Kezdőoldal » Ünnepek » Névnap » Hogyan érhetem el, hogy a...

Hogyan érhetem el, hogy a naptárban benne legyen a kislányom névnapja is?

Figyelt kérdés
2016. szept. 8. 13:19
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
25%

Eufrozina névnap már létezik, sőt, Hortenzia név is van. Ezekkel nincs gond, de a Lolita amellett hogy pejoratív is, nem is tudom hogy anyakönyvezhető-e.

Egyébként miért lett egyáltalán divat hülye neveket adni a gyerekeknek? Lakatos Ájfon meg Kolompár Teszlatrooper annyira nyerő???

Ha nekem lesz gyerekem, Szigligeti Rocketlauncher vagy Szigligeti Plasmacannon lenne jó név? :DDD

2016. szept. 12. 22:32
 32/67 anonim ***** válasza:
55%

#31!

A Lolita elfogadott, hivatalos név.

Attól, hogy egy irodalmi alkotás címéül viseli, még nem lesz pejoratív. Ez egy tipikus félreértelmezés, még akkor is, ha volt 1 aránylag rövid időszak, amikor a csitri k**vákat "lolitázták".

Lolita a Lola név spanyol nyelvterületen keletkezett becéző alakja, mint pl Juana > Juanita, Rosa > Rosita.

Ennyi Lolákról.

2016. szept. 13. 12:27
 33/67 anonim ***** válasza:
81%

"Attól, hogy egy irodalmi alkotás címéül viseli, még nem lesz pejoratív."

DE!

"ha volt 1 aránylag rövid időszak, amikor a csitri k**vákat "lolitázták"

Ez az időszak még mindig tart – ergo nem rövid!

2016. szept. 13. 15:29
 34/67 A kérdező kommentje:
Remélem a sokat olvasott társaság hallgat rádiót is néha-néha és hallott már Alizée-ről; amióta meghallottam Lolita számát (amivel híressé is vált), azóta imádom megunhatatlanul ezt a zenét! Na és persze ezt a gyönyörű lánynevet!
2016. szept. 13. 15:49
 35/67 anonim válasza:
18%

Szia.

Nem szeretnek belszolni a konstruktiv parbeszedbe, csak egy tanacs: Probald meg felkeresni/felhivni az egyhazkozseget. Lehet hogy ott tudnak informacioval szolgalni arra nezve hogyan kerul bele a naptarba egy nev. Lehet hogy ok nem olvastak/lattak a fent emlitett müvet...

2016. szept. 13. 17:07
 36/67 anonim ***** válasza:
88%

Miért számít, hogy benne van e a naptárban? Annyi idióta név van, ami anyakönyvezhető, de nem lehet mindet beírni a naptárba. Pláne az idegen neveket. Elég zsúfolt lenne a 2017-es falinaptár, ha minden angol/francia/spanyol stb. név belekerülne, ami itthon adható a gyerekeknek.

Ha már úgy döntöttél, hogy ilyen nevet adsz a gyerekednek, akkor vállald ezt a következményét. Ha keresgélsz kicsit a googléban, biztos megtalálod, hogy melyik napon ünneplik, de ezen felül felesleges azért erőlködnöd, hogy a naptárakba bekerüljön. A kislányod sem lesz emiatt szomorú, éppen elég lesz neki ezzel a névvel élni.

Az, hogy itt 35 emberből 30-nak ugyanaz jut eszébe a névről, minden rosszindulat nélkül, szerintem sokat elárul. Ezen ne hepciáskodj, sokan követik el ugyanezt a hibát. Neked tetszik a név, másoknak nem, és ezt a lányod fogja megszívni. Ne hőbörögj, ne vitatkozz, csak törődj bele, hogy 100-ból 90 ember ki fogja röhögni és fintorogni fog, mikor bemutatkozik. Mehetsz te akármilyen elit körökbe, mindig azok lesznek többségben, akiknek klasszikusfilmes énekesnők helyett japán kislánynak öltözött kisfiúk jutnak eszébe a lolitáról. Bocsi, ez van. Ilyen a világ.

2016. szept. 14. 00:12
 37/67 waltari válasza:
66%
Vedd át a hatalmat Orbántól, és megújítod a naptárt.
2016. szept. 14. 06:54
 38/67 anonim ***** válasza:
18%

Kedves kérdező.

A Lolita, igenis szép név.

A negatív válaszolók többsége valószínüleg

Dömperke, Radiátor vagy Kazetta névre hallgat és pusztán csak irigykednek. 😂

2016. szept. 14. 07:34
 39/67 anonim ***** válasza:
55%

Lolita bmeg :D :D :D

Mint valami repedtsarkú :D :D :D

2016. szept. 14. 09:27
 40/67 anonim ***** válasza:
69%
7:34, hogyne, én Lakatos Sziámiáú vagyok :$
2016. szept. 14. 18:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!