Ilyenkor, szeptember végén, október elején, mikor beköszönt a hideg, az eső, és korábban sötétedik már, melyik ünnepre szoktatok leginkább behangolódni?
Letisztázásképpen, itt vannak a dátumok ezekhez az ünnepekhez:
Halloween: október 31.
Mindenszentek: november 1.
Halottak napja: november 2.
Tudom, nem mindenki 2-án megy a temetőbe, nem azért küldtem. Csak pár embernek zavar van a fejében a dátumokat illetően, azt hiszik mindenszentek ugyanaz, mint a halottak napja, meg azt hiszik Halloween is ugyanaz az ünnepnap, csak nem hazai.
Én alapból nagyon szeretem az őszt (oké, most az esőből kicsit besokaltam, de akkor is).
Most a szobámban több helyen is van kint horgolt/kötött tök, csak mert tetszik.
A Halloween-t szeretném egyszer tényleg kiélvezni, szerintem nagyon buli lehet. Épp könyvjelzőt készítek magamnak a témában, de azóta megálmodtam, hogy nekem minden tematikában kell könyvjelző, szóval ha nagyon unatkozom, ilyenekkel fogom elfoglalni magam.
A karácsony csak olyan szempontból foglalkoztat, hogy még agyalok a kollégák ajándékán, ami fogalmam sincs, mi lesz.
Én karácsony rajongó vagyok, de az ilyenkor még nekem is korai .
Ilyenkor (ha nincs eső) akkor a színeket szeretem, az illatokat. Azt, hogy pulcsikbban lehet már lenni
"Mindenszentek és halottak napja (Lesz bárki aki ezt választja?)"
Igen, én ezt választottam. Mert egyedül ezt a kettőt ünneplem ősszel (bár halottak napja inkább megemlékezés). Halloweent nem ünneplem, magát az "őszt" sem ünneplem, ahogy a többi évszakot sem, karácsony pedig még elég messze van.
Bár se Mindenszentekre, se halottak napjára nem készülök napokon keresztül.
Ha az a kérdés, hogy mire készülök, akkor október 23., mivel minden évben zenélünk a zenekarral a városi ünnepségen, így arra készülni kell.
Leginkább magára az őszre. Kirakok kis őszi dekorációkat, ajtódíszeket. Aztán halloween előtt 1-2 héttel kirakom a halloweeni cuccokat is, na sok nincsen, csak egy porcelán töklámpás meg kis műanyag világító tökök, ennyi. De szoktunk tököt faragni is. Aztán valamikor még a nagy tömeg előtt kimegyünk a temetőbe, halottak napján meg otthon gyújtok gyertyát a szeretteink emlékére. Maga a mindenszentek az hidegen hagy, én nem vagyok "szentes", templomba járós.
Szerintem amúgy megférnek egymás mellett ezek az ünnepek, nem értem a sok utálkozó embert minden évben, aki leszólja a halloweent. Mindenki olyan ünnepet tart, amilyet akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!