Mit kell tudnom Brazíliáról?
A telefonálási lehetőségekre is kíváncsi lennék?
Egyébként milyenek az árak Magyarországhoz képest?
Nagyon köszönöm. Végre hasznos tanácsok:)))
De,jó Neked,hogy eljutottál oda. Túráztál,kirándultál? Csoporttal voltál?
Köszi
Szia Attila!
Köszönöm a hasznos információkat! Édesanyám utazik Brazíliába. Nagyon aggódom érte,mert nem rutinos utazó,nem beszél nyelveket,viszont egy kb. 10 fős csoporttal utazik így nem lesz egyedül. De,azért próbáltam minél több infót gyűjteni számára. Te,nagyon vagány világjáró lehetsz,ha így elmertél indulni túrázni.:)))
Viszont a sárgaláz oltásról már lekésett az Anyu,mert most szombaton utaznak és már szerintem nem tudja megoldani a beoltást. Szerinted ez mennyire probléma?
Üdv,Veronika
Jééézusoom milyen válszok...sokkot kaptam.
Brazíliában élek 2 éve, amit írok az tuti.
1. Nem, valóban nem lehet telefonálni, de olcsón lehet telefonkártyát venni bármilyen kis vegyesboltban, arról 70%ban muködik, sokszor kell probalkozni, és max 5 perc-ig tart a hivas sajnos, de ha nagyon fontos, ez müködik.
2.SEMMILYEN oltás nem kell, otthon nagyon draga az oltas, kb 20ezer csak a Hepatitis A, aztan meg a sargalaz, meg mit tom mi... nem kötelezö, csak az Afrikai kontinensröl érkezöknek! Ráadásul Brazíliában ingyen beoltanak. Szal csak pénzkidobás, gondolom nem az Amazonas területére utazik...
3. A legjobban akkor jár ha USA dollárt visz és azt váltja Brazil Realra(otthon nem tudja egyböl erre valtani), de az Eurot is at lehet valtani, csak kevesbe gazdasagos.
4. Nemzetközi bankkártyát az automaták többségében lehet használni, de probalkozni kell, nem mindig müködik.
5. Sok helyen 110, de van ahol 220V az áram erössége, meg kell érdeklödni, attól függ hova megy, de nem problema a 110 V sem, csak minden lassabban müködik, de nem megy tönkre. (De a konnektorba esetenként nem megy be az otthoni villás!)
6. Idöjárás kiszámíthatatlan, UV sugárzás maximális, és ha nem déli államba utazik akkor garantált höség, vagy esözések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!