Hol lehet Budapesten bankszámlát nyitni a Lloyds banknál?
Őőőő... jól sejtem, ogy azért kell neked, mert mondjuk Angliáb akarsz jönni és szeretnél egy bankszámlát? Jól sejtem, hogy haverok súgták Lloydshoz menj, mert mondjuk arrl egyszerűbb az utalás vagy valami hasonló?
Ha ez a helyzet, akkor felejtsd el.
Ha magyarországi fiókban nyitsz számlát (bár kétlem, hogy Mo-n a Lloyds képviseltetné magát), akkor az magyar számla lesz és semmi köze sem lesz a kinti Lloydshoz... mint ahogy a magyar T-mobilnak sincs semmi köze az angol T-mobilhoz.
Ha Angliába kell bankszámla, akkor az az egy megoldás van hogy kijösz és nyitsz egyet. És igen, kell hozzá kinti lakcím. Mint ahogy egy magyar bankszámlához is igazolnod kell a magyarországi címedet.
MIért nem?
1) nincs Lloyds bank otthon
2) mert az egy másik ország... az országok között nincs átjárhatóság. Még ha létezne egy bank itt is, meg ott is, akkor sem tudnál külföldre számlát nyitni. Mert minden országra vannak adott törvények és azoknak kell megfelelni ahhoz, hogy számlával rendelkezz.
Mondjuk azt el tudom képzelni, hogy van egy halom pénzed és te vagy a kisisten, akkor elintézik neked, de ehhez olyan összeget is kell ám berakni a bankba!
NÉzd, kint élek én is. Én is voltam amúgy a Lloydsnál... az első számlámat alig akarták megnyitni, mert akkoriban (1 évvel EU csat után) még sokkal szigorúbb volt a rendszer. Ma már könnyebb, de ehhez itt kell lenned. Fel kell tudnod mutatni útlevelet (esetleg személyit) és lakcímet kell tudnod igazolni. Régen még NI számot és munkahely igazolást is kértek, de ma már ilyen nincs. Meg régen kb 10 bankba be kellett menned, mire végre valahol fogadtak. Ma már ilyen sincs. A most érkező ismerőseim pikk pakk nyitnak számlát minden gond nélkül. Ne bonyolítsd túl az életed azzal, hogy otton akarsz ezután futkosni. Tök felesleges.
Ja, éa amúgy a Lloydson kívűl van még kismillió másik bank.. . mind tök egyforma. Én plö Barclaysnál vagyok, de haver meg HSBCnél, egy harmadik meg Abbeynél (ami ma már Santander) és egyikünknek sincs semmi baja. Igazából anno mi oa mentünk, ahol elfogadtak minket... ez az egész részletkérdés. Hidd el hogy nagyobb falat, hogy találj munkát. Mert ez a lényeg.... nem a bank. :)
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!