Kezdőoldal » Utazás » Ázsia » Melyiket valasztanatok ha...

Melyiket valasztanatok ha lenne kb 3 hetetek utazni, Kirgizisztan vagy Tadzsikisztan?

Figyelt kérdés
febr. 13. 21:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
0%
Egyiket sem, valami normális helyet választanék.
febr. 13. 22:15
 2/15 anonim ***** válasza:
Kirgizisztánban már voltam, Tádzsikisztánba most készülök április végén. Kirgizisztán szerintem turista barátabb, legalabbáis nem igényelt ennyi szervezést és felkészülést.
febr. 13. 23:50
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Tádzsikisztán csak annak való, aki járt már macerásabb országban, a Pamír a lényeg, ott meg magadnak kell megoldanod mindent vagy kifizetni egy irodának egy millát egy olyan országban, ahol amúgy fillérekbe kerül minden.
febr. 14. 05:08
 4/15 Sanyi2025 ***** válasza:
Nem voltam még egyik helyen sem, de Tádzsikisztánban elvileg több a látnivaló.
febr. 14. 06:53
 5/15 A kérdező kommentje:
3.-s azért nem fillérekbe, nekem 150 USD/ napért ajánlott autót egy Khorog-i autókölcsönző. Amúgy jópár országban jártam de ez a Közép Ázsia még kimaradt. Mongólián is gondolkodtam de az még macerásabb, de ott legalább 120-ért kapnánl autót.
febr. 14. 07:36
 6/15 anonim ***** válasza:
36%
Kirgizia, több a látnivaló, kevesebb iszlamista gyilkos.
febr. 14. 08:38
 7/15 anonim ***** válasza:
Fillérekbe kerül igen, ha az ember pl. végig stopolja, vagy shared taxizza. De abban semmi élvezet nincs, mert kb. végig rohansz a Pamir-on, meg többedmagaddal nyomorogsz órákat egy furgonban. èn 475 USD-ért foglaltam egy 4 fös túrát 7 napra. Ebben nincs benne a kaja és a szállás, ami kb. 30 USD / nap. Valóban nem olcsó, de olyan elszigetelt helyeken mész, ahol a szolgáltatások többsége teljesen korlátozott, természetes, hogy mindennek ára van, rádásul az ottaniaknak is ez a fö bevételi forrásuk.
febr. 14. 09:17
 8/15 anonim ***** válasza:
0%
Türkmenisztán
febr. 14. 12:50
 9/15 A kérdező kommentje:
2.-s, Kirgizisztan tud mutatni valami kulonlegeset ami a termeszetet erinti? Neztem a Lenin csucs alaptabort az nem rossz. Esetleg tudsz valami kulonlegesebb helyeket?
febr. 14. 17:21
 10/15 anonim ***** válasza:

Èn Karakol környékén voltam csak, a Lenin-csúcs fele most fogok majd menni a Pamir-on Osh felé.

Karakol viszont teljesen jó bázis, ha szeretsz túrázni, a Tien-San hegység gyönyörü. Ott van az Altyn Arashan völgy a höforrásokkal, ahonnan fel tudsz menni az Ala-kul tóhoz. Bishkek mellett, pedig ott van az Ala Archa NP, arra is nagyon jókat lehet túrázni. Egyébként a 3 hétbe simán belefér 1 hét Pamir (7-9 nap alatt végig tudsz rajta menni), és 2 hét Kirgizisztán. Èn anno Kazahsztánnal kötöttem össze Kirgizt, és azóta terveztem már, hogy visszatérjek a térségbe.

febr. 14. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!