Hogyan ünnepelhetnénk meg az arab barátom névnapját? Náluk nem szokás névnapot tartani, így a nevük sem szerepel külön a naptárban, de szeretné átvenni ezt az ünnepet.
Figyelt kérdés
2015. febr. 22. 18:01
1/7 A kérdező kommentje:
Egyébként gondoltunk arra, hogy kiválasztjuk az ő nevéhez leginkább hasonlító magyar nevet és annak a napján tartanánk az övét, de hátha nektek van jobb ötletetek.
2015. febr. 22. 18:16
2/7 anonim válasza:
Én is ezt tenném. Vagy válasszon magának egy "becsületbeli" magyar nevet, ami tetszik neki. :)
3/7 anonim válasza:
Szerintem ez nagyon jó ötlet, én is csak ezt tudom javasolni! :) B.
4/7 anonim válasza:
Mi is így csináltuk, magyarítottam a nevét, amennyire lehet. Nézd meg az övé jelentését, és keress hasonlót a magyarban, valószínűleg lesz.
Viszont az én feleségem nem nagyon tud mit kezdeni a névnappal, szóval elsőre ne sokkold, csak valami apró figyelmességgel add tudtára, hogy mifelénk van ilyen :)
5/7 anonim válasza:
Mi is úgy oldottuk meg, hogy a nevére legjobban hasonlító név napján ünnepeltük meg neki. :)
6/7 A kérdező kommentje:
Szerintetek inkább hasonló hangzás vagy jelentés alapján lenne célszerűbb magyar nevet keresnünk?
2015. febr. 26. 02:25
7/7 anonim válasza:
Hasonló hangzás szerintem. :) bár ha nektek számít a jelentése, akkor inkább az, ha nem, akkor hangzás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!