Nektek is hiányzik a karácsony?
Nekem nagyon, tudom hogy sokan lehurrogtok de nekem fájdalmasan hiányzik..minden..
de mi a szűk családi körrel sokszor össze jövünk itthon, de mégis más karácsonykor, számomra olyan meghitt és szép.
Faj az is hogy vissza kell menni dolgozni, nem is a munkával van a bajom hanem az emberekkel.. itthon meg legalább egy kis ideig csak normálisak vettek körül, de holnap kezdődik elölről minden..
Csak nekem van ilyen “rossz” kedvem emiatt?
A 62. napnál járunk éppen. :)
Október 23. - az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc ünnepe.
Melyik korosztálynak mit jelent? Benne van esetleg az iskolai tankönyvekben valahol?
Tanítják az iskolák valamelyikében, valamelyik osztálytagozatban?
Fiam 2. osztályos, ők pénteken tartottak megemlékezést. El is mondták nekik mire emlékeznek aznap, mármint 23-án.
November elején van a szülinapom, mi minden évben utána való naptól kezdjük az adventi dekorálást, és lecserélem a kocsiban a track listet a karácsonyi válogatásomra. Lecserélem az ebédlőben az őszi terítőt a télire és feltesszük a hópelyheket, bekapcsoljuk a fényfüggönyt az ablakon, stb.
Van egy füzetem amiben évről évre írom a menüt, ajándék-és teendő listát, sőt a tv műsort a karácsonyi napokra, stb. Imádom összehasonlítgatni a különböző éveket benne :) És persze nagy segítség is az aktuális évi készülődésben mert mindig átírom az előző teendő listát, kiegészítve esetleges újakkal pl. papírkandalló készítés egyik évben, vagy Mikulás vonat :)
Valamelyik tankönyvben, biztosan. Úgy tudom, hogy a 8-adikos meg a 12.es töri könyvben.
Minden éven megnézem a zászlófelvonást, lassan meg a miniszterelnöki beszédet (függetlenül a politikai hovatartozásomtól).
Október 23 van. 2 hónap és karácsony. Már ilyenkor javában meg lesz véve mindenkinek az ajándék és gőzerővel hangolódunk a karácsonyra.
közel egy hét múlva meg november 1-je. Gondolom alig várják a nagy boltokban, hogy a mécsest lecseréljék csokimikulásokra, meg karácsonyi dekorációkra :D
Szeretem ezt az időszakot.
4 hónap van augusztus és karácsony között. Rövid, de egyben hosszú is a várakozás miatt. Főleg aki szereti ezt az időszakot. Nekem mindig a szívemhez közel lesz a december. Imádtam suliba is járni akkor :D
Reggel sötét volt, délután mikor mentünk haza sötét volt.
Mikulás is volt nálunk, aztán a hétfő reggeli gyertyagyújtások, majd 20.ka körül egy óriási fenyőfa feldíszítése, utolsó előtti nap az elsősök avatója, utolsó nap meg már maga a lazaság. Visszasírom... :)
Még 61 nap.
Néha már-már szilveszteri, sőt farsangi hangulatom van... :)
Ui: jó dolgok is vannak a hideg, fagyos időszakokban - nemcsak szomorú dolgok (pl. mindenszentek, halottak napja.)
59 nap.
"Vágjuk a centit", mint a katonaságnál szokták régen... :)
Még 58 nap van hátra...
Egyre rövidebbek a nappalok - és egyre hosszabbak az éjszakák.
Ui: Farsang idején viszont már egy kicsit másként fognak állni az Égitestek... mikor is lesz egészen pontosan 2019.-ben a Telet Elűző Karnevál? :)
Még 54 nap. :)
Holnap lesz Mindenszentek Napja. Következő a Halottak Napja.
(Emlékezem Dédikémre, Aki még Kicsi Gyermekkoromban Befejezte Földi Pályafutását.)
Ui: az Úr Dicsőséges Angyalai Őrizzék Vigyázó Szemeit - ott fenn a Csillagok és Felhők Között!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!