Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Van itt olyan, aki élt már...

Van itt olyan, aki élt már Kínában, és tudna adni néhány tanácsot?

Figyelt kérdés
Bármilyen hasznos tipp jöhet, pl mi az amit jó lett volna tudni már a költözéskor, de csak később jöttetek rá. A konkrét város Tiencsin, de minden érdekel. Közeli rokon munka miatt kint lesz egy évet.
tegnap 17:07
 1/8 anonim válasza:
64%

Tepjesen más kultura... amit nem szabad, azt nagyon nem szabad, el kell fogadnod mint jöttment, hogy rád is vonatkoznak a szabájok, és nem kell feszegetni a határokta...

Sem törvények szintjén, sem az átlag embertel.

Amúgy csak 3hónapot voltam, de nekem abszolút jó véleményem van kínáról... a csajoknak meg egzotikumnak számítottam és hát...

tegnap 22:38
 2/8 anonim ***** válasza:
80%

Azt, hogy nincs lelkiismeretük.

Bármit bevállalnak pénzért.

Csak rövid távon gondolkodnak.

Az érzelmeik sosem állnak ellentétben az anyagi érdekeikkel.

Bárkit átvernek bármikor.

Senki sem barátja senkinek.

Mindig megpróbálnak manipulálni.

Semmi empátia, együttérzés, csak színlelt, ha pénzt szagolnak.

Semmi konfliktuskezelési készség, vagy szó nélkül tűrnek, vagy megpróbálnak elpusztítani.

Csak másolnak, nem foglalkoznak kreativitással, vagy azzal, ami más, mint amit mindenki más csinál. Azt másolják, amire azt hiszik sok pénz van benne.

Csak a pénzt és az abból fakadó hatalmat tisztelik.

Nem szokás a valós gondolkodás, kivéve, ha pénzről van szó.

Ha valami ellentétesnek tűnik ezekkel, akkor már beszippantott az alaptalan remény, hogy van ennél több, mint a fenti lista.

ma 08:44
 3/8 anonim ***** válasza:
75%

Kicsit gyakorlatiasabb tipp ez előttem lévő érzelmiekkel szmben, szokd meg a kínai appok használatát google maps pl használhatatlan ott, és apple maps is elég döcögös.

Mobilos fizetés, magyar bankártya sok helyen nem használható és sok helyen készpénzből nem tudnak visszaadni.

ma 11:13
 4/8 anonim ***** válasza:
76%

Mivel a hasznos válasz helyett megint egy kibic bukkant fel: semmi érzelmi tipp nem volt, ezek tények.

Bankkártyás fizetéssel 10 elmaradásban van amúgy is. Mondjuk, ha kínai bankszámlája sincs, akkor alapból nem is érintett a Kínában való életet illetően.

ma 11:30
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. A 2-es válasz azért elég ijesztő. Ez minden szintre igaz lehet, kékgallérostól vezetőig?
ma 14:42
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A kettes jól leírta a lényeget.

Illetve azt se felejtsd el, hogy a kínai digitális póráz miatt a lehetőségeik sem igazán nagyok, aki nem alkalmazkodik a rendszerhez, azt ellehetetlenítik. A külföldiekre ez nem vonatkozik, de neked is kell valamelyest ehhez idomulni. Sok nyugati weboldal elérhetetlen és ami nem, azt is cenzúrázzák. Tehát ha valami nem tetszik, nem mondhatod ki, nem írhatod le, mert visznek munkatáborba.

Amúgy a kedvenc színük a szürke, ami nem az, azt befestik szürkére.

És imádnak köpködni. Mindenhol és a leggusztustalanabb módon.

A másik embert nem tisztelik, de ha pénzed van, bármit megtehetsz.

ma 18:02
 7/8 anonim ***** válasza:

Csak azt edd meg, amit pontosan felismersz, vagy ismered az eredetét. Előfordulnak ilyenek, hogy a lány újszülötteket eladják a hentesnek, ha nem kell nekik. Patkányhúst simán beáztatják kecske húgyba, hogy olyan íze legyen stb.

Személyes teret felejtsd el, nem ismerik.

Körasztalról vedd el elsőként, ami a legjobban tetszik, hogy ne azután juss hozzá, mikor már mindenki beleturkált.

Gyakorold az ivászatot, hogy legyőzd őket (amúgy nem olyan nehéz).

Ne mondj semmit politikáról, XIX., XX. századi kínai történelemről, még ha ők ezt is teszik.

Borravalót ne adj, csak zavart kelt.

Elköszönni nem szoktak kereskedelemben, üzletben.

Télen legyen jéger alsó, nem nagyon divat a rendes fűtés. Távhő is csak dec.1-én indul azon a részen.

ma 18:21
 8/8 anonim válasza:
1es vagyok, rajtam kívül senki nem járt kínában, de tökéletesen felsoroltak minden idióta rasszista magyarok által kitalált sztereotípiát... leszámítva az appokat...
ma 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!