Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Milyen város Debrecen? Költözn...

Milyen város Debrecen? Költöznétek oda?

Figyelt kérdés

Szegeden és Békéscsabán éltem, ezekhez van viszonyítási alapom. Illetve ismerem még Kecskemétet is.

Mi az ami pozitívum, és mi negatívum a városban? Milyen a közbiztonság, milyenek az emberek? És ami a lenyeg: milyen munkahelyek szempontjából?

Egyébként külföldben is gondolkodom.

2021. jan. 1. 21:34
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
77%
Csak annyit írok, h 5 évig jártam oda egyetemre, de az évfolyamtársaim 90%-a eltiplizett onnan. Én mindig élhetetlennek tartottam azt a várost.
2021. jan. 2. 22:37
 12/33 anonim ***** válasza:
"A kutya ugat, a karaván halad"
2021. jan. 2. 23:04
 13/33 anonim válasza:
40%
Szia itt lakom 14 éve. Nagyon szeretem, van sok munka, vannak bunkó emberek mint mindenhol, de én megvagyok elégedve vele:)
2021. jan. 5. 08:43
 14/33 anonim ***** válasza:
24%
Mi március végén költözünk Debrecenbe, áprilistól van munkahelyünk!
2021. jan. 5. 21:15
 15/33 anonim ***** válasza:
56%
Én debreceni vagyok. Szerintem huzamosabb ideig itt élni nem jó. A városközpont kicsi, alig lehet valamit csinálni, kevés értelmes kulturális program van. Az emberek negatívak, savanyúak, a legtöbb embernek lefelé görbül a szája itt..bár ez lehet máshol is így van, nem tudom, de ez nagyon lehúzó. Sok a bunkó. A környező falvakból betelepült paraszt. És igen drága itt az élet. Nem egyszer jártam úgy, hogy Budapesten olcsóbban megvettem ugyanazt az élelmiszert, mint itt. Szóval összességében én nem ajánlanám. Sokan elmennek innen suli után, pl azok is akik más városból jöttek ide tanulni. Persze jó oldala is akad, ha nagyítóval nézzük, de az elenyésző.
2021. jan. 16. 12:50
 16/33 anonim válasza:
77%

7 évet laktam Debrecenben, és sajnos az előző válaszolóval kell egyetértenem. Ezt írom úgy, hogy mindig kedves lesz a szívemnek és az otthonomnak fogom tekinteni.

Pozitívumok:

Szépnek nagyon szép, szerintem az egyik legszebb város Magyarországon. Hangulatosak a kisutcák, színesek a házak.

A közbiztonság annyira nem lehet rossz, mert sok évig egyedül jártam haza munka után éjszaka és soha senki nem kötött belém.

A tömegközlekedésen - meg úgy általában mindenhol - jóval kedvesebbek az emberek, mint Pesten.

Egyetemistának lenni nagyon jó Debrecenben, mert az egyetemvárosban nagyon jó a közösség és a koncertek többnyire az egyetemtől egy köpésre vannak.

Sok a zöld terület és a játszótér, kisgyerekesek tudnak a szabadban időt tölteni.

Negatívumok:

A DKV kritikán aluli, a villamosok még hagyján, de a trolik teljesen rendszertelenek, vagy késnek, vagy elmennek hamarabb. Olyan is van, hogy csak simán kimarad 1-1 járat, tehát jó sok helyről el fogsz késni,ha tömegközlekedsz.

A buszvégállomás és a vasút is sajnos tele van hordákban bandázó söpredékkel, akik inzultálják az arrajárókat.

Aztán, ha te tipikusan az a "menőkés" ember vagy, akkor folyamatosan azt fogod érezni, hogy mindenből kimaradsz.

Minden normálisabb kulturális program vagy szórakozási lehetőség Pesten van.

Engem sajnos nagyon zavart, hogy a hétvégét leszámítva semmi élet nincs sehol. Debrecenben - a Halközt leszámítva - nem látsz hangulatos kávézókban ücsörgő embereket este 6 után és ez nyáron elég lelombozó tud lenni. Azt meg sem említem, hogy az egész városban összesen 2 db éjjel-nappali trafik található (legalábbis amikor még dohányoztam annyi volt), és hétköznap éjszaka kb sehová nem tudsz beülni. Többször is előfordult, hogy azért nem mentünk el szórakozni, mert egyszerűen nem volt hova.

Ezen felül nem árt tudni, hogy merev és már régóta fennálló közösségek vannak minden társadalmi rétegben, akik nehezen fogadnak be új embereket. A másik dolog, hogy kb mindenki mindenkit ismer és ha extrovertált vagy, konkrétan zéró magánéleted lesz pár éven belül. Megjegyzik az autód és onnantól kb azt is tudják, hogy mikor fingtál. Ha Tinderen jobbrahúzol valakit, akkor randit sem kell megbeszélnetek, mert úgyis összefutsz vele az utcán (truestory).

Ezen kívül, ami már abszolút szubjektív megítélés, hogy általánosságban iszonyatos sötétség van a fejekben. A cívis mentalitás rendesen érződik az egész városon. Tulajdonképpen az egész egy hatalmas fideszparadicsom. Ha te fiatal értelmiségi vagy, nem biztos, hogy ez lesz a számodra megfelelő közeg.

Ahogy előttem is írták egyes szférákban kevés a munkalehetőség, szóval emiatt rengetegen leragadnak az egyetemen dolgozni vagy pedig kénytelenek elköltözni. Azzal is egyet kell értenem, hogy marha drágák az albérletek, kb alig van különbség Pesthez képest, ami nonszensz.

Mindent összevetve Debrecenben az a nem jó, hogy megvan benne egy nagyváros összes negatívuma, de közben egy marha nagy falu az egész. Ha te jól állsz anyagilag, családalapításra és nyugodtságra vágysz, meg komfortra, akkor jó lakóhely lehet. Ha fiatal, ambíciókkal teli pörgős ember vagy, akkor nem valószínű, hogy jól fogod ott érezni magad.

Ha nincs konkrét okod, ami miatt Debrecenben szeretnél élni, szerintem válaszd a külföldi lehetőséget.

2021. jan. 24. 23:47
 17/33 anonim ***** válasza:
45%

16: "Ha nincs konkrét okod, ami miatt Debrecenben szeretnél élni, szerintem válaszd a külföldi lehetőséget."

MINDEN magyar várossal szemben válaszd a külföldöt! És nem a város, hanem az ország miatt!

Magyar viszonyok közt(!) Debrecen benne van a 3 legjobb városban!

2021. jan. 25. 16:56
 18/33 A kérdező kommentje:
99% hogy márciusban megyek ki.
2021. jan. 25. 17:02
 19/33 anonim ***** válasza:
76%

Legjobb városok tekintetében ott van Pest, Győr, Fehérvár pl.

Én Debrecent messze nem sorolom az élhető városok közé...

2021. jan. 25. 19:50
 20/33 anonim ***** válasza:
20%

19: az életben nem voltál még Debrecenben!

30 ezer egyetemista van (egyharmadnyi Fehérvár), akik nagyon megadják az alaphangulatot!

A legnagyobb vidéki egyetemváros.

Szeged versenyezhet vele, csak ott kevesebb a munkalehetőség!

2021. jan. 25. 20:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!