Hol lehet ilyen köveket találni? Vagy milyen kövek ezek egyáltalán?
Valahol Ázsiában van, Kína vagy Japán, nem tudom ahol az oldal szerkesztője él és ott gyűjti a tengerparton. De csak ott lehet ilyen szép köveket találni? Európában mások a tengerek vagy mi?
Ha tudjátok hogy konkrétan honnan vannak, azt megköszönném:)
Ezek nem kövek, hanem a tengerbe dobált üveg hulladék, amit a tenger évekig görget, míg teljesen legömbölyödik, és kiveti a partra.
Nincs mit. De szerintem igazából bármelyik tengerparti strandon találhatsz, ha nyitott szemmel jársz, hiszen ahol ember jár, ott szemetelés, eldobált sörösüveg biztos van. Nyilván nem borítják majd szônyegként a partot, de ott bújkálnak a kagylók, kövek között a homokban.
Én például Japánban, Yokosuka tengerpartján találtam párat. Igazából nem is én, hanem a három éves gyerekem. Kagylót szedni voltunk a parton, és míg mi felnôttek azzal voltunk elfoglalva, hogy melyik kagyló szép, meg van-e, ami nem törött, vagy ritkább, a gyerek is szedte a zacskóba ami épp megtetszett neki. Aztán mikor a szobában átnéztem, megmostam a kagylókat, elôkerült három barna színû, lekerekített szélû üvegdarab. Nem teljesen gömb, hanem inkább lapos háromszög, de a szélei szépen legömbölyítve.
Az összeset a gyerek szedte fel. A felnôttek simán elmentek a "barna kavics" mellett, annyira a kagylókra voltunk ráállva. Utólag bánom is, hogy nem figyeltem, lehet találtunk volna átlátszót is, az gyakoribb kell, hogy legyen.
Szóval azt mondom, ha tenger közelében vagy, menj, keress és találni fogsz :). Szép-szép ez a lista, de ha már így fent van a neten, hogy “hahó, ezeken a partokon lehet találni”, mire eljutsz egyikre, tuti úgy le lesz már rabolva, hogy ott is nagyítóval kell keresni szerintem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!