Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Elég szegény karácsonyunk...

Elég szegény karácsonyunk lesz mit tegyek?

Figyelt kérdés
1 gyermekem van(kislány,18 hós)és úton a 2.baba 34.hetes vagyok.Minden okom meglenne az örömre de sajnos történt jo pár gond.Nem vtunk sose szegények de jómóduak sem...a karácsonyra már rég gyüjtögettem nagyon jo kis ajándékokat néztem ki...de sajnos minden összejött:egy kedves rokon kölcsönkért 150.000et(igen,igen mi vtunk hülyék de megszántuk)azt mondta visszaadja kariig de hát ...én beteg lettem sajnos kórházba kerültem oda is kellett a pénz.nos ilyen szegény karink sose volt még.összesen 200.000 ft ment igy el-rokon,kórház,meg még közben a gyerek is beteg lett-amit nagyon megérzünk...igy alig tudok ajándékot venni(a lányomnak csak két ajándéka lesz:egy fisher price labda plusz egy tanuló kukac,a férjemnek még ennél is kevesebbet tudok venni (egy 5000ft os parfümöt)nagyon sajnálom de ez van...és még ott a vacsi is ...tudom a szeretet a lényeg,de nagyon rossz a lelkemnek :(
2014. dec. 3. 18:47
1 2 3 4
 1/40 anonim válasza:
81%

Gondold magatokat inkább szerencsésnek.. :)

Sajnos másnak ételre sem futja karácsony este.

Volt hogy nekünk is döcögősre sikerült az ünnep de nem akadtam fel rajta. :) így is boldogok lesztek nyugj :)

2014. dec. 3. 18:52
 2/40 anonim ***** válasza:
37%
Ha nem tortnnek ezek, mit vettel volna?
2014. dec. 3. 18:56
 3/40 anonim válasza:

1 vagyok.

Egyébként nálunk mindenki 1 ajándékot kap. Meg tehetnénk de nem akarom elkapatni a gyerekeket. És ilyenkor sem méreg drága ajándékot kapnak. Szerintem nem az a fontos mennyit költesz hanem a szándék! :)

2014. dec. 3. 19:03
 4/40 anonim ***** válasza:
86%
Egy 18 hónapost marhára nem fog érdekelni, hogy "csak" két ajándékot kap... A férjed is megérti. A karácsony nem az ajándékokról szól!
 5/40 anonim válasza:
73%

Szerintem meg örülj, hogy nem éheztek, és együtt lesz a család, meg ilyenek. Az a lényeg, pláne karácsonykor, nem az ajándékok pénzbeli értéke. Amiket leírtál egyébként sem olyan kevés, hogy keseregni kelljen rajta.

Nekünk 2 éve annyira rosszul alakult az év vége, hogy még ahhoz is kölcsön kellett kérnünk, hogy normálisabb kaját együnk karácsonykor, ajándékot akkor csak a gyerek kapott, egymásnak nem ajándékoztunk. És igazából még ennél is lehetett volna rosszabb. Szóval nem panaszkodom, azóta szerencsére helyre jöttünk.

Szóval szerintem a pozitív dolgokra koncentrálj, ne arra, hogy most pár ezerrel kevesebbet tudtál ajándékra költeni. Az annyira mellékes szerintem.

Szóval egyáltalán nem olyan vészes a helyzetetek

6/40 anonim válasza:
73%
Mi csak a gyereknek vettünk ajándékot. Megvert minket a NAV 3 milliós büntivel, mert azt hitte a férjem, be van jelentve a munkahelyén és nem. Ők "intézték" az adóbevallást is. Nah, mindegy, hülyék, naivak voltunk, most meg nyöghetünk a saját butaságunk miatt és erre kezdett a kapcsolatunk is rámenni. Ajándék helyett örülni fogok, ha együtt maradunk és nem veszekedünk.
2014. dec. 3. 19:04
 7/40 anonim ***** válasza:
84%
Mindjárt megsajnállak, hogy csak ilyen alapszükségletekre jut, mint parfüm, meg Fp játékok.
2014. dec. 3. 19:05
 8/40 A kérdező kommentje:

kérlek ne értsetek félre ostoba,elkényeztetett pi.csának,egyszerűen nagyon rossz a lelkemnek h nem vehettem meg a szeretetteimnek mindent amire gyűjtöttünk.

Ha nem lett volna ez akkor a lányom még kapott volna egy gyerekszoba garniturát(90.000),a férjem egy drága,minőségi parfümöt(18.000) illetve egy adidas melegítő szettet(25.000)anyukám meg egy táskát(10.000)

2014. dec. 3. 19:05
 9/40 A kérdező kommentje:
igen tudom h nálunk is vannak sokkal rosszabb helyzetrben az emberek...nem vagyok se bolond se naiv,részbwen a mi hibánk az enyém h megsajnáltam a rokonom
2014. dec. 3. 19:07
 10/40 A kérdező kommentje:
7es nem kell megsajnálnod senki nem kért rá...de a többieknek köszönöm,látom,nem vagyunk egyedül a karácsony előtti rossz helyzetben...köszönöm:)
2014. dec. 3. 19:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!