Ti mit adnátok egy zsémbes, negatív nagymamának karácsonyra?
Tudom, érdekes kérdés, de pff.. semmi ötletem... sajnos a nagyi - akit egykor imádtunk, pár év alatt annyira negatív és elviselhetetlen lett, évente csupán pár alkalommal találkozunk, akkor is a szüleink erőltetik - hozzáteszem ők sem szívből, őszintén, hanem csupán azért, mert illik... :(
Akkor minek karácsonyozunk? A szüleink miatt megyünk hozzá.. ők még próbálkoznak, bár 5-ből 4 alkalommal mindig csalódás a vége... a nagyi mindenben csak a rosszat látja, egész nap csak a tv előtt ül, nézi a szappanoperákat... lehetetlen kimozdítani... esténként a híradóval és a Barátok közt-tel veszekszik... szóval szellemileg sincs már a toppon... Valamit kéne neki adnom, valami könyvet, ami építő jellegű lehet számára.. vagy valami kis játékot, amivel lefoglalja magát.. Ismertek ilyen időseknek való fejlesztő dolgokat? Vehetnék neki egy sima felsőt is, amit berak a szekrénybe és halála után majd megint előkerül... de megpróbálnék valami hasznosabbat... Várom az ötleteket!
Köszönöm a válaszod!
A fotókönyv nagyon jó ötlet lenne, ha kicsit is ragaszkodna a családhoz.. :/
A rejtvény jó lehet, újságokban szokott fejtegetni. Köszi a tippet!
Sírhelyet.
Egyébként hol lakik? Gyanítom hogy nem vidéken, mert az én nagymamám soha nem látszott ki a munkából, csak a hiradót nézta meg, de néha még azt sem.
Valóban nem vidéki! Budapesten él... Pénze is van bőven, szóval nincs gondja olyasmire, amire sok nyugdíjasnak, hogy egyen inkább, vagy a számlákat fizesse be... :/ valószínűleg ez is közre játszik a mostanra kialakult helyzetben: jó dolgában nem tudja, mit csináljon...
A dédi mamám elmúlt 93 éves, vidéken él, 28000Ft-os nyugdíjjal (segítünk neki...), mégis boldog, jóságos, szeretni való...
Charles Dickens - Karácsonyi ének
rövid de annál tanulságosabb könyv :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!