Csak nálunk nem lesz idén Karácsony?
Fel a fejjel! A karácsony mindenkié!
Ha van egy kis spórolt pénzed,abból vehetnétek egy kis fát,nem kerül olyan sokba,egész kibírható az ára. Díszeitek gondolom vannak,vagy ha nem akkor te is tudsz csinálni:)
És ha végképp nem lesz karácsonyfátok,akkor van,ugyanis a városotokban biztos állítanak majd egy nagy "mindenki karácsonyfáját",ahogy a mi városunkban is szokás.
Az ajándékozást másképp is meg lehet ám oldani. Készítsetek valamit egymásnak,saját kezűleg:)
És ezen a "mit fognak szólni a többiek" dolgon ne rágódj. Ha téged ezért elítélnek,akkor ez csak az ő szegénységi bizonyítványuk.
A kaja meg bármi lehet. Egy szokásos húsleves,rántotthús+krumpli,+ valamilyen süti,pl mézeskalács.
Ne szomorodj el,a szüleid biztosan megoldják,hogy valahogy nektek is boldog karácsonyotok legyen!
12L
A mi családunkban elvből nem ajándékozunk már évek óta, mert úgy éreztük, hogy nem ez a lényege a szeretet ünnepének, hanem az együtt eltöltött idő. Szóval mi karácsonykor elmegyünk egymáshoz, együtt eszünk, beszélgetünk, társasozunk, tök jól elvagyunk.
Nálunk mondjuk a macskák miatt nincs fa (szabályosan legelik), de a karácsonyfa díszekkel a lakást fel szoktam díszíteni, pár mécsessel csinálok ünnepi hangulatot.
Ha az osztálytársaid bármiféle választ várnak a dicsekvésükre, akkor egyszerűen mondd, hogy "ez tök jó", aztán ennyi. A sok hiperszuper bigyó nem tudja helyettesíteni a figyelmet és a törődést.
Nincs azon semmi szégyellnivaló, ha valaki nem dúsgazdas, vagy éppen nem a huszadik hitelt veszi fel csak azért, hogy nagyzoljon karácsonykor.
Nálunk évek óta nincs karácsonyozás, illetve leülünk vacsorázni, de se fa, se ajándékok, se plusz költekezés, csak közösen vacsorázunk a szűk családdal (szülők + gyerekek).
Nem mondanám, hogy rossz igazából. Nem is hiányzik se a fa, se az ajándékozás. Szeretem a karácsonyt mint ünnepet, de ez a legkisebb részlet, hogy van-e fa, és hogy adunk-kapunk - e ajándékot. Hány éves vagy?
a karácsony a szeretetről szól, a vallásos emberek számára pedig Jézus születéséről.
Sajnos sokan csak azt látják benne, hogy ajándékot lehet kapni. Az a legnagyobb ajándék, ha együtt van a család, egészségesek vagytok és szeretitek egymást. Süssetek és díszitsetek mézeskalácsot, vágjatok egy fenyőágat az illata nagyon jó és gyújtsatok gyertyát.
Hát én már 16-éves vagyok,de nem emlékszem hogy nálunk volt valaha is karácsony.Pedig anyagilag megengedhetnék sőt !!
Csak hát mi olyan vallásba tartoztunk ami nem engedte meg a karácsony ünneplését.De már nem tartozunk oda,abba a vallásba.De én nekem nem kell karácsony,úgy is a nagyiéknál töltöm ahol van karácsonyfa.Engem nem nagyon izgat hogy most van-e vagy nincs.Az a fő hogy szeretett legyen :) Szerintem karácsonykor az is elég ha elmentek egy misére,és utána este a tv-előtt egy mézes citromos teát közösen megisztok,és ha telik rá valamilyen kis süteménnyel mellé olyan hangulatot lehet varázsolni..
nekem meghaltak a nagyszüleim és apukám is.
az igazi szép karácsony az lenne, ha ők velünk lehetnének. semmilyen drága ajándék nem helyettesítheti a családot.
nem szoktunk ajándékozni, régi díszeink vannak, és egy kicsike műfenyőnk.
mézest szoktunk sütni, és sok ismerősnek azt adjuk ajándékba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!