Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Ilyenkor, szeptember végén,...

Ilyenkor, szeptember végén, október elején, mikor beköszönt a hideg, az eső, és korábban sötétedik már, melyik ünnepre szoktatok leginkább behangolódni?

Figyelt kérdés

Letisztázásképpen, itt vannak a dátumok ezekhez az ünnepekhez:

Halloween: október 31.

Mindenszentek: november 1.

Halottak napja: november 2.

Tudom, nem mindenki 2-án megy a temetőbe, nem azért küldtem. Csak pár embernek zavar van a fejében a dátumokat illetően, azt hiszik mindenszentek ugyanaz, mint a halottak napja, meg azt hiszik Halloween is ugyanaz az ünnepnap, csak nem hazai.

szept. 16. 11:53
A kérdező szavazást indított:
Magára az őszre, pl. narancssárga falevél dekor, süni, gesztenye, ilyesmi
Halloween: töklámpás, szellemdekor, horrorfilm, stb.
Mindenszentek és halottak napja (Lesz bárki aki ezt választja?)
Karácsony - lehet korai, de sokan a hideggel együtt adventi hangulatba jönnek elsősorban
45 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
95%
Igen, lesz, aki a mindenszenteket és halottak napját választja. Amúgy magára az őszre is, de az nem ünnep. Karácsonyra csak advent előtt pár nappal kezdek hangolódni. (Kivéve, hogy ha véletlenül meglátok valamit szépet, amit árulnak, muszáj vagyok megvenni, mert adventre egy csomó minden elfogy már. Így vette tavaly október közepén Betlehemet, de őszintén szólva az időzítés eléggé hazavágta a vásárlás hangulatát - viszont csak 2 darab volt belőle és később sem raktak ki többet, muszáj volt akkor megvenni.)
szept. 16. 12:52
 2/11 anonim ***** válasza:
90%

Én alapból nagyon szeretem az őszt (oké, most az esőből kicsit besokaltam, de akkor is).

Most a szobámban több helyen is van kint horgolt/kötött tök, csak mert tetszik.

A Halloween-t szeretném egyszer tényleg kiélvezni, szerintem nagyon buli lehet. Épp könyvjelzőt készítek magamnak a témában, de azóta megálmodtam, hogy nekem minden tematikában kell könyvjelző, szóval ha nagyon unatkozom, ilyenekkel fogom elfoglalni magam.

A karácsony csak olyan szempontból foglalkoztat, hogy még agyalok a kollégák ajándékán, ami fogalmam sincs, mi lesz.

szept. 16. 13:36
 3/11 anonim ***** válasza:
72%
Egyikre sem.
szept. 16. 17:26
 4/11 anonim ***** válasza:
57%
Én sem a Halloweent, sem a mindenszenteket, sem a halottak napját nem érzem magaménak a megszokott formában. De a karácsony ilyenkor nekem még korai. gy csak inkább az ősz mint olyan az, amire rá vagyok hangolódva.
szept. 16. 22:15
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Én karácsony rajongó vagyok, de az ilyenkor még nekem is korai .

Ilyenkor (ha nincs eső) akkor a színeket szeretem, az illatokat. Azt, hogy pulcsikbban lehet már lenni

szept. 17. 05:20
 6/11 Metionin ***** válasza:
29%
Nálunk egész évben Halloween van, szóval azt választottam de amúgy nem ünnepeljük. Csak szeretjük, mert olyankor tudunk nekünk tetsző használati tárgyakat vásárolni. Mindenszentek az nekem sima munkanap, a karácsonyt meg a hasonlókat nem ünnepeljük, ezért max a szezonális édesség izgat minket.
szept. 17. 10:25
 7/11 anonim ***** válasza:
33%

"Mindenszentek és halottak napja (Lesz bárki aki ezt választja?)"

Igen, én ezt választottam. Mert egyedül ezt a kettőt ünneplem ősszel (bár halottak napja inkább megemlékezés). Halloweent nem ünneplem, magát az "őszt" sem ünneplem, ahogy a többi évszakot sem, karácsony pedig még elég messze van.

Bár se Mindenszentekre, se halottak napjára nem készülök napokon keresztül.

Ha az a kérdés, hogy mire készülök, akkor október 23., mivel minden évben zenélünk a zenekarral a városi ünnepségen, így arra készülni kell.

szept. 17. 12:13
 8/11 anonim ***** válasza:
72%
Szent Mihály nap és Haloween.
szept. 17. 13:01
 9/11 anonim ***** válasza:
22%
Egyikre se, mind hidegen hagy a felsoroltak közül.
szept. 17. 16:15
 10/11 anonim válasza:
85%

Leginkább magára az őszre. Kirakok kis őszi dekorációkat, ajtódíszeket. Aztán halloween előtt 1-2 héttel kirakom a halloweeni cuccokat is, na sok nincsen, csak egy porcelán töklámpás meg kis műanyag világító tökök, ennyi. De szoktunk tököt faragni is. Aztán valamikor még a nagy tömeg előtt kimegyünk a temetőbe, halottak napján meg otthon gyújtok gyertyát a szeretteink emlékére. Maga a mindenszentek az hidegen hagy, én nem vagyok "szentes", templomba járós.

Szerintem amúgy megférnek egymás mellett ezek az ünnepek, nem értem a sok utálkozó embert minden évben, aki leszólja a halloweent. Mindenki olyan ünnepet tart, amilyet akar.

szept. 18. 23:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!