Hová utazzak egyedül, lányként?
Most végzek a suliban, már csak az érettségi van hátra. Készülök tövábbtanulni, meg is lesznek a vizsgáim, viszont 1 évet kihagyok ("gap year"ként, ahogy az angolok mondják).
Ezalatt nyelvvizsgát és a hajtásit tenném le.
Egy hónapot szeretnék utazni, lehetőleg 1 országba, viszont nem tudom hová.
nyugat-európai országok közül párban már megfordultam, oda nem mennék, de főleg az árak miatt.
skandináv országok is nagyon érdekelnének, de szintén az árak miatt kizárnám.
a Távol-Kelet felé kacsintgatok, oda elmenni viszont fogalmam sincs mennyibe fájna.
Ausztrália is jól hangzik.
Amerikán annyira nem gondolkodtam, de nem is vonz annyira.
Mi a cél?
Olcsón megúszni.
Élményalapú legyen.
Ismeretlen kúltúrába betekintést nyerjek.
Legyen biztonságos.
Kelet-Európa?
Oroszország?
Balkán?
Baltikum?
Dubaj! Több pénzzel jöhetsz vissza, mint amennyivel elmentél!
A tréfát félretéve: én még nem voltam, de jókat hallok Vietnamról. Tizenéves lányként egyedül viszont...hát...nem tudom, hol lenne biztonságos, egzotikus meg olcsó is, de jó eséllyel sehol.
Én is szemét leszek: ez a korona sz..rság addig fog tartani amíg nem lesz oltás. Tehát még bőven jövőre is. Nagyon-nagyon drága mulatság lehet abból, ha emiatt külföldön ragadsz, pláne ha kórházba kerülsz. Ráadásul egyedül felnőttként is para külföldön, ismeretlen helyen utazgatni, ha előtte nem csináltál ilyet, pláne nem szinte kislányként, főleg nem a Távol-Keletre. Szüleiddel beszéltél erről? Szerintem már itt el fog akadni az egész...
Nyugat-Eu, Skandinávia, Ausztrália és az USA baromi drága.
Tudom, hogy az USA-ban a gazdag szülők gyerekeinél divat ez a gap year, de szerintem ez nem realitás itt a fél-Balkánon, átlagos szülői támogatással. A továbbtanulás alapból drága mulatság, még akkor is ha ténylegesen az oktatásért nem kell fizetni. Az elköltött több százezer meg lehet jól jönne amikor az albérletre kell lerakni a lassan fél millás kauciókat...
Az kevéssé problémás, hogy fiatal lány vagy és egyedül mennél. Az sokkal inkább, hogy cél nélkül. A megjelölt célokhoz itthon is találsz helyet bőven, ráadásul ismerheted az árakat. Ha ezt se, előbb tanulj.
Azt hiszem, ami neked élmény lehet, nekem nem. Ami nekem élmény, feltehetően nagyon unnád.
"hajtási" alatt jogsit értesz? Szeretnél vezetni is ott, ahová mész? Mert sok helyre kell nemzetközi jogosítvány, illetve van, ahol még azt sem fogadják el - ennek nézz utána, ha meglesz a célország.
Egyébként Lengyelországot javaslom. Olcsó, de szuper hely. Kulturálisan épp csak annyira különbözik tőlünk, hogy legyen mire rácsodálkozni, de azért ne érezd magad nagyon outsidernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!