásmód és álkorrektkedés látszata alatt, persze kényszeredetten udvariaskodó mosollyal (bár mostanában ez is kezd elkopni, ahogy hallom, ha nem beszélsz jobban angolul mint a droid ügyintéző, aki maga sem gyakran túl fényes szerszám sem ilyen, sem más tekintetben). Munkaszerződés sosem kellhet, ehhez a banknak semmi köze.
4/4 anonim válasza:
En legeloszor a HSBC-nel probalkoztam, a valaha elhangzott leggyengebb es legidiotabb kifogasokat hallottam az ugyintezotol. A berleti szerzodesrol valami logot hianyolt, a munkaltatoi szerzodesre azt mondta, hogy ok nem ismerik ezt a ceget... Mondom mi?! Egyszeruen finoman elhajtottak. Aztan elmentem a Lloyds Bankhoz (akkoriban meg Lloyds TSB volt) es ott egy rossz szo nelkul elfogadtak ugyanazokat a papirokat. Erdekes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!