Kezdőoldal » Ünnepek » Névnap » Hogyan érhetem el, hogy a...

Hogyan érhetem el, hogy a naptárban benne legyen a kislányom névnapja is?

Figyelt kérdés
2016. szept. 8. 13:19
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim válasza:
17%

Ha rendelsz neten Franciaországból, vagy Spanyolországból pl. Naptárat akkor abban megvan.

női keresztnév

Eredete: Lola,

Jelentése: spanyol becézőjéből

Névnapok:

szeptember 15

2016. szept. 17. 02:46
 52/67 anonim ***** válasza:
52%

Kedves 50.válaszoló!

Én magam is úgy érzem,hogy a névnap nem egy olyan haj de fontos nap az ember életében,úgyhogy nem okozott lelki törést,hogy a 70-es 80-as években nem lett tartva(az már inkább,hogy édesapám 2 éves koromban meghalt).Igazából most sem várom el senkitől,hogy köszöntsön.Sőt.Kifejezetten nem szeretem a kijelölt napokat(Anyák napja,Nőnap.stb),amikor úgymond kötelező szeretni a másikat és gondolni rá.Mert mi van a többi 364 napon?

2016. szept. 17. 07:34
 53/67 anonim válasza:
38%
Hát a kedves válaszolok elég szemét módon álltak a kérdéshez. Az én fiamat Daemon-nek hívják (nem Démon és még csak nem is lakatos.) Szerintem a Lolita egy szép név én pont az otthoni elitélő szemét társadalom miatt félek haza menni a fiammal. Mi az hogy mások akarják megmondani hogy nevezze egy anya a gyerekét? A kérdező segítséget kért nem kioktatást a válaszolok szégyelhetik magukat (tisztelet a kivételnek).
2016. szept. 17. 21:10
 54/67 anonim ***** válasza:
72%

Nem elítélő szemét társadalomról van szó, hanem közösségről, aminek részei vagyunk. A gyerek nem az anya tulajdona, hanem része a társadalom, sőt az emberiség egészének is.

A név valahogy ezt is tükrözi. Biztos, hogy máshogyan áll a közösséghez az az ember, aki hagyományos, keresztény, vagy ősmagyar, vagy idegen hangzású, vagy játéknevet választ a gyerekének.

Mint, ahogy az is kifejezi a hozzáállásunkat, ha családba illeszkedő vagy éppen a családból kilógó nevet adunk a gyerekünknek.

Nem hiszem, hogy valaki pont azért nem jönne haza MÖ-ra élni, mert a gyerekét idegen névre nevezte.

Pont fordítva, azért nevezte idegen névre a gyerekét, mert nem akarta, hogy a gyereke magyarnak érezze magát.

2016. szept. 17. 23:58
 55/67 anonim ***** válasza:
19%
Kedves Reni! Sajnos, azért lettél ilyen,mert nem élhetted meg ezeknek a csodálatos ünnepeknek a varázsát, ezért nem tudod később sem értékelni a jeles napokat. A szülők, nagyszülők, közeli hozzátartozók legbecsesebb ereklyéi közé tartozik a szülinapi tortával fotózott kisgyerek, a legszebb emlékek között van az együtt töltött szüli napi ebéd, a meghívott rokonokkal, ha van, keresztszülővel.
2016. szept. 18. 10:48
 56/67 anonim ***** válasza:
50%

"Normális nevet adtunk a kislányunknak, ami szépen alliterál a vezetéknévhez! Lolita"

Normális?? hány Lolitát ismersz?

nefogják cigánynak nézni...

legyél miniszterelnök és tedd bele, vagy vegyél spanyol naptárat.

2016. szept. 18. 22:15
 57/67 anonim ***** válasza:
47%

Kedves 55-ös!

Születésnapokról nem beszéltem.De a névnapot ne magasztaljuk már föl "csodálatos ünnepnek"!Kezeljük helyén a dolgokat.Szerintem.

2016. szept. 20. 18:29
 58/67 anonim ***** válasza:
17%

Pedig a névnap egyike a személyes, és mégis közösséghez kötődő ünnepnapoknak.

Egészen más Istvánnak, Józsefnek, Andrásnak, Miklósnak, Bélának, stb lenni, mint Kevinnek, Nintendónak, Dzsásztinnak, Jörgnek, Adolfnak, stb. lenni.

Ha a Reni Renátát takar, akkor bőven lett volna akár híres ember is, és köznapi drusza is az ünnepléshez. Nagyon szép név.

2016. szept. 20. 20:32
 59/67 anonim ***** válasza:
22%
a kérdező elég degenerált idióta.
2016. szept. 26. 09:20
 60/67 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem nem kell elérned. Sokan a naptárból választanak nevet, ezért van 6-8 Vivien egy osztályban. Bőven elég, ha Ti tudjátok mikor van + a család. Ha, még lesznek közösségi oldalak, akkor ebben az esetben az első felköszöntőt követi a többi. A mi fiunk Marcellino lett volna a mese alapján, de ilyen nevet nem találtunk, így Marcell lett, nem bánjuk. Sok boldogságot!
2016. szept. 26. 15:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!