Nálatok fel van díszítve a ház kívül/belül
karácsonykor?
Figyelt kérdés
Nálunk már most mindenhol kintvan a dekor, a házon kívül is minden ablakban égősor, körben a tető alatt, a teraszon, stb. De a környéken rajtunk kívül kb. 2 házon látom még ugyanezt, pedig régen emlékszem, hogy szinte nem volt ház, ami ne lett volna kivilágítva. Miért múlt ez el?
2013. dec. 4. 09:40
1/7 anonim válasza:
Nincs feldíszítve. Régen sem volt szokás Magyarországon, csak újabban utánozzák az amerikai szokásokat. Aki eddig tette, és most abbahagyta, az nem akar erre áramot pazarolni.
Elég az ajtón egy dísz és az asztalon az adventi koszorú.
Majd a karácsonyfát fogjuk még feldíszíteni.
2013. dec. 4. 10:26
2/7 anonim válasza:
Nálunk fel van díszítve. Kapott az ajtó ajtódíszt, karácsonyit, és három ablakba raktunk világítós dekorációt. Nincs túl lihegve, de már nekem karácsonyi hangulatom van:) Legalább ilyenkor legyenek egy kicsit mások a napok, egyébként meg a fényeket imádom:)
2013. dec. 4. 10:28
3/7 anonim válasza:
Második vagyok. Hogy miért múlt el? Lehet hogy sajnos sok embernek elment a kedve a díszítgetéstől, mert annyi baj van mostanában. Lehet, hogy még nincsenek olyan hangulatban, amúgy én is kevesebbet látok. Vagy még várnak, majd karácsony előtt két héttel kezdik meg.
2013. dec. 4. 10:29
4/7 A kérdező kommentje:
Nem gondolom, hogy amerika utánzás lenne. Én már 20 éve is sok kivilágított házat láttam. Pedig az már elég régen volt. Amúgy is utálom ezt az amerika utánzás dumát... Kissé elcsépelt már. Lehet, hogy igaz, hogy a magyarok egyre jobban besavanyodnak, így már a díszítésre sem szánnak pár percet. Nemhiszem, hogy annyi áramot fogyasztana pár égősor, hogy az megdobná a villanyszámlát. Nálunk se észrevehető a különbség, pedig elég sok égő van kint is, bent is.
2013. dec. 4. 11:45
5/7 anonim válasza:
Ez tényleg elcsépelt, hogy mindent Amerikára fogunk. Angliában ugyanúgy ki van minden világítva, mint Németországban, Lengyelországban, vagy Európa bármelyik másik országában. Vagy azok is Amerikát utánozzák?
Nálunk ki van. Az ajtóra raktam díszt és fújtam hósparyvel alakzatokat, a konyha ablakon szintén, valamint ott raktam ki a párkányra pár fenyő ágat szalaggal átkötve és világítással. A lakásban van narancs mécses, meg pár apróság, ami karácsonyi.
Én sem érzem, hogy hu de megdobná a számlánkat a karácsonyi világítás. Ellenben jó kedvem van és már a mézeskalácsok alakzatán gondolkodom :)
2013. dec. 4. 15:20
6/7 anonim válasza:
Még nincs kidíszítve a ház, később szoktuk.
Kint a teraszon égősor, bent az ablakokon Mikulás+rénszarvas és karácsonyfás világítós díszek szoktak lenni.
2013. dec. 4. 16:55
7/7 A kérdező kommentje:
Én is nagyon érzem már a karácsonyt, bár én igazából szeptembertől kezdve, ahogy vége a nyárnak. Szívem szerint szeptembertől februárig karácsonyoznék, de van, hogy november elején már fel van minden díszítve, ahogy lemegy a halottak napja, és a tökös/őszi faleveles díszek. Köszi a válaszokat! :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!