Ateisták válaszolnátok erre?
Elsősorban azért tartom, mert szokás. Attól még, hogy konkrétan abban nem hiszek, hogy van egy felsőbb hatalom (Isten), a leghangsúlyosabb krisztusi értékekben, mint általánosságban a szeretet, elfogadás, egymás segítése, hiszek, ezekre emlékszem karácsonykor, ezért vagyok a szeretteimmel. Az ajándékozás ugyanazért van nálunk, mint szülinapon, névnapon: így mutatjuk, hogy gondoltunk egymásra -- többnyire olyasmit adunk, amit egyébként is meg kéne venni, csak elhalasztjuk/előre hozzuk, hogy karácsonykor legyen (sapka, sál, cipő).
Nekem nem nyűg, szeretem a jó kaját és az ajándékokat :-)
A Karácsony eleve nem keresztény ünnep.
Egy ókori északi ünnepre akasztottak egy új címkét (Jézus pont akkor született). Ugyanez igaz a húsvétre is.
Fenyőfák díszítése, tojások festése, abszolút semmi köze a Bibliához.
Én személy szerint rühellem a Karácsonyt, mert álszent, kényszerű és mű. De ettől függetlenül, aki szerint "mi az, hogy egy ateista megünnepli?!" az egy tipikus gyűlölködő, passzív agresszív keresztény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!