Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Áll még nálatok a karácsonyfa?

Áll még nálatok a karácsonyfa?

Figyelt kérdés

Mi már leszedtük róla a díszeket 6-án és kitettük a házunk elé, de egyes rokonaimnál még mindig áll és elmondásuk szerint február végéig biztosan állni fog (igaz, műfenyőjük van).

Nálatok megvan-e még a karácsonyfa és teljes pompájában ragyog?

Vagy már ti is megszabadultatok tőle?

2019. jan. 14. 10:12
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
90%
Általában kb. február elejéig szoktuk meghagyni +/- egy hét, de épp ma beszéltünk róla, hogy le kéne szedni most hétvégén, mert már elég kókadt. Az egyik sarokban van, tehát nincs útban. Annyi, hogy vigyázni kell, ha beengedjük a macskát, hogy ne álljon neki játszani a lelógó díszekkel, mert egyszer már magára borított pár éve egy karácsonyfát :D
2019. jan. 14. 18:51
 12/24 anonim válasza:
82%
Nekem meg megvan a fam. Nem nyúltam hozzá. Meg sztem marad is ebben a hónapban. Szép fa. Nem hullik nordmand fenyő.
2019. jan. 14. 22:36
 13/24 anonim ***** válasza:
82%
Már január másodikán leszedtük
2019. jan. 14. 23:45
 14/24 anonim ***** válasza:
74%

Mi régen nagyon sokáig meghagytuk, mert sajnáltuk, de néhány éve átálltunk arra a fura szokásra, hogy december elsején feldíszítjük (műfenyőnk van) így egész decemberben csodálhatjuk, amíg tart az ünnepváró időszak, január elejére pedig már annyira kicsodáltuk magunkat, hogy nem sajnáljuk leszedni.

Végül is az ablakok és a kirakatok is egész decemberben karácsonyi fényekben pompáznak, akkor miért ne lehetne fa is már akkor? :)

(Azért hozzá kell tennem hogy idén pont nem állítottunk fát, mert most van két kismacska, akik elég szeleburdi időszakukat élik jelenleg.)

2019. jan. 15. 00:22
 15/24 anonim ***** válasza:
60%
Nem is volt fánk.
2019. jan. 15. 06:06
 16/24 anonim válasza:
63%
Nekünk is megvan még
2019. jan. 15. 09:00
 17/24 anonim ***** válasza:
82%

Műfenyőnk van, de mi leszedtük 6-án.

Imádom a karácsonyt, és a karácsonyfa is szép éke a háznak, de az ünnep varázsához tartozik. Azokat sem értem, akinek advent elejétől áll a fája, meg azokat sem, akiknek húsvétig megvan.

Persze, mindenki úgy csinálja, ahogy jólesik, de nekem azzal elvesztené a varázsát. :)

Ugyanígy az egyéb lakásdíszek (ajtódísz, koszorú, fényfüzérek) is elcsomagolásra kerültek 6-án, hogy adventkor újra ünnepi díszbe öltözhessen majd a lakás. Egyedül a hóspray maradt meg az ablakon, nem volt még lelki erőm nekiállni takarítani. :)

2019. jan. 15. 09:40
 18/24 anonim ***** válasza:
92%
Nálunk is áll még, nem hullajtja a levelét és olyan jó kivilágítva látni esténként. Nem szoktuk időponthoz kötni a leszedését, akkor válunk meg tőle, amikor kezdi elveszíteni a szépségét.
2019. jan. 15. 11:12
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Én már leszedtem, de anyukáméknál még áll a fa.
2019. jan. 15. 15:31
 20/24 anonim válasza:
100%

Tegnap szedtem le és vittem ki.

Múlthéten nagyobb karácsonyi hangulat volt, mint decemberben. Volt hideg, hó és szabadnap.

2019. jan. 15. 15:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!