Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Csak nálunk nem lesz idén...

Csak nálunk nem lesz idén Karácsony?

Figyelt kérdés
Eléggé szr érzés, de tudom hogy most nem állunk úgy anyagilag. Ajándékozás meg karácsonyfa tuti nem lesz, kaját még nem tudom de az se biztos.. Igazából el lennék a gondolattal valahogy, de az osztályomba mindenki ünnepelni fogja és fogalmam sincs mit mondjak, ha sorolják Ők milyen hipercyber cuccot kaptak. Nem látszik rajtam, hogy szegények vagyunk és nem akarom magam beégetni. Másnál sem lesz Karácsony, vagy van valaki aki nem is ünnepli?

2013. nov. 16. 09:13
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Fel a fejjel! A karácsony mindenkié!

Ha van egy kis spórolt pénzed,abból vehetnétek egy kis fát,nem kerül olyan sokba,egész kibírható az ára. Díszeitek gondolom vannak,vagy ha nem akkor te is tudsz csinálni:)

És ha végképp nem lesz karácsonyfátok,akkor van,ugyanis a városotokban biztos állítanak majd egy nagy "mindenki karácsonyfáját",ahogy a mi városunkban is szokás.

Az ajándékozást másképp is meg lehet ám oldani. Készítsetek valamit egymásnak,saját kezűleg:)

És ezen a "mit fognak szólni a többiek" dolgon ne rágódj. Ha téged ezért elítélnek,akkor ez csak az ő szegénységi bizonyítványuk.

A kaja meg bármi lehet. Egy szokásos húsleves,rántotthús+krumpli,+ valamilyen süti,pl mézeskalács.

Ne szomorodj el,a szüleid biztosan megoldják,hogy valahogy nektek is boldog karácsonyotok legyen!

12L

2013. nov. 16. 09:21
 2/9 A kérdező kommentje:
sajnos az már biztos, hogy ajándékozás meg fa nem lesz, mert nem akarják.:) De köszi az ötleteket és a biztatást, most jól esett.:)
2013. nov. 16. 09:30
 3/9 SzilKa ***** válasza:
100%

A mi családunkban elvből nem ajándékozunk már évek óta, mert úgy éreztük, hogy nem ez a lényege a szeretet ünnepének, hanem az együtt eltöltött idő. Szóval mi karácsonykor elmegyünk egymáshoz, együtt eszünk, beszélgetünk, társasozunk, tök jól elvagyunk.

Nálunk mondjuk a macskák miatt nincs fa (szabályosan legelik), de a karácsonyfa díszekkel a lakást fel szoktam díszíteni, pár mécsessel csinálok ünnepi hangulatot.

Ha az osztálytársaid bármiféle választ várnak a dicsekvésükre, akkor egyszerűen mondd, hogy "ez tök jó", aztán ennyi. A sok hiperszuper bigyó nem tudja helyettesíteni a figyelmet és a törődést.

Nincs azon semmi szégyellnivaló, ha valaki nem dúsgazdas, vagy éppen nem a huszadik hitelt veszi fel csak azért, hogy nagyzoljon karácsonykor.

2013. nov. 16. 09:50
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha vannak karácsonyfadíszeitek, akkor a lakást díszítsétek fel azokkal. Egy nagy tálba tegyetek néhány fényesre mosott almát, azok közé néhány alufóliába csomagolt diót, ha valahol tudtok néhány aprócska fenyő- vagy más örökzöld ágacskát szerezni, akkor azt is tegyetek a tálba, ezt körülülve kortyolgassatok este valami illatos fűszerrel , például fahéjjal, szegfűszeggel, "megbolondított" teát. Közben hallgassatok valami szép zenét, beszélgessetek, kártyázzatok, stb. Lehet, hogy 20 év múlva visszagondolva nagyon szép emlék lesz ez a "szegény" karácsony!
2013. nov. 16. 10:13
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk évek óta nincs karácsonyozás, illetve leülünk vacsorázni, de se fa, se ajándékok, se plusz költekezés, csak közösen vacsorázunk a szűk családdal (szülők + gyerekek).

Nem mondanám, hogy rossz igazából. Nem is hiányzik se a fa, se az ajándékozás. Szeretem a karácsonyt mint ünnepet, de ez a legkisebb részlet, hogy van-e fa, és hogy adunk-kapunk - e ajándékot. Hány éves vagy?

2013. nov. 16. 15:37
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

a karácsony a szeretetről szól, a vallásos emberek számára pedig Jézus születéséről.

Sajnos sokan csak azt látják benne, hogy ajándékot lehet kapni. Az a legnagyobb ajándék, ha együtt van a család, egészségesek vagytok és szeretitek egymást. Süssetek és díszitsetek mézeskalácsot, vágjatok egy fenyőágat az illata nagyon jó és gyújtsatok gyertyát.

2013. nov. 16. 19:26
 7/9 anonim válasza:
89%
Nem mondom, hogy az ajándék nem fontos, de az 1. nem az.
2013. nov. 17. 07:30
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát én már 16-éves vagyok,de nem emlékszem hogy nálunk volt valaha is karácsony.Pedig anyagilag megengedhetnék sőt !!

Csak hát mi olyan vallásba tartoztunk ami nem engedte meg a karácsony ünneplését.De már nem tartozunk oda,abba a vallásba.De én nekem nem kell karácsony,úgy is a nagyiéknál töltöm ahol van karácsonyfa.Engem nem nagyon izgat hogy most van-e vagy nincs.Az a fő hogy szeretett legyen :) Szerintem karácsonykor az is elég ha elmentek egy misére,és utána este a tv-előtt egy mézes citromos teát közösen megisztok,és ha telik rá valamilyen kis süteménnyel mellé olyan hangulatot lehet varázsolni..

2013. nov. 17. 10:10
 9/9 anonim ***** válasza:

nekem meghaltak a nagyszüleim és apukám is.

az igazi szép karácsony az lenne, ha ők velünk lehetnének. semmilyen drága ajándék nem helyettesítheti a családot.

nem szoktunk ajándékozni, régi díszeink vannak, és egy kicsike műfenyőnk.

mézest szoktunk sütni, és sok ismerősnek azt adjuk ajándékba

2013. nov. 17. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!