Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hová utazzak egyedül, lányként?

Hová utazzak egyedül, lányként?

Figyelt kérdés

Most végzek a suliban, már csak az érettségi van hátra. Készülök tövábbtanulni, meg is lesznek a vizsgáim, viszont 1 évet kihagyok ("gap year"ként, ahogy az angolok mondják).

Ezalatt nyelvvizsgát és a hajtásit tenném le.

Egy hónapot szeretnék utazni, lehetőleg 1 országba, viszont nem tudom hová.

nyugat-európai országok közül párban már megfordultam, oda nem mennék, de főleg az árak miatt.

skandináv országok is nagyon érdekelnének, de szintén az árak miatt kizárnám.

a Távol-Kelet felé kacsintgatok, oda elmenni viszont fogalmam sincs mennyibe fájna.

Ausztrália is jól hangzik.

Amerikán annyira nem gondolkodtam, de nem is vonz annyira.

Mi a cél?

Olcsón megúszni.

Élményalapú legyen.

Ismeretlen kúltúrába betekintést nyerjek.

Legyen biztonságos.

2020. ápr. 16. 13:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Én a Balkánt ajánlom, pont megvan a kultúrsokk, de nagy a “közös halmaz” is, kellően biztonságos egyedülállóként is és tele van látnivalóval. És hazajutni sem olyan reménytelen egy esetleges járványügyi szigorítás esetén, No meg az ottani koltsegeid sem túl durvák.
2020. ápr. 16. 19:59
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
Del-kelet Azsiaban és az USABAN utalják a Magyar lányokat, de nagyon.
2020. ápr. 17. 10:11
 13/18 anonim ***** válasza:
Én a Kaukázus biztonságos részeit ajánlom, Örményország, Grúzia. De a Balkán sem rossz, vannak látnivalók rendesen és olcsó is.
2020. ápr. 17. 13:46
 14/18 anonim ***** válasza:

Ciprus.

Gyonyoru orszag, kedves emberekkel, meg lehet uszni olcson (igaz, kicsit dragabb mint Mo.), egy elo tortenelmkonyv az orszag, rengeteg bulival, jo idovel, tengerpartokkal.

Keleties is picit, de mivel a gorog (- torok), es brit kultura otvozodik, egy fantasztikus mixet kapunk (mindenki kivaloan beszel angolul). Iszonyatosan biztonsagos is, Nicosia egy nagyon porgos kis mediterran fovaros, es a tengerparti nyaralohelyek 40 percre vannak busszal.

Elmenyek szazai ertek engem is, en 3 honapra mentem ki egyetem utan es nagyon visszavagyom... meg decemberben is rovidgatya, strandolas, jo hangulat... emellett szep is, es kulturaja is nagyon erdekes. Na meg a kaják 😄

Nagyon ajánlom!

2020. ápr. 17. 23:23
 15/18 anonim ***** válasza:
Vietnamot tudom ajanlani. Jol fel kell keszulni, de neten kb lefoglalhatsz mindent. Biztonsagos es nagyon olcso, gyonyoru. Ket honapot voltam ott. Mondjuk erdemes ismerosoket szerezni minel hamarabb es baratok baratainak az ajanlasaval menni sok helyen, hogy ne vagjanak at. Fiu vagyok, de tobb egyedul utazo lannyal is talalkoztam. Ha tudsz motorozni, sok erdekes helyre eljuthatsz, ha nem tudsz akkor majd megtanulsz ott, mint en. ;) Erdemes valami onkentes programot kinezni ahol tobben is lehettek, mert ugy a legbiztonsagosabb. Nem tudom milyen tipus vagy de azert visszagondolva a lanyok akik egyedul utaztak, kemenyek voltak. Szoval lehet egyedul, nagy buli, de fel kell keszulni, vagy becsatlakozol valami onkentes egyesulethez es akkor tenyleg csak az utazas elmenyeivel kell torodnod. :)
2020. ápr. 17. 23:25
 16/18 anonim ***** válasza:
Ja es Ciprus ugyan kozel esik Azsiahoz, valahogy megis nagyon europai, szoval nem lesz idegen a kulturajuk, de megis picit masok, igazi déliek 😄
2020. ápr. 17. 23:25
 17/18 anonim válasza:
Csatlakozz valami (akár külföldi) önkéntes szervezethez. Barátnőm így járt több országban is, pl. Dél-Afrikában. Vagy menj bébiszitterkedni olyan helyre, ahol szállást is adnak. Bár ezek inkább több hónapos projektek, de olcsóbb és biztos testközelből látsz mindent, na meg adott egy szervezet, akikhez baj esetén fordulhatsz. Mondjuk a vírus miatt nem tervezhető, hogy bárhol olyan lesz, mint tavaly ilyenkor...
2020. ápr. 18. 10:34
 18/18 anonim ***** válasza:
Egy hónap Vietnám nem extrém olcsó repjeggyel is megúszható 350k körül, még úgy is, hogy az ivóvizet is étteremben veszed és mással mosatod a ruháidat, ennyi idő meg elég kábé az ország felére (kényelmesebb tempóban harmadára).
2020. ápr. 19. 00:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!