Nektek hogy telik a karácsony? Miket csináltok? Mi a menü? Mikor díszítitek a fát? Kikkel töltitek az ünnepet?
Mindenkinek nyomtam egy zöld kezet, ez az én ajándékom karácsonyra :) Már november vége van, nemsokára kezdődik az adventi időszak!! Már csak egy kis hó kellene és teljes lenne a boldogság :)
Mi 24.-én reggel behozzuk a fát,bekapcsoljuk a kedven karácsonyi zene válogatásunkat, testvéreimmel feldíszítjük, közben apa halászlevet főz, anya pedig kisüti a halakat, húsokat, illetve a rizst illetve a krumplipürét megcsinálja. A többi ételt már előző nap elkészítjük (krumplisaláta, kukoricasaláta, sütikből diós-,csokis-,mákosbejgli, zserbó, mézeskalács, dobos szelet, sport szelet). Mikor végeztünk a fa díszítésével, segítünk anyáéknak az ételeket elkészíteni. Utánna leülünk kicsit, gyönyörködünk, hogy milyen gyönyörű a fa, örülünk egymásnak, az együtt töltött időnek, aztán mindenki lefürdik, elkészül, majd asztalhoz ülünk, gyertyát gyújtunk , eszünk, beszégletünk, rengeteget nevetünk. Vacsora után elmegyünk sétálunk egyet (tavaly fehér karácsony volt és szenteste is hullott), gyönyörködünk a fényekben, a hóesésben (hátha idén is esne, annyira gyönyörű), mire hazaérünk, a fa alatt vannak az ajándékok. (Indulás előtt mindig visszaszaladnak a ,,Jézuskák"-ez azért vicces, mert mindenki ad mindenkinek valamit, és sorba visszaszaladgálás megy, már csak a poén miatt is ), aztán ajándékbontás, beszélgetés, nevetés , reszkessetek betőröket megnézzük, közben ha még belénk fér sütizgetünk, aztán mindenki megy aludni. Rokonok nálunk 26.-án szoktak jönni, ilyenkor van itt a párom is, én 25-én vagyok náluk.
Kivül fent van az égősor, már vasárnap be is dugom, illetve az ablakokban vannak világítós mikulás/angyalfigurák és hóspray. Adventi koszorút is készítünk már ezen a hétvégén. Kellemes készülődést és ha esetleg nem olvasnátok addig, akkor Áldott Békés Boldog Karácsonyt Kívánok Nektek!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!