Tapasztalatok Tádzsikisztánról. Elmondaná az tapasztalatait, aki már járt ott?
A konzuli szolgálat oldaláról:
"A főváros, Dusanbe és környéke alapvetően biztonságos, a III. (sárga) biztonsági kategóriába tartozó terület, kockázatot rejtő, fokozott óvatossággal látogatható."
Ha még szerintük is biztonságos, meg sárga kategóriába sorolják, akkor nyugodtan lehet menni (összehasonlításképpen a sárga kategória az mondjuk Bosznia vagy Albánia szintje, ahol valójában semmilyen veszély nincs jelenleg). Ugye a konzuli szolgálat az, akik hajlamosak tényleg mindig túlbecsülni minden vélt vagy valós biztonsági kockázatot.
Ugyan nem jártam ott, de most szeptemberre terveztem egy Üzbegisztánnal egybekötött tripet Tádzsikba is, csak sajnos nem jött össze. Kazahsztánban és Kirgizisztánban már jártam korábban, és nagyon-nagyon tetszettek, ezért akartam (és akarok) még visszatérni a térségbe, de valszeg majd csak jövöre.
Alaposan utánajártam mindennek, és biztonság szempontjából semmi probléma nincs jeleneg, annyi a gond csak, hogy muszáj fizetned egy privát soförnek, aki jól ismeri a helyi útviszonyokat, mert nincs tömegközlekedés, és az ország más részeire (pl. Pamir Highway) eljutni másképp nem lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!