Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Nektek is hiányzik a karácsony?

Nektek is hiányzik a karácsony?

Figyelt kérdés

Nekem nagyon, tudom hogy sokan lehurrogtok de nekem fájdalmasan hiányzik..minden..

de mi a szűk családi körrel sokszor össze jövünk itthon, de mégis más karácsonykor, számomra olyan meghitt és szép.

Faj az is hogy vissza kell menni dolgozni, nem is a munkával van a bajom hanem az emberekkel.. itthon meg legalább egy kis ideig csak normálisak vettek körül, de holnap kezdődik elölről minden..

Csak nekem van ilyen “rossz” kedvem emiatt?

2018. jan. 1. 17:13
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/191 anonim ***** válasza:
28%

A 62. napnál járunk éppen. :)

Október 23. - az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc ünnepe.

Melyik korosztálynak mit jelent? Benne van esetleg az iskolai tankönyvekben valahol?

Tanítják az iskolák valamelyikében, valamelyik osztálytagozatban?

2018. okt. 23. 08:47
 92/191 anonim ***** válasza:
100%

Fiam 2. osztályos, ők pénteken tartottak megemlékezést. El is mondták nekik mire emlékeznek aznap, mármint 23-án.

November elején van a szülinapom, mi minden évben utána való naptól kezdjük az adventi dekorálást, és lecserélem a kocsiban a track listet a karácsonyi válogatásomra. Lecserélem az ebédlőben az őszi terítőt a télire és feltesszük a hópelyheket, bekapcsoljuk a fényfüggönyt az ablakon, stb.

Van egy füzetem amiben évről évre írom a menüt, ajándék-és teendő listát, sőt a tv műsort a karácsonyi napokra, stb. Imádom összehasonlítgatni a különböző éveket benne :) És persze nagy segítség is az aktuális évi készülődésben mert mindig átírom az előző teendő listát, kiegészítve esetleges újakkal pl. papírkandalló készítés egyik évben, vagy Mikulás vonat :)

2018. okt. 23. 09:07
 93/191 anonim ***** válasza:
100%

Valamelyik tankönyvben, biztosan. Úgy tudom, hogy a 8-adikos meg a 12.es töri könyvben.

Minden éven megnézem a zászlófelvonást, lassan meg a miniszterelnöki beszédet (függetlenül a politikai hovatartozásomtól).

Október 23 van. 2 hónap és karácsony. Már ilyenkor javában meg lesz véve mindenkinek az ajándék és gőzerővel hangolódunk a karácsonyra.

közel egy hét múlva meg november 1-je. Gondolom alig várják a nagy boltokban, hogy a mécsest lecseréljék csokimikulásokra, meg karácsonyi dekorációkra :D

Szeretem ezt az időszakot.

4 hónap van augusztus és karácsony között. Rövid, de egyben hosszú is a várakozás miatt. Főleg aki szereti ezt az időszakot. Nekem mindig a szívemhez közel lesz a december. Imádtam suliba is járni akkor :D

Reggel sötét volt, délután mikor mentünk haza sötét volt.

Mikulás is volt nálunk, aztán a hétfő reggeli gyertyagyújtások, majd 20.ka körül egy óriási fenyőfa feldíszítése, utolsó előtti nap az elsősök avatója, utolsó nap meg már maga a lazaság. Visszasírom... :)

2018. okt. 23. 15:34
 94/191 anonim ***** válasza:
51%

Még 61 nap.

Néha már-már szilveszteri, sőt farsangi hangulatom van... :)

Ui: jó dolgok is vannak a hideg, fagyos időszakokban - nemcsak szomorú dolgok (pl. mindenszentek, halottak napja.)

2018. okt. 24. 06:12
 95/191 anonim ***** válasza:
51%
60 nap. Itt tartunk most. :)
2018. okt. 25. 06:36
 96/191 anonim ***** válasza:
51%

59 nap.

"Vágjuk a centit", mint a katonaságnál szokták régen... :)

2018. okt. 26. 04:35
 97/191 anonim ***** válasza:
51%

Még 58 nap van hátra...

Egyre rövidebbek a nappalok - és egyre hosszabbak az éjszakák.

Ui: Farsang idején viszont már egy kicsit másként fognak állni az Égitestek... mikor is lesz egészen pontosan 2019.-ben a Telet Elűző Karnevál? :)

2018. okt. 27. 06:52
 98/191 anonim ***** válasza:
51%
57 :)
2018. okt. 28. 20:41
 99/191 anonim ***** válasza:
25%

Tegnap 56.

Ma 55 :)

2018. okt. 30. 18:18
 100/191 anonim ***** válasza:
31%

Még 54 nap. :)

Holnap lesz Mindenszentek Napja. Következő a Halottak Napja.

(Emlékezem Dédikémre, Aki még Kicsi Gyermekkoromban Befejezte Földi Pályafutását.)

Ui: az Úr Dicsőséges Angyalai Őrizzék Vigyázó Szemeit - ott fenn a Csillagok és Felhők Között!

2018. okt. 31. 05:04
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!