Hogyan érhetem el, hogy a naptárban benne legyen a kislányom névnapja is?
Ha rendelsz neten Franciaországból, vagy Spanyolországból pl. Naptárat akkor abban megvan.
női keresztnév
Eredete: Lola,
Jelentése: spanyol becézőjéből
Névnapok:
szeptember 15
Kedves 50.válaszoló!
Én magam is úgy érzem,hogy a névnap nem egy olyan haj de fontos nap az ember életében,úgyhogy nem okozott lelki törést,hogy a 70-es 80-as években nem lett tartva(az már inkább,hogy édesapám 2 éves koromban meghalt).Igazából most sem várom el senkitől,hogy köszöntsön.Sőt.Kifejezetten nem szeretem a kijelölt napokat(Anyák napja,Nőnap.stb),amikor úgymond kötelező szeretni a másikat és gondolni rá.Mert mi van a többi 364 napon?
Nem elítélő szemét társadalomról van szó, hanem közösségről, aminek részei vagyunk. A gyerek nem az anya tulajdona, hanem része a társadalom, sőt az emberiség egészének is.
A név valahogy ezt is tükrözi. Biztos, hogy máshogyan áll a közösséghez az az ember, aki hagyományos, keresztény, vagy ősmagyar, vagy idegen hangzású, vagy játéknevet választ a gyerekének.
Mint, ahogy az is kifejezi a hozzáállásunkat, ha családba illeszkedő vagy éppen a családból kilógó nevet adunk a gyerekünknek.
Nem hiszem, hogy valaki pont azért nem jönne haza MÖ-ra élni, mert a gyerekét idegen névre nevezte.
Pont fordítva, azért nevezte idegen névre a gyerekét, mert nem akarta, hogy a gyereke magyarnak érezze magát.
"Normális nevet adtunk a kislányunknak, ami szépen alliterál a vezetéknévhez! Lolita"
Normális?? hány Lolitát ismersz?
nefogják cigánynak nézni...
legyél miniszterelnök és tedd bele, vagy vegyél spanyol naptárat.
Kedves 55-ös!
Születésnapokról nem beszéltem.De a névnapot ne magasztaljuk már föl "csodálatos ünnepnek"!Kezeljük helyén a dolgokat.Szerintem.
Pedig a névnap egyike a személyes, és mégis közösséghez kötődő ünnepnapoknak.
Egészen más Istvánnak, Józsefnek, Andrásnak, Miklósnak, Bélának, stb lenni, mint Kevinnek, Nintendónak, Dzsásztinnak, Jörgnek, Adolfnak, stb. lenni.
Ha a Reni Renátát takar, akkor bőven lett volna akár híres ember is, és köznapi drusza is az ünnepléshez. Nagyon szép név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!