Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Hogy tehetném széppé, Karácson...

Hogy tehetném széppé, Karácsonyiassá a Karácsonyunkat?

Figyelt kérdés
14 éves vagyok, és még soha nem volt olyan igazi Karácsonyom. semmi hangulat, semmi családiasság.. Most rátett még az is, hogy apukám 2 éve meghalt..így a családiasság már nem is megoldható teljesen..anyukám kijelentette, hogy neki ne nyafogjunk a tesómmal, mert ő nem tudja hogy kell egy Karácsonyt hangulatossá tenni. Mit csináljunk, hogy mégis valamennyire hangulatos legyen?

#karácsony #hangulatlan
2013. nov. 24. 13:30
 1/3 anonim ***** válasza:

Őszinte részvétem Édesapád miatt!

Nem lehet könnyű, ha kisgyermekként sem éltetek meg igazán szép Karácsonyokat. Az utóbbi néhány évben nekem is nagyon nehéz volt a Karácsony, mert nem éreztem azt a bizonyos családias, szeretettel teli hangulatot.

Ezt a hangulatot szerintem belülről kell megteremteni. Persze sokat számíthat a karácsonyi sütik illata, a narancsos-fahéjas illat, a karácsonyi dalok, a hó stb., de ezek nem érnek túl sokat, ha a belső hangulat nincs meg hozzá. És ez a belső hangulat mindenkiben meg kell, hogy legyen.

Legyetek egymással türelmesek, segítőkészek. Hallgassátok meg egymást, beszélgessetek sokat, játsszatok vagy nézzetek filmet. Az a lényeg, hogy azt csináljátok, amit mindenki szeret. Töltsétek együtt az időtöket, szeressétek egymást.

Ezek mellett a tipikus karácsonyi hangulat felelős illatok, zenék is segítenek valamennyit.

18/L

2013. nov. 24. 18:49
 2/3 anonim válasza:
Szia. Nekem is 2 éve halt meg apukám,ráadásul pont karácsony előtt.És ha ez még nem lett volna elég,anyukánk pedig 3 hónappal azelőtt.Úgyhogy gondolhatod,"mennyire" vártuk tesómmal a "boldog karácsonyt". Ráadásul mi falun lakunk,ahol mindenki ismer mindenkit,úgyhogy akárhányszor kiléptünk az utcára,mindig volt valaki,aki leállítson minket,és sajnálkozzon egy kört. Volt olyan,hogy már kb. mi vígasztaltuk az épp részvétet nyilvánító nénikét. Tök energiavámpírok az ilyen emberek. Na de a lényeg: elhatároztuk,hogy márpedig nekünk akkor is szép karácsonyunk lesz! Leültünk,és csináltunk adventi koszorút,tettünk ki az ablakba világító díszt,együtt mentünk el megvenni a fenyőfát,együtt gondoltuk ki,hogy mit főzzünk majd,mi legyen a karácsonyi menü. És végül szép lett az ünnepünk! De nem a díszektől,nem a finom kajáktól,hanem attól a lelkülettől,ahogy készültünk rá. Ha igazi karácsonyi hangulatot szeretnél,tudd,hogy az belőled/belőletek fakad.Hiába díszítitek pl. körbe a házat,ha anyukád nem vesz benne részt.Próbáljátok őt rábírni (szép szóval) erre az egészre. Szerintem az együttkészülés az alapja mindennek.
2013. nov. 25. 12:37
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Nagyon sajnálom mindkettőtöket!:/

Utolsó!

Nektek különösen nehéz lehet, még nekem is nagyon nehéz, pedig apukámmal ritkán találkoztam..nekem is Karácsony előtt halt meg.

Előre is boldog ünnepeket kívánok nektek!:)

2013. nov. 25. 18:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!