Vízkereszt ünnepén hogy ajándékozzátok meg szeretteiteket, mi lesz a mai ünnepi menü?
Figyelt kérdés
Mi ilyenkor elküldjük a gyerekeket három királyozni, bekopogtatnak az ajtójon, visznek édességet. Utána hozzánk jön a család, együtt ünnepeljük a királyok megérkezését valamint méltó módon lezárjuk a karacsonyi ünnepet. Este pedig misére megyünk.
Ti hogyan ünneplitek a mai napot?
tegnapelőtt 10:26
2/17 anonim válasza:
Sose hallottam arról, hogy ezt szokás lenne megünnepelni. El is zarándokoltok Jeruzsálembe?
3/17 Kései Sirató válasza:
Ilyenkor? Sehogy. Nálunk karácsonykor volt ajándékozás. Ez az ünnepi időszak végét jelenti.
4/17 anonim válasza:
Sehogy. Én nem ünneplem a vízkeresztet. A karácsonyfa is még áll jövőhét vasárnapig.
5/17 anonim válasza:
Ráadásul legjobb tudomásom szerint a Vízkeresztnek semmi köze a 3 királyokhoz. Jézus megkereszteléséhez kötik ezt az ünnepet.
7/17 Kései Sirató válasza:
Rossz kategóriában van a kérdés, az ünnepekhez kellett volna írni.
8/17 A kérdező kommentje:
Sok helyen ez egy hármas ünnep, egyrészt Jézus megkeresztelését, a 3 királyok eljövetelét valamint a kánai mennyegzőt is ehhez a naphoz kötik. A spanyoloknál a januar 6 egy sokkal nagyobb ünnep, mint a szenteste.
tegnapelőtt 10:51
10/17 anonim válasza:
Sehogy. És szerintem te sem. SOha senkitől nem hallottam,hogy bármit is tenne ezen a napon a karácsonyfa leszedésén kívűl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!