Volt már, hogy valamit meg akartál nézni egy másik országban, és csalódtál, mert nem adott sokkal többet, mint a képek?
Nekem ezek közül nagyon sok tetszett, amiket negatívként írtatok :) Bár lehet, hogy az is számít, hogy ki, melyik évben volt ott. Vagy hogy kivel és milyen programokon voltak.
Plitvice, Brüsszel, Velence, Párizs nekem tetszett. Brüsszelbe többször is visszamentem.
A 15-ös védelmében:
Ha nyaralni megyünk, akkor nem azért indulunk, hogy a poggyászunk dugig legyen kajával és a padon, a főtéren álljunk neki szendvicsezni. Szóval igen, ha az ember utazik bizony bele kell olyasmit is kalkulálni az útba, hogy étkezések, kávézások. Mert ha földhöz vág valakit az, ha a 3in1 helyett rendes kávét iszik, akkor az inkább gyűjtögessen még a nyaralásra.
13:
Bled tényleg turista gettó, és túlhype-olt, de ott van mellette Bohinj, a parkolók környéke ott is tele van, de mind túrázásra, mind fürdésre találni nyugis, gyönyörű helyeket. A Júliai-Alpoknak pedig minden része gyönyörű, tele nagyon jó túrautakkal, ha az ember tesz egy kis erőfeszítést, már nem a legalja szalmakalapos túristak veszik körül.
Postojnánál mikor megláttuk a tömeget, meg a kisvasutas plakátot, fordultunk is vissza. Skocjanban még nem voltunk, de van egy Rakov Skocjan nevű völgy, kb. 3 km hosszú a két végén barlangból jön, illetve megy be a folyó. Na az szuperjó, nincs tele tömegekkel, nincs kiépítve csak ösvények vannak, mindkét oldalon be lehet menni a barlangba, a bejáratnál szurdok és barlang váltja egymást, ahogy végighaladsz.
Horvátországba pedig szezonon kívül érdemes menni. Plitvicénél januárban voltunk szuperjó volt, az alsó tavaknál sem volt tömeg, nyugodtan mozoghattunk, fényképezhettünk, a felső tavak olyankor bezárva, de nem foglalkoznak a belógókkal, így azt is bejártuk, nyilván csúszásgátló olyankor nem árt a fagyott pallókon.
Rovinj is teljesen jó tavasszal a szezonon kívül, ahogy Piranj is, annak mondjuk van valósagalapja, hogy ha az egyeiket láttad, az összeset. De Rovinjban naplementézni az amúgy szinte üres parton, nagyon jó volt.
Emellett Horvatország tipikusan az a hely, ahol 1 km-t mész a turistagettóktól, és nincs senki, szép sziklás tengerpartok, fent a hegyekben haláli nyugalom, csend, kanyonok vízesésekkel, ahol csak pásztorok járnak néha az állataikkal, és fürödhetsz a vízesések alatt. Csak nem a prospektusok alapján kell helyeket választani, hanem érdemes utanajárni, és akkor nincs csalódás.
21:
Vannak helyek, amik szezonban elviselhetetlenek a tömeg és annak minősége miatt, így alig látsz belőle valamit, az is nagyon kényelmetlen, hiszen nem tudsz szabadon mozogni a sok ember miatt, szezonon kívül meg szuperjók. Meg vannak helyek, ahol ha képes vagy akár csak 1-2 km-t gyalogolni, akkor már nyugiban sokkal többet láthatsz, de a legtöbb ember szerencsére erre nem képes.
Látom, jól le lettem pontozva, mert nem a szívem csücske Párizs. :)
FYI: közelebbi rokonaim éveken át ott éltek, 3-4 havonta mentünk anyukámmal meglátogatni őket, szóval volt alkalmam megismerni a várost.
Amondó vagyok, hogy pár nap alatt nem lehet teljes képet kapni egy városról.
Viszont Air France-szal a mai napig szeretek utazni, mert szinte mindig van valami probléma a járattal, utána pedig kapjuk a kártérítést. Ha másért nem, hát ezért biztosan megéri.
23)
Igen a horvátország valoban az a hely ahol a turista gettóktól nem messze nyugodtan el lehet menni.......es en nem is azt irtam,hogy az altalam felsorolt helyeket látogattam meg csak/vagy kifejezetten oda járok stb.....hanem azokhoz is volt szerencsém.......és hogy nem jött be.
Ez kb olyan,hogy mindenki tudja,hogy az olaszoknál Lignano meg Bibione kb a föld nevű bolygó segglyuka,mégis szinte mindenkinek meg volt......
26:
Szerintem attól is függ, mihez szoktál hozzá. Mikor vidéki kisvárosban éltem, mocskosnak találtam Bécset is, meg úgy majdnem minden nagyvárost, mondjuk pl. Osloban akkoriban nem voltam, nem tudom akkor milyennek találtam volna (szvsz a pályaudvar környékét annak, a többit nem, mert a pályaudvaruk valahol félúton van szülővárosom tiszta pályaudvara és a Nyugati között).
Viszont mióta Budapesten lakok, megszoktam az itteni belvárost is, ezért egy másik nagyvárosban sem zavar, ha koszos, nem is látom annyira annak. Mondjuk Párizsban még nem jártam, de biztos vagyok benne, hogy Madridot, Rómát, Szófiát, Londont retkesnek látnám, ha még mindig szülővárosomban élnék.
Velencében túl keskenyek voltak az utcák,
Pisaban a ferdetorony nem volt eléggé ferde,
Horvátországban meg a tenger nem volt eléggé nedves.
Micsoda csalódások...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!