Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Miért korcsosult el ennyire a...

Miért korcsosult el ennyire a karácsony?

Figyelt kérdés

Emberek, akik a 90-es években voltatok gyerekek, vagy felnőttek, ugye hogy azok a karácsonyok sokkal jobbak voltak? Kevesebb stressz, sokkal több odafigyelés, megjittség jellemezte az ünnepet. Az emberek valóban elcsendesedtek pár napra. Ma meg ez az őrült bevásarlási láz, Balin, meg Thaiföldön 30 fokban pózolás, semmi meghittség jellemzi az ünnepet. Vannak akik haza sem mennek a szerető családhoz.

Igaz hogy minden sokkal jobb volt régebben?

jan. 6. 11:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
28%

https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..

Jelentettem mindkettő kérdésedet; a helyedben leállítanám magamat, mert ez a gyűlölködő hangnem undorító.

Semmi probléma azzal, ha valaki a családjától távol (tudod, sokaknak eleve vagy nincs családja vagy rossz a kapcsolatuk) tölti egy utazással. Mindenki úgy ünnepel, ahogy szeretne, neked ehhez semmi közöd, szóval mit próbálsz úgy tenni, mintha lenne? Értem, irigy vagy, de ezt tartsd meg magadnak. Valaki számára nem is ünnep a karácsony.

jan. 6. 12:17
 2/14 A kérdező kommentje:
Mi ebben a gyűlölködő, ha szabad kérdeznem? Egyszerűen ezt tapasztaljuk sokan, hogy ennyire lezüllött ez az ünnep, amiért mi vagyunk felelősek.
jan. 6. 12:28
 3/14 anonim ***** válasza:
64%
Nincs semmi lezüllés abban, hogy valaki nem x típusú hagyomány szerint ünnepel, hanem elutazik. Ugyanolyan normális módja az ünneplésnek. Ha szerinted ez korcs, akkor a probléma veled van.
jan. 6. 12:32
 4/14 A kérdező kommentje:
Itt arról van szó, hogy az emberek teljesen elfelejtették a karácsony üzenetét. Inkább drága ajándékokra költenek, meglátogatnak n+1-dik rokonokat is akikkel nincsenek jóban, végig stresszelik az ünnepet, ahelyett, hogy magukba fordulának, elcsendesednének a lelkükben.
jan. 6. 12:36
 5/14 anonim ***** válasza:
76%
Ismételten, mindenki úgy éli meg az ünnepeket, ahogy neki tetszik. Én például 24 és 25 között a hegyekben kempingeztem a párommal. Néztük a csillagokat, boroztunk, ajándékot cseréltünk és ennyi. Mások pedig mást csináltak, egyik se jobb vagy rosszabb.
jan. 6. 12:38
 6/14 anonim ***** válasza:
86%

A karácsony pont olyan, amilyenné te teszed.

Nekem akkor sem volt "korcs" és most sem az.

(Megjegyzem, a 90-es években is tömve voltak a boltok karácsony előtt, és amúgy nem volt szokásban, hogy ledolgozzuk a 24-ét. Anyukám nem egyszer munka utánm délután 5 körül esett be a fa alá, pedig nem boltban dolgozott, hanem simán irodában.)

jan. 6. 12:42
 7/14 anonim ***** válasza:
69%

Én akkoriban kisgyerek voltam. Abszolut nem volt semmi meghitt a karácsonyainkban. Szenteste ide, karácsonykor oda, szilveszterkor amoda hurcolt minket anyám, mert jajj mit fognak gondolni a nagyszülők ha nem megyünk. Otthon karácsonyfa sem volt, hiányzott a nyugi, hogy a saját ágyamban aludjak. Nem tudtam kipihenni magam egy nyamvadt téliszünetben sem.

Azóta felnőttem, saját családom van, kizárólag szentestére megyünk anyósomhoz, aztán még aznap este hazajövünk és onnantól már sehova!!! Itthon karácsonyozunk a férjemmel a kiskutyánkkal, sorozatozunk, társasozunk, kajálunk:) stb , első dolgunk volt összeköltözés után mikor lehetett venni egy saját műfenyőt, díszeket, dekorációt, szépen feldíszítünk mindent itthon, és végree nem egy rohangálás az egész.🥳🥰

jan. 6. 17:16
 8/14 anonim ***** válasza:
56%

Jaj dehogyis. Mind az én anyám,mind anyósom meg volt őrülve minden karácsonykor, rohanás, ajándék, vendégség oda-vissza, ne egyél,egyél, odaégett. Mit illik, mit szeretne más, hogy jó másolnak, mit vegyünk a 20.rokonnak,akit 10 éve nem láttunk, odaér-e a képeslap, tanulj verset majd a vendégeknek elmondod.

Rengeteg hülyeséget lehámoztunk azóta erről az ünnepről, sokkal békésebb, meghittebb lett.

jan. 6. 22:04
 9/14 anonim ***** válasza:
92%

1, miért lenne gyűlölködő a kérdés?

Amúgy mindenki úgy ünnepli, ahogy akarja, a pózolokat meg nem szoktam nézni, ha elémjön egy ilyen, gyorsan továbbgörgetek, bár már rég kikövettem a túl sokat pózolókat.

jan. 6. 22:04
 10/14 anonim ***** válasza:
90%

Én '97-es születésű vagyok, 2000-től kezdődően tudok felidézni emlékeket, hogy azelőtt mi történt, arra nem emlékszem.

Szerintem ezt az elkorcsosulást a közösségi média is felerősítette. Az emberek óhatatlanul is vetélkednek egymással, sokan megfelelési kényszerrel küzdenek. Én azt tudom javasolni, hogy próbáld szebbé, neked tetszővé varázsolni az ünnepeket!

Én leginkább a fehér karácsonyt hiányolom.

jan. 7. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!