Járt már valaki a Brunei-i Szultánságban?
Én már jártam ott többször.
Az 1-es egy nagy kamu, el ne hidd.
Teljesen biztonságos az ország, senki nem fog megtámadni. Be van tiltva a drog, az alkohol de még a dohányzás is az egész országban. Nagyon sok keresztény vendégmunkás él az országban, ők is gyakorolhatják a saját vallásukat, van jópár templom is számukra, rendszeres misékkel.
Mindazonáltal nagyon nagy a szigorúság, pl. karácsonyt tilos ünnepelni, tilos fát állítani vagy színes fényeket kitenni. És nagyon szigorúan be kell tartani a sharia előírásokat a nem muszlimoknak is. Pl. öltözködés terén, vagy hogy párok ha nem házasok, nem foghatják meg egymás kezét sem publikus helyeken.
Saját tapasztalatom az, hogy a helyiek barátságosak, kedvesek. Bandarban érdemes körülnézni, vannak látnivalók. De számomra a legnagyobb kaland egy vezetett túra volt a Temburong esőerdő mélyére. Ha itt jársz, ezt a túrát semmiképp se hagyd ki!
Azért mert igaz. A kettes kamuzik össze-vissza. Minden ilyen kérdéshez odaírja, hogy az adott ország biztonságos, az emberek kedvesek stb. Még Dél-Szudánhoz is.
Kedves kérdező!
A #2-es vagyok. Nem tudom, hogy ezek a trollok honnan szedik a hülyeségüket, nekem a barátnőm ott él keresztényként 15 éve, keresztény vendégmunkásként állami szektorban dolgozik vezető beosztásban, helybeli muszlimok a beosztottjai. Ennyit arról, hogy semmi joguk nekik. Több templomuk is van, rendszeresen járnak misékre is.
Én csak azt írtam, amit a saját szememmel láttam, már többször is voltam kint nála.
Amúgy látom nagyon helyesen rájöttél, hogy pár perc kereséssel, Wikipedia olvasással rá lehet jönni az igazságra. A népesség 8-10%-a keresztény, tényleg vannak templomok és az erőszakos bűncselekmények gyakorlatilag ismeretlenek az országban. A kamus trolloknak meg üzenem, hogy 2020 van, a neten vannak megbízható oldalak, ahonnan két perc alatt kiderül az igazság. ;-)
Nem, nem. Egyesnek van igaza, meg az összes olyannak, aki szerint külföld nagyon veszélyes, itthon meg rettentő biztonságos.
Amúgy koronavírus... csak ennyit mondanék :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!