Normális, ha nem töltöttük együtt a karácsonyt a párommal?
Te hol voltál? Egyedül vagy a saját családoddal?
Mi 4 év után házasodtunk össze, addig mindenki a saját szüleivel szentestézett, és 25-én vagy 26-án találkoztunk. Az esküvő után, amíg nem volt gyerek, elmentünk 24-én mindkét szülőhöz, most meg, hogy már hárman (lassan négyen :)) vagyunk, külön töltjük a szentestét.
Szerintem ez így normális. Még nem vagytok egy család. Persze, ha neked nincs családod, és egyedül voltál tegnap, akkor meghívhatott volna magához, de ha nem ez a helyzet, akkor jogosan járt el, szerintem.
Minden családban más a felfogás ilyen dolgokban, sok helyen a szenteste tényleg "szent" és csak a családról szól. Ettől nem kellene rosszul érezned magad,amíg nem éltek együtt vagy nincs eljegyzés, addig a szülők sok esetben nem tartanak a család tagjának. Nálunk is ez van, de engem nem zavar.
Mi is 2 éve vagyunk együtt, jövőre költözünk össze. Mi külön töltjük a karácsonyt, majd csak 27-én talizunk, mivel rokonról rokonra járunk ilyenkor. Inkább élvezem a szüleimmel, tesóimmal való karácsonyozást amíg lehet. Még épp elégszer lesz közös karácsonyom a párommal :)
Az persze más dolog, ha egyedül voltál otthon szenteste és ezt a párod szülei tudták és nem hívtak meg. Az elég tapintatlan dolog.
22/L
Szerintem nem normális.
Mi már első évben is szentestét együtt töltöttük, pedig nem élünk együtt, azután másnap mentünk a családunkhoz.
Ha együtt vagyok valakivel, szeretem, hozzám tartozik, elképzelni sem tudom, hogy a szeretet ünnepén a szentestét ne vele töltsem.
3.válaszadó
De undorító egy ember lehetsz,miért kell ilyenekkel sértegetni,hogy"nem tartozol a családjához"?Ez nyilvánvaló neki is,de igaza van a kérdezőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!