Lányok, nők! Nektek is rosszul esik, vagy szokjak hozzá?
Hamarosan összeköltözünk a párommal, már elkezdtük a leendő házunk felújítását. Most, hogy jön a karácsony, mindenkitől azt hallom, hogy valamit kapok a házhoz (pl. anyuéktól "közösen" tűzhelyet, páromtól is valami konyhai gépet, mamáktól terítőt, konyharuhát, stb.), és névnapra is konyhás cuccot kaptam (tálakat). Ezzel szemben a párom a hobbijához kapcsolódó szerszámokat kapta elég nagy értékben, egyik se olyan, ami feltétlen szükséges egy háztartásba.
Csak engem zavar, hogy mostantól azt hiszik, hogy csak a háztartásnak fogok élni? Vagy szokjak hozzá?
Nem, ez addig lesz míg valami hiányzik a háztartásodból.
De szerintem azért ez egy kezdö háztartásnál iszonyat nagy összeg, és ha van bele szolásod, hogy milyet akarsz akkor azért elég nagy szerencse, hogy ezeket megkapod...
Nekünk a férjemmel nagyon nagy a havi bevételünk. Mindenünk meg van, ahogy a gyerekeinknek is. A családunknak mindig nagy fejtörést okoz mit adjanak karácsonyra. Ezért pl tavaly elromlott oktoberben a mikronk, és 2 hónapig nem vettünk másikat csak azért, hogy anyukáméknak legyen mit venni nekünk. Elmondtam nekik, hogy mikrot szeretnénk, és hogy egyszerü de digitálkis legyen, grillezés nélkül. ìgy kaptak egy feladatot, ami örömet adott nekik kiválasztani és átadni. Nekünk meglepetés Volt, milyen lesz, és 2 hónap mikromentesség után, nagyon örültünk is neki.
De más dolgokkal is így vagyunk. szeptemberben romolott el a laptopom, és nem vettem magamnak. Férjemtöl fogok azt kapni, mert ha megveszem szeptemberben akkor mit vesz nekem a férjem? Alig várom, hogy megkapjam, mert a munkámhoz is kellene a saját gépem.
Ez nálunk is így volt az elején és akkor örültem is neki. Tűzhely,mosógép, mosogatógép meg a kisebb dolgok is egy vagyon lett volna. 1-2 év után ez megszűnt mert semmi sem kellett. De én akkor nagyon örültem ezeknek, nem esett rosszul egy mosogatógép. A férjemmel már egy ideje viszont megbeszéltük hogy nem vesz nekem a konyhához cuccot, mert már nem érzem ajándéknak. Megvan már mindenünk és erőltesse meg magát egy robotgéppel nem intézi el a karácsonyt.
És nem azért kapsz a konyhához cuccot mert ezentúl ott fogsz élni, de baromira hiányozhat 1-1 dolog amikor veszed elő és nincs. Szeretnek és ezzel támogatnak. De ha ez téged sért akkor szólj nekik hogy nem ilyen dolgokat kérsz, majd te megveszed magatoknak. Szólni kell. Nekem mondjuk az volt a jó, hogy mi akkor kezdtük el kapogatni az ilyen cuccokat mikor beköltöztünk és nem összeköltözés előtt. Most még nem érzed olyan hasznosnak. De majd ha ott laksz és veszed elő, akkor értékelni fogod. És ha a családnak nem is mondod el, hogy nem akarsz ilyeneket akkor azért még a párodnak szólhatsz hogy mást vegyen. Merni kell szólni, és merni kell megbeszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!