Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Ateisták válaszolnátok erre?

Ateisták válaszolnátok erre?

Figyelt kérdés
Ha nem hisztek Isten létezésében, akkor miért tartjátok meg a karácsonyt? Egy vallási ünnepet? És miért kötelező ajándékokat vásárolni? Nekem ez nyűg,nektek nem az? Ezek a kérdések foglalkoztatnak, válaszoljatok!

2015. dec. 15. 11:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Elsősorban azért tartom, mert szokás. Attól még, hogy konkrétan abban nem hiszek, hogy van egy felsőbb hatalom (Isten), a leghangsúlyosabb krisztusi értékekben, mint általánosságban a szeretet, elfogadás, egymás segítése, hiszek, ezekre emlékszem karácsonykor, ezért vagyok a szeretteimmel. Az ajándékozás ugyanazért van nálunk, mint szülinapon, névnapon: így mutatjuk, hogy gondoltunk egymásra -- többnyire olyasmit adunk, amit egyébként is meg kéne venni, csak elhalasztjuk/előre hozzuk, hogy karácsonykor legyen (sapka, sál, cipő).

Nekem nem nyűg, szeretem a jó kaját és az ajándékokat :-)

2015. dec. 16. 18:08
 12/15 anonim válasza:
59%
Számomra a karácsony Sosem volt vallási ünnep. A szeretet ünnepeként tartom számon és ennek jegyében ünneplem. A vallási vonatkozása nem érdekel. Mellékesen karácsonykor Jézus születését ünneplik a keresztények. Róla még elhiszem, hogy létezett. Csak a hókuszpókuszt tartom kamunak, ami körülveszi.
2015. dec. 16. 18:55
 13/15 A kérdező kommentje:
Az ajándékvásárlás pedig azért nyűg számomra, mert van két családtag, akiknek tök mindegy milyen jó és hasznos ajándékot veszek, mindig a szájukat húzzák. Pl. tudom, hogy a tesóm szereti a baseball sapkát és a Forma1-et. Mindig megnézi a futamokat. Megvettem drágán az egyik kedvenc Forma1-es pilótájának a névjegyével ellátott Forma1-es Ferrari baseball sapkát. Szerintetek örült neki? A nagy szart! Húzta a száját. A másik családtagnak meg akármit adok, mindig azt mondja: mit csináljak vele? Ezek nem tudnak semminek sem örülni! A szeretet? Azt sem tudják mi az, csak marakodni tudnak és tök savanyúak, az embernek elmegy az életkedvük tőlük. Na tulajdonképpen e két fő miatt nyűg nekem az ajándékvásárlás. Ezt nem hangsúlyoztam ki, bocsi.
2015. dec. 17. 10:05
 14/15 A kérdező kommentje:
Szóval két savanyú személynek, aki seminek semörül mit adnátok karira? Rajzszög é fakírágyon kívül :))
2015. dec. 17. 10:06
 15/15 anonim válasza:
72%

A Karácsony eleve nem keresztény ünnep.

Egy ókori északi ünnepre akasztottak egy új címkét (Jézus pont akkor született). Ugyanez igaz a húsvétre is.

Fenyőfák díszítése, tojások festése, abszolút semmi köze a Bibliához.

Én személy szerint rühellem a Karácsonyt, mert álszent, kényszerű és mű. De ettől függetlenül, aki szerint "mi az, hogy egy ateista megünnepli?!" az egy tipikus gyűlölködő, passzív agresszív keresztény.

2015. dec. 17. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!