Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Irakba szeretnek költözni...

Irakba szeretnek költözni pontosaban kurdistanba aki mar volt ott mi a velemenyetek a helyröl, az emberekröl, kulturarol?

Figyelt kérdés
2012. dec. 26. 17:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
90%

Szia!

Én voltam idén nyáron pár napot. Alapvetően az emberek barátságosak, segítőkészek és befogadóak. Viszont nyelveket nem nagyon beszélnek, így ha nem tudsz arabul vagy kurdul, akkor esélyed sincs boldogulni. A térség hihetetlen gazdag, és rohamos tempóban fejlődik, sokan az új-Dubai néven emlegetik, és ez nem véletlen. Az utakon teljesen természetesek azok a 8-10-12 milliós értékű autók, amik itthon már ritkaságnak számítanak, a nagyvárosok külterületein (főleg Erbilben) gombamód nőnek ki a drága luxus-bevásárlóközpontok, a csupa üveg irodaházak, és a mesés lakóparkok. Az utak kiváló állapotban vannak. A városok közötti utakon kb 20-30 kilométerenként katonai ellenőrzőpontok vannak, ez talán hosszú távon kissé frusztráló lehet, de ezek az átlag ember biztonságáért vannak. Az árak nagyon változatosak, a legtöbb dolog olcsóbb mint Magyarországon, de vannak dolgok, amelyek Skandináviát megszégyenítő áron vannak. A táj gyönyörű, a városok régi negyedei szépek, de itt sajnos bejön az, hogy az ott élő emberek elég igénytelenek, így elég sok a szemét a városokban. Nagyjából hirtelen ennyi jutott eszembe, de ha még van kérdésed, akkor tedd fel nyugodtan. Megkérdezhetem egyébként, hogy honnan jött az ötlet, hogy oda akrj költözni.

2012. dec. 26. 19:47
 2/16 A kérdező kommentje:
csak kivancsi voltam masok velemenyere mert most voltam 1 honapja 2 hetre.sokminden tetszett a bevasarloköszpontok nagyon modernek de viszont a szemet nagyon zavar meg az igenytelen eberek.meg nagyon vallasosak.2 eve elek egy iraki ferfival es ezert költöznek oda.mert ö szeretne menni.csak felek hogy ott minden meg fog valtozni.10 eve elek nemetorszagban.nem tudom hogy nemetorszag utan be tudnek illeszkedni egy ennyire vallasos es visszamaradott emberek köze a szerelem miatt.
2012. dec. 27. 14:08
 3/16 anonim ***** válasza:
52%
Hát ez így kicsit nehéz. Ha egyedülálló vagy családos férfi lennél azt mondanám, hogy menjél nyugodtan, de nőként azért más. Nem egy ilyen történet kering a neten, hogy a kedves, sármos, jóképű esetleg gazdag arabból hazaérve egy igazi tapló vadállat lesz. Tudom, hogy a többség nem ilyen, de ezért nem árt észnél lenni, nehogy te legyél a 100 ból az 1, aki megszívja. Útleveledet mindig tartsd magadnál, semmilyen indokkal ne add ki a kezedből, inkább adj fénymásolatot, vagy ha mégis ügyet kell intézni, azt személyesen te csináld, de inkább azt is fénymásolattal. Mindig legyen nálad annyi pénz, hogy haza tudj jönni, ez nem egy olyan nagy összeg. Erbilből Diyarbakiron át Isztambulba busszal kb. 150 török líráért el tudsz jutni, az jól felfelé kerekítve 20,000Ft, onnan további 20-30 ezer busszal vagy vonattal az út. 50-60ezer forintnyi pénz nem egy olyan halálosan nagy összeg, főleg ha már most is nyugaton élsz, ennyi tartalékod mindig legyen! Amúgy remélem azért jól sül el a dolog, én szurkolok.
2012. dec. 27. 20:24
 4/16 anonim ***** válasza:
17%
Nyugodtan mehetsz...ha túlélted az itteni rémuralmat ott sem rosszab...sőt
2012. dec. 29. 08:15
 5/16 anonim ***** válasza:
89%

Én ugyan nem jártam ott, éltem viszont több, mint 10 évet Németországban, és sok hasonló történetet hallottam.

Sőt, volt egy barátnőm is, akinek Németországban korábban kurd Pasija volt.

A történetek egyébként mind arról szólnak, hogy a muszlim vallásúak saját hazájukban ismét felveszik a társadalom által szigorúan megkövetelt hagyományokat, és akkor az "asszony" már egy teljesen alárendelt szerepet játszó

használati eszközzé válik. Sok család be sem fogadja, és állandó vita és konfliktus tárgya lesz. A szerelem pedig, mint tudjuk, elmúlik, s hogy mi jön utána, azt nem tudhatod. Gyakorlatilag mindenki elmenekült onnan, akikről tudok. Ha kellőképpen "birka" vagy, menj és imádkozz naponta 5-ször Allahhoz, de ha vannak saját gondolataid, és Magad akarod az életedet irányítani, maradj a fenekeden, Németország egy jól élhető ország.

Én a helyedben várnék, és lehet,hogy egy-két év múlva már senki sem beszél Irakról!

Persze ez csakis a Te döntésed!

2012. dec. 29. 11:11
 6/16 anonim válasza:
83%
Szerintem nézd meg "A lányom nélkül soha" című filmklasszikust, és röntsd el te...
2012. dec. 30. 14:03
 7/16 anonim válasza:
85%

Sajnos én is csak figyelmeztetni tudlak! :(

S ez nem előítélet, ha nem utólagos tapasztalatok következtetése.

Bagdadban dolgoztam, s mivel férfi vagyok, s a szakállam igen hosszú, testvériesen viselkedtek velem. De a nőkkel... Hmmmm.... Az Isten áldjon meg! Ez pont a szerelemért mindent ( életért? ) dobjunk a hátunk mögé?

2013. jan. 1. 20:25
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem beszélve arról, hogy az esetleges gyerekeitek oktatására, egészségügyi ellátására Németországban sokkal több és jobb lehetőségeitek vannak, mint Irakban.

Szimpatikus, ha egy nő követni akarja a férjét, de itt szerintem egyértelműen és határozottan vonalat kell húzni. Ne menj oda!

2013. jan. 2. 03:16
 9/16 anonim ***** válasza:
55%
Ritka nagy barom vagy !
2013. jan. 2. 07:39
 10/16 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem is...sőt ha Iraki férjét követi és odautazik.

Remélem már eleve, mielőtt férjhez ment, már tájékozódott hogy mit vállal.

Igen ott még a férfiak "viselik a nadrágot" és döntenek sok mindenben de ez nemrég itt is H-ban úgy volt !! És rend is volt !!

2013. jan. 2. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!