Ti hogyan ünnepeltétek meg családi körben a Nők napját?
Én vettem a nejemnek egy tábla finom tejcsokit, de flegmán közőlte hogy diétázik és tudhatnám, ha érdekelném. Sajnos habár az forog közszájon, hogy a nők szeretik az édességet, mégis én ettem meg. :/
Nálatok mi volt?
Én (mint nő) sem értem mi értelme a mai napnak. Mint a legtöbb ünnepnél, ne csak egy napról szóljon valami.
A férjem már a kapcsolatunk elején elmondta, hogy Ő nem egy ajándékozós alkat. Nem is zavar. Viszont ha kapok valamit, annak így sokkal jobban örülök.
Idén meglepetésként hozott egy szál virágot nekem és a 17 hónapos kislányunknak is. Leírhatatlan, hogy a pici lány mennyire örül neki. Naponta többször megnézi és megsimogatja a virágot.
Szóval alap esetben nem ünnepeljük ezt a napot, de most volt virág.
A feleséged meg sem érdemli a csokit. Max megköszönte volna és elteszi későbbre.
Telfononban azt mondta hogy "Boldog Nőnapot"
Ennyi volt a részéről.
Nem ünneplünk sem nőnapot,sem anyák napját,sem valentin napot,és egyéb marhaságokat.
Mivel férfi nap sincs,és apák napja sincs,így diszkriminatívnak,pozitív diszkriminációnak tartom ezeket az ünnepeket.
A nőnap is kb arra jó,hogy a férfiak a barátnőjük bugyijába juthassanak.
Ha anyának adják,akkor meg gyakran valami hátsó szándékkal teszik(hízelgés).
A leghülyébbnek azokat tartom a sok ostoba között,akik virágot vesznek.Se értéke,se haszna és ha nem cserepes még "gyilkosság" is.
Tipikus tömeg baromság,amit a gondolkodni képtelen emberek követnek.
"Mivel férfi nap sincs,és apák napja sincs,így diszkriminatívnak,pozitív diszkriminációnak tartom ezeket az ünnepeket."
Ebben a dologban tévedsz :) (Na nem kötözködni akarok, csak érdekességként.)
Nemzetközi férfinap - november 19
Apák napja - "Az apák napja egy világi ünnepnap, Magyarországon június harmadik vasárnapján ünneplik. (Vannak, akik – viccesen – május 19-ét, Ivó napját tartják apák napjának.) A 20. század elején kezdték el megtartani az anyák napja párjaként. Az apaságot és a szülői szerepet ünneplik ilyenkor. Ilyenkor emlékeznek az apákra, nagyapákra és a többi férfi elődre. Az apák napját világszerte számos különböző időpontban ünneplik. Ezen a napon általában ajándékot adnak az apáknak, és ilyenkor a család általában együtt van." (forrás: wikipédia)
"A feleséged meg sem érdemli a csokit. Max megköszönte volna és elteszi későbbre."
Azért nem egészen. Az igazi ajándék nem arról szól, hogy a legközelebbi üzletben veszünk valamit, mert "kell", hanem olyan adunk, aminek a másik örül. Igen, ezen talán kicsit el kell gondolkozni, hogy minek, és nem árt ismerni a másikat. A velünk egy háztartásban élő, fogyókúrázó társunknak csokoládét venni nagy figyelmetlenség. Sőt, sértő is lehet, hogy ennyire nincs képben, csak vesz valamit, mert illik.
Az ajándék lényege, ha már arra szánta valaki magát, hogy ad, hogy örömet okozzon a megajándékozottnak, nem pedig bosszúságot.
Nemzetközi férfinap.
És ilyenkor a férfiaknak mit vesznek?
Semmit..
Nekem a nőnapról az maradt meg,hogy ilyenkor csak a fiúk feleltek a suliban.
Pont az ilyen szexista "ünnepekkel" hirdetjük azt,hogy a nemek nem egyenlőek.
A valódi feministák nem ünneplik az tuti.
Ez az "ünnep" is csak a még elmaradott primitív társadalmi viselkedés(a nőknek való pitizés egy kis szexért) egyike.
Egyrészről megy a nagy női egyenlősdi, de másrészről azért csak "kikövetelik" a nők maguknak, hogy ünnepeljék meg őket a férfiak minimum kéthetente, csupán azért mert nőnek születtek.
- A Valentin nap alig telik el,
- már jön is a nőnap,
- majd nem soká rá az anyák napja,
- és természetesen ne feledjük el a húsvétot sem, hiszen akkor sem a nyulakat kell majd meglocsolni, hogy "el ne hervadjanak".
Az fentebb idézet "férfinapot" meg max. a wikipédia ünnepli.
Még sosem láttam nőt, aki ekkor felköszöntötte a párját vagy pl. a férfi munkatársait.
Azt is megnézném, hogy "férfinapkor" pl. minden pasi kap a Lidlben majd egy dobozos sört ...
:)
Amúgy: BOLDOG NŐNAPOT!
#30:
"- A Valentin nap alig telik el":
A Valentin nap nem a nőket ünnepli, hanem a szerelmes párok egymást!
"- majd nem soká rá az anyák napja":
Nem a női nemnek szól úgy általában, hanem az anyáknak.
"- és természetesen ne feledjük el a húsvétot sem, hiszen akkor sem a nyulakat kell majd meglocsolni, hogy "el ne hervadjanak."
És a pasik kapnak ajándékot. Sütnek nekik sütit... Kisfiúk pedig egész szép összeget gyűjtenek be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!