Mely európai országokban ünneplik még dec.6-án a mikulást?
Tévedés, a Mikulás NEM a karácsonyi ajándékokat hozza.
A legtöbb európai (keresztény) országban a Mikulás dec. 6-án van, mert ez Szent Miklós püspök ünnepe, aki rendszeresen megajándékozta a rászorulókat.
Mellékesen sok másik országban is van névnap, csak nem szokás ünnepelni annyira, mint MO-on.
Magyarországon nem a Mikulás hozza a karácsonyi ajándékot, de máshol bizony igen :-) Nem Magyarországból áll a világ.
Van máshol is névnap? Hol még? Sorold, légyszíves, kedves előző :-)
OK, akkor szedjük össze:
Én Angliában élek, névnap nincs, a karácsonyi ajándékot a Mikulás (Father Christmas) hozza 24.-ről 25.-re virradó éjjel. Amerikában szintén ez a menetrend (szintén névnap nélkül), csak ott Santa vagy Santa Claus a Mikulás neve.
Lengyelországban ugyanúgy jelentősége van, mint itt.
Nézd meg ezt a részletes listát, minden névhez tartozik névnap, akár több is, mint Mo-on:
Persze nem ártana ismerned a hónapok neveinek jelentését, de bánom is én, ha nem :)
12:03
Kösz, de annyira nem érdekelnek a névnapok, én már Magyarországon sem tartottam az enyémet :-D
Pimaszkodással meg nálam nem sokra mész, legfeljebb a levesbe :-) Inkább írd le, hogy te melyik országban laksz és ott mi szokás, abból több minden kiderül :-)
Ha még nem esett volna le neked, lengyel vagyok, így az infó elsőkézből származik.
Az a gáz, hogy a magyarokra jellemző a "mi szartuk a spanyolviaszt" hozzáállás. Te is ezt képviselted az ex cathedra kijelentéseddel, ami szerint más országokban nincs névnap. Ilyenkor illene beismerned a tájékozatlanságodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!