Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Elég szegény karácsonyunk...

Elég szegény karácsonyunk lesz mit tegyek?

Figyelt kérdés
1 gyermekem van(kislány,18 hós)és úton a 2.baba 34.hetes vagyok.Minden okom meglenne az örömre de sajnos történt jo pár gond.Nem vtunk sose szegények de jómóduak sem...a karácsonyra már rég gyüjtögettem nagyon jo kis ajándékokat néztem ki...de sajnos minden összejött:egy kedves rokon kölcsönkért 150.000et(igen,igen mi vtunk hülyék de megszántuk)azt mondta visszaadja kariig de hát ...én beteg lettem sajnos kórházba kerültem oda is kellett a pénz.nos ilyen szegény karink sose volt még.összesen 200.000 ft ment igy el-rokon,kórház,meg még közben a gyerek is beteg lett-amit nagyon megérzünk...igy alig tudok ajándékot venni(a lányomnak csak két ajándéka lesz:egy fisher price labda plusz egy tanuló kukac,a férjemnek még ennél is kevesebbet tudok venni (egy 5000ft os parfümöt)nagyon sajnálom de ez van...és még ott a vacsi is ...tudom a szeretet a lényeg,de nagyon rossz a lelkemnek :(
2014. dec. 3. 18:47
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
70%
Figyelj nekünk első karàcsonyunk csalàdkèt 7hónapos a fiam, nem hogy a fèrjemnek de senkinek sem tudunk ajàndèkot venni, felhívtam minden rokont hogy szívesen vàrok mindenkit de ràgcsàn ès àsvànyvizen kìvül nem tudok adni semmit. A fiam szerencsère mèg nem èrti, egy kelfeljancsit szereztem neki hogy legalàbb egy csomagocskàja legyen. Fànk csak azèrt ,eszmert kapjuk, díszeket kèzzel csinàlom...talpat mèg nem tudom honnan lesz. Èn sem így terveztem de ezlett, legalàbb hàzunk van ès haminden jó megy 4 èv ès kifizetjük....
2014. dec. 3. 19:09
 12/40 A kérdező kommentje:
utolsó:nagyon sajnálom,ti még rosszabb helyzetben vtok...én amugy most kitaláltam valamit:rengeteg kinőtt cucc,játék van,most jön a karácsony,megpróbálom eladogatni őket(nyilván nem arany áron)nem lesz belőle valszeg több 100.000ft de tuti vmennyit segíteni fog :)meg is hirdetek párat ami fölös :)
2014. dec. 3. 19:13
 13/40 A kérdező kommentje:
A többiből amit nem tudok eladni meg csinálok kis szeretetcsomagokat :)legalább ennyivel is jobb lesz az én lelkemnek is,h másnak örömöt szerzek :)
2014. dec. 3. 19:14
 14/40 anonim ***** válasza:
68%

Gyakorlatilag nincs tartalékotok?

Ha jól értem, akkor amit a rokon nem kért el, azt karácsonyra elvertétek volna. Ergo, ha jön egy váratlan kiadás, akkor ott álltok legatyásodva.

Hát, picit tudatosabbnak kellene lenni pénzügyek terén, mert rossz vége lesz. Ne szórjatok el mindent, ami épp a kezetekbe kerül pénz...

2014. dec. 3. 19:17
 15/40 A kérdező kommentje:
Nem,nem érted jól...ez a karácsonyra volt szánva!!nemsokára szülök nyilván babakelengyére,orvosra,szülésre félre van téve minden ami kell...
2014. dec. 3. 19:20
 16/40 A kérdező kommentje:
illetve van egy kisebb megtakaritás amit a gyereknek gyüjtünk...ennyi és örülök is neki sztem a mai világban nem olyan rossz
2014. dec. 3. 19:21
 17/40 anonim ***** válasza:
87%

Azért karácsonyra közel 150 rugósra tervezett költekezés úgy, hogy nem igazán van likvid tőke mellette...

A FP játékot végképp nem értem. Olyan, mint a telefonoknál az iphone, a márkánévre kifizeted az ár felét.

Ezt a konzumfelfogást ne add tovább a gyerekeknek, boldogabb életük lesz nélküle.

2014. dec. 3. 19:35
 18/40 anonim válasza:
71%
Első közös karácsonyra kaptunk a kedves áramszolgáltatótól egy 38ezres számlát.Jó karácsony volt.Páromat kirúgták én suliba jártam.Következő évben született a kicsi.Párom tanfolyamra járt mert nem talált munkát.Ismét jó karácsony volt.Tavaly már após meg nem élt,én tudtam venni fejenként egy tábla csokit a családomnak.200forint egy tábla.Vettem összesen 3+5táblát.Párom már dolgozott.Ő kapott egy játékot.Nekem nem jutott semmi.Mi kaptunk persze én szüleimtől.Idén meg...Talán esetleg egy 20ezres tabletet tudunk venni magunknak közösen,mert mama pénzt ad úgyis ajándékba.Én viszek anyámeknak 2nagy tábla csokit.Apuék kapnak csokit meg készítek képkeretet nekik.Párom újra képbe kerülő rokonai kapnak ajándékcsomagot.Összesen mindenki ajándéka nagyon nagyon max 10ezer lesz.De inkább úgy 6ezer.
2014. dec. 3. 19:38
 19/40 anonim ***** válasza:

Kérdező, neked fogalmad sincs, miről szól a Karácsony. Ez nagyon szomorú. Remélem, a gyermekeidnek nem ezt az értékrendet fogod közvetíteni.

Más >> ma 19:04

Amikor a férjed elkezdett dolgozni, kapnia kellett (volna) egy igazolást a munkahelyéről, hogy ekkortól és ekkortól bejelentették a munkaviszonyt. Ha kapott ilyen igazolást, akkor talán lehet még keresnivalótok a NAV-val szemben.

2014. dec. 3. 19:40
 20/40 anonim válasza:
67%
részletesebben.öcsém kobold ajándéka 1300.apám kisautója 800.képkeretek kép előhívásokkal 1500.oda 4csoki majd meg 800.anyuéknak két nagy csoki 1300.ajándékcsomag meg 2kávé 1000.keksz 2csomag 1000.két tea 500.két csomag mogyoró 800.utazás nekem 4ezer rokonokhoz.
2014. dec. 3. 19:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!