Mit hozott a Jézuska?
Lepontoztok mert nem a draga ajandekok es a nagy zabalas unnepet tartjuk?
Mit is unneplunk karacsonykor????
Mi tudjuk mirol szol az unnep.
Volt olyan év, hogy én se kaptam semmit. Nem az anyagi helyzet miatt, hanem kérdezgette a család hogy mit kérek én meg mondtam, hogy áh, ne vegyenek semmit, mert amire szükségem van úgyis megveszem magamnak. Ők ezt komolyan is vették és mivel nekik sem volt más egyéb ötletük, tényleg nem vettek semmit.
Szerintem ez jobb is mintha mindenféle felesleges kacatra kidobnák a pénzt. Nem voltam csalódott, az ünnep nem attól ünnep, hogy ajándékokat kapunk.
Amúgy nálunk se a Jézus hoz ajándékokat, hanem mi adjuk egymásnak. Mindig is így volt. Nem vagyunk túl vallásosak, annak ellenére, hogy katolikus iskolába jártam. Még kisgyerek koromban pedig mikor ismerősök az ünnepek után feltették ezt a kérdést, nem is nagyon értettem, hogy mire céloznak, mit kellett volna hoznia a Jézusnak. Aztán később esett le, hogy ez igazából azt jelenti, hogy mit kaptam Karácsonyra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!