Az normális, hogy nem szeretem a Mikulást/Karácsonyt? (Bővebben lent)
Az a problémám, hogy évről évre egyre jobban kezdem utálni ezeket az ünnepeket.
Régen mindig megtaláltam az ajándékokat, de nagyon sokáig bolondítottak a "Mikulással" és a "Jézuskával", kb. 8-10 éves koromig, mikor már amúgy se hittem bennük. Egyik évben én hoztam elő az ajándékokat a szekrényből, és akkor is azzal jött a család, hogy a Mikulás rejtette oda -.-
Egyedül apa az, aki nem csinálja ezeket a h.lyeségeket. Ő eleve nem szereti ezeket az ünnepeket, mert megmondta, hogy neki nem kell Karácsony, hogy valakinek ajándékot adjon. Ezzel teljesen egyetértek vele, meg is mondtam a családnak, hogy nem kérek semmit az égvilágon, ami kell nekem, az megvan, ami nem kell, az meg minek?
Szerintetek érthető a hozzáállásom?
14/L
Érthető.
Én szerencsés voltam mert sosem hittem benne,és 5-6 éves korom óta nem is mondogatták.
Szerintem nincs azzal baj ha tudja a gyerek,hogy a szeretteitől kapja az ajándékot.
Nyugodj meg, semmi gond nincs Veled, sőt, az én olvasatomban Te gondolkozol helyesen. Ha Apukád partner ebben, beszéld meg vele a gondjaidat, ő fog tudni segíteni. :)
28/L
Tavaly Mikuláskor végig apa mellett ültem, és vele beszélgettem, és sajnáltam a 2 éves unokahúgomat, akit már most kezdenek elbolondítani.
Amúgy nekünk a Karácsony szinte mindig tiszta idegbaj. Vagy valaki nem jön el, vagy valaki otthon hagy valamit, vagy nem vesznek meg valamit... Aztán jön a veszekedés, én meg apa ülünk szép csendben, apa fogja a fejét, és mondja, hogy mennyire elege van az ünnepből, és hogy a Karácsony már rég nem a szeretetről hanem az ajándékokról szól...
Ha megmondom a véleményemet, azzal jönnek, hogy ünneprontó vagyok, és miért nem tudom élvezni az ünnepet...
Megpróbálom majd folyamatosan megmagyarázni a családnak, hogy miért nem jó ez a nagy ajándékozásdi, és inkább a szeretetre helyezzük a hangsúlyt. Amúgy normális a családunk, csak a Karácsony közeledtével kezdődik a probléma.
Nekem az a baj a mai karácsonyozással, hogy nagyon megváltozott itt minden. Sokan átvették az amerikai szokásokat.
Gyerekkoromban imádtam a karácsonyt, és hogy együtt volt a család, nem jöttek hozzánk vendégek, mert nekünk ez így volt jó.
Ma meg úgy töltjük az ünnepeket, hogy keveset pihenünk, mert folyton jönnek hozzánk a vendégek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!