Volt már, hogy valamit meg akartál nézni egy másik országban, és csalódtál, mert nem adott sokkal többet, mint a képek?
3-as vagyok. Eszembe jutott még egy, még gyerekkoromból, mikor egy buszos utazáson voltunk szüleimmel (de utálom a buszos utazasokat, nem is értem miért fizetbek be emberek ilyenre...).
Zürich belvárosa instant csalódás volt, mert előtte az idegenvezető előadta, hogy Svajc milyen tiszta, hogy ott az utcákat porszívózzák, meg mekkora büntetést kap, aki szemetel. Ehhez képest Zürichnél koszosabb, szemetesebb várost azóta sem láttam, Bernnel és Genffel szemben nagy csalódás volt.
"Nekem pl egész Párizs. Koszos, büdös, tele szeméttel."
Akkor biztos nem ugyanabban a városban voltunk.
Az olaszoknal ert már par meglepetes:
-Pisa a ferdetoronnyal.....tekintve hogy nincs ott mas semmi,fel napos programnak is keves a varos,meg valami nagyobb attrakciora szamitottam....
-Velence:egy leélt,túlhasznált putri lett belőle.....
-a nagy észak olasz tavak (Como/Maggiore stb)valahogy nem ájultam el,mondjuk lehet azert mert mar kismillio hasonlo ilyet lattam
-Torino:mondjuk ez az egyetlen ami kifejezetten pozitiv csalodas volt
Szlovenia:
-Bled:egy szénnéhypolt egyébként semmit mondó hely,turista hordákkal megfűszerezve,meg olyan árakkal,hogy instant rosszul leszel
-Postojna cseppkőbarlang:egy kifejezetten a lehúzásra létrehozott hely,ahol csak a parkolas+belépő 2 főnek cirka 70euró.Jó nem mondom,vannak bent szép dolgok,de ennyit akkor sem ér,és akkor már a Skocjan barlangot valasztanám,sokkal szebb,meg sokkal különlegesebb,es a dragabbik belepo 16€/fő
-ljubljanatol mindenki el van ájulva,viszont szerintem teljesen felejtheto minden szempintbol
Horvátok:
-Plitvice:a nagyüzemi lehúzás meg turistagettó iskola példája
-Rovinj,meg az osszes ilyen nyugat isztriai parti kisváros (porec/novigrad/umag)egy hulladék.Ráadásul itt éreztem a legjobban ezt a "ha egyet láttál,mindet láttad" dolgot.
-crikvenica/zengg/ meg a többi ilyen turistagettótól az ég óvjon mindenkit
Horvátok:
-Plitvice:a nagyüzemi lehúzás meg turistagettó iskola példája
Akokr menj a Balatonra!
Plitvce teljesen megéri az árát. (nyilván nem az ottani étteremben kell ebédelni, hanem viszel kaját magaddal, de a 9 ezres belépőt mindenképp megéri)
15) a csalamádét meg a kenőmájast otthon ne hagyd!
Te gondolom az a tipik magyar vagy aki addig eszik a legdrágább étteremben, amíg tart a nyaralásra felvett provident.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!