Támogatnátok azt, hogy a környezetvédelem miatt korlátozzák a légi közlekedést?
Kezdetben az autók betiltását követelném. Indoklásként azt gondolom, a magyarok 80 százaléka anyira setét, hogy életében nem repül.
Szóval kezdjük az autókkal, testvéreim.
ma 15:44
Üdülési célból csak évi egy repülőút legyen alapesetben engedélyezett, ezt írtam.
Vagyis továbbra is repülhetne mindenki üzleti vagy pl. családlátogatási célból, és mivel a magyarok többsége nemhogy nem repül, de még külföldi nyaralásra sem jut el egy évben egyszer sem, ezért a nagy többséget nem érintené a korlátozás.
Azokat meg hadd ne kelljen sajnálnom, akinek az a hobbija, hogy évi ötször repülnek Peruba tengerimalac pörköltet enni.
Ez egy nehéz kérdés mert nem csak annyiból áll, hogy akkor majd kevesebbszer megyünk nyaralni külföldre. Franciaország próbálkozik ilyesmivel: [link] De igaz, hogy ehhez ott is rengeteg infrastruktúra kell.
Ha egy globális gazdaságban korlátozod az utazást azzal jelentős károkat okozol és ezt senki sem akarja. Ha a cégek maradnak a virtuális meetingeknél az jelentősen fogja csökkenteni már rövid távon is a járatok számát (nézd meg Covid előtt mennyi LHR-JFK járat volt) bár én ebben nem bíznék mert sokan (én is) juttatásként tekintenek az utazási lehetőségre (és hogy hetekig a cég költségére piálsz 5 csillagos szállodákban) és a jelenlegi munkaerőhiányos helyzetben szerintem egyszerűbb (és olcsóbb) kirándulni...üzleti útra vinni a dolgozót mint keresni és betanítani mást.
Szerintem azzal kellene kezdeni, hogy ahol van környezetbarátabb alternatíva ott afelé terelni az embereket. A francia példa jó, a magas parkolási díjakat és a dugódíjat is támogatom városokban (csak fordítsák a tömegközlekedés fejlesztésére)
Az ötlet rendkívüli, csak kicsit finomítani kell még rajta.
Mivel többnyire a fiatalok repülnek, ezért mindössze életkorhoz kellene kötni.
Vagyis pl. a 20 és 30 év közöttiek egyáltalán ne repülhessenek.
Aki meg ilyen hülye kérdést ír ki, az meg buszra se szállhasson fel.
Meg a túlsúlyosak menjenek gyalog!
Úgysem lehet tőlük rendesen elférni a repülőn.
Dehogy támogatom. Ha korlátoznánk a repülést, sok távoli turizmusból élő ország hatalmas gondban lenne. Vannak olyan helyek, ahol szinte más gazdasági tevékenység nincs is, csak turizmus.
KB éhínség lenne, akkorát esne a GDP-jük.
És ehhez nem is kell messzire menni, Izland pl egy megfelelő példa. Oda nem tudsz vasúton menni, a gazdaságuk egyik legnagyobb ága pedig a turizmus, a bevételük ~harmadát adja.
Lökjük őket a csődbe, mert pár zöldidióta kB az Unabomber szintjén gondolkodik? Nevetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!