Kinél hogy szokott lenni a szenteste?
Nálunk nem túl extra.
Igazából én délután feldíszítem a fát, apukám pedig elmegy az ételért amit rendelt (ez egy kétszemélyes tál az egyik étteremből), este 6-7 körül vacsorázunk majd utána odaadom neki az ajándékomat ő pedig beküld a nappaliba hogy nézzem meg "mit hozott a Jézuska?" :)
Az este további részében pedig a kötelező karácsonyi filmeket nézzük.
17L
Reggel 8-kor odarakjuk bográcsba a halászlevet, fater hozza tálcán az almapálinkát meg a poharakat. Amíg fő (általában 11-12 közöttig) iszunk mint a disznó.
Aztán megpróbáljuk bevinni a házba a halászlevet úgy, hogy ne essünk el. Megebédelünk. Utána feldíszítjük a fát, anyám elkészíti a sült ételeket. Délután 4-re teljesen kijózanodunk, utána 5 körül átadjuk az ajándékokat. Majd vacsora, vacsora után megiszunk 1 üveg bort és utána még filmezünk.
Így telik.
23/F
Miután megettük a szokásos tojásos nokedlit és salátát, mindenki eldől pihenni :) Gyerek olvas (27 éves, de akkor ugye nyilván itthon van), férj alszik, én kötök, horgolok...
Négy körül szoktam előkészülni a vacsorához, ami mindig valami előre összerakható, amit csak sütőbe kell majd tenni. Addig ők összerakják a műfenyőt, előszedik a díszeket. Szerintük úgyse lenne jó, ahogyan ők csinálnák, ezért én díszítek, ők lelkesen adogatnak (plafonig érő, terebélyes fa). Ha végeztünk, kaja sütőbe be, ajándékok mennek a fa alá. Kb ilyenkor szokott érkezni anyukám és anyósom, mindketten régóta özvegyek, mindig hozzánk jönnek.
Hét körül ajándékbontás, aztán vacsora. Mosogatógép a ház uráé...
Punnyadunk, beszélgetnek a nagyik, játszunk. Anyukámmal elmegyünk az éjféli misére, előtte hazavisszük anyóst (anyu vallásos, én nem, de ennek ki nem hagynám a hangulatát egy évben sem). Utána hazafuvarozom anyukámat is :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!