Nők, lányok, megsértődtök ha nem kaptok a
munkahelyeteken virágot?
Figyelt kérdés
Nem vettem senkinek semmit ma, de egyik kollégám végig köszöntötte a nőket nőnap alkalmából és hallottam, ahogy a konyhában kibeszélték a legtöbb férfit (engem is), hogy bezzeg mi nem vettünk semmit. Ez ilyenkor elvárás? Mitől jobb az, amikor valaki illemből, hogy mások meg ne sértődjenek elkölt egy csomó pénzt, igazából idegenekre.
Én nem sértődnék meg, főleg ha van vagy száz férfi a munkahelyen, nem elvárható, hogy mindenki vegyen mindenkinek. De egy nőnapi puszi, köszöntés beleférhetne. Vagy, hogy összedobtok valamennyit együtt pasik, hogy minden lánynak kijöjjön egy apró csoki. De ez is hely és létszám függő természetesen.
tegnap 19:17
2/23 anonim válasza:
Nem, nem várok idegenektől ilyesmit, pláne a munkahelyen nem, ahol egy átlag nap egy nő “csak” egy nő, a Nőnap lényege nem az ajándék, hanem hogy elismerjük az egyenlőséget. Egyáltalán nem kell se virág se csoki random férfiaktól, akik tegnap meg holnap ugyanazokat a szexista szar vicceket nyomatják majd. A páromtól jól esik bármikor bármilyen ajándék, mások nem érdekelnek.
tegnap 19:26
3/23 anonim válasza:
A munkahelyemtől várom el. Szerintem bőven keresünk annyit a cégnek, hogy az a szál virág beleférjen. Valószínűleg sokan megsértődnének, ha elmaradna. Nálunk szerencsére ilyen nem szokott előfordulni. Mielőtt elkezdődik a háborgás: születésnapra, húsvét, karácsony, mikulás, szintén kapunk valamit, a férfiak is. Ezt az egy szál gazt nem szokták tőlunk sajnálni ők sem.
Elég nagy cég, a nemek aránya kb 50-50%. Hülyeség lenne, ha 200 nő kapna 200 szál virágot, mindenkitől. Természetesen nem várja el senki. Dolgoztam kis cégnél is. Ott teljesen más a helyzet, 3-5 szál virág (fejenként egy) azért nem verte földhöz az urakat.
tegnap 19:30
4/23 anonim válasza:
Ez a helytől függ szerintem. Mi önkormányzatnál csak nők vagyunk, férfi polgármesterrel. Mindig kapunk virágot. De egy gyárba pl nem várnám el. Ha családias munkahely szerintem fel se merül hogy ne kapjanak.
tegnap 19:30
5/23 anonim válasza:
Nem is értem miért kell ez
Nekem a cég 10 000 ezret vont le és az csak a véged Nekünk is össze kellett dobni.
Nagyon nagy egyenlőség van aha ....
tegnap 19:33
6/23 anonim válasza:
Nálunk nem csesznek ki egymással a pasik hogy egyik végigmegy a nőkön vmi apro bonbonnal míg a többi nem készült.
Kollektíven szoktak mindent tenni vagy nem tenni.
Soha nem csinálják azt hogy egy egyéni projektbe ámokfutásba kezd, és lenézve a többi pasit aki nem.
Ez vonatkozik pl arra is hogy nem köszönti senki az igazgatot se kulon nevnap szulinapra mindenki háta mögött.
Meg stb.
Undorito is lenne.
tegnap 19:34
7/23 anonim válasza:
Engem abszolút nem érdekel. Persze szívesen veszem ha kapok, és örülök neki, de nem várom el. Ha nem kapok akkor tudomásul veszem, de nem várom el hogy egy csapat "idegen" (nyilvánvalóan nem teljesen idegen, mivel együtt dolgozunk, de nem közeli ismerős) ajándékot adjon csak azért mert én pont nőnek születtem. Főleg hogy a mi cégünknél nem 1-2 férfi dolgozik, és mivel multi ezért nem is mindenkit ismerek, van akit csak látásból. A cégtől minden éven kapunk egy-egy szál tulipánt. Továbbra számomra a nőnap lényege nem az ajándék hanem az egyenlőség, ami mint ahogy előttem is írták egész évben viszont nincs meg, elég sok szexista "viccet" és beszólást kapok a férfi kolégáktól, szóval ez az egy csoki nem változtat semmin.
tegnap 20:13
8/23 anonim válasza:
Dehogy sértődnék meg. Sőt. Örülnék is, ha nem kell ezer idegentől kelletlen ajándékot kapni. Főleg, ha olyant ad, amit nem is szeretek (allergiás is vagyok a csokira, vágott virágot utálom) Ráadásul elvárják, hogy hálalkodjak egy kényszer gesztusért és még puszit is adjak örömömben... Inkább beteget jelentenék, ha lehetne.
tegnap 20:37
9/23 anonim válasza:
Teljesen hidegen hagy.
tegnap 23:05
10/23 anonim válasza:
Én nem. Nálunk annó a főnökség intézett mindenkinek 1 szál szegfűt, de az is fölösleges megjátszás volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!