Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » Miért van az, hogy egyesek...

Miért van az, hogy egyesek drága ajándékokat kapnak karácsonyra, mások meg még egy könyvet sem kapnak, mert nincs rá pénzük?

Figyelt kérdés
Olyan rossz, hogy több barátnőm is például fogszabályzót kér karácsonyra, de nem tudják neki megvenni, mások meg itt kérdeznek olyanokat, hogy felsorol 5 drága cuccot, és hogy mit kérjen még. Szerintetek nem igazságtalan?
2012. nov. 4. 20:22
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
65%

Azért van ez, mert egyes helyeken megengedhetik a drága dolgokat míg más helyeken nem. Hogy igazságtalan-e?? Nem.

Van aki sokat tett azért hogy gazdag legyen vagy legalábbis ne legyenek ilyen gondjai. Mások meg csak sodródtak az árral.

2012. nov. 4. 20:30
 2/17 anonim ***** válasza:
95%

Hát az élet ilyen. Vannak emberek akiknek jobban megy van akinek kevésbé.

Azért az sem mindegy hogy a szülök mit tesznek meg a családért. Sok szülö sodródik csak az árral, beletörödve éli életét, miközben simán képes lenne többre is, de nem tezs érte semmit. közben elmegy a tescoba és tele veszi a szatyrát mindenféle drága joghurtokkal, kencékkel, és szalámikkal, majd belekerül a karton cigi és elpöfögi a gyerek könyvére valót.

Aztán vannak szülök akiknek nehezen megy, de inkább nem eszik joghurtot, csak hogy a gyereknek meg legyen a könyvre való.

Nekem még kicsik a gyerekeim, de hiába keres a férjem igen magas összeget, mi csak ünnepekkor veszünk a gyerekeknek játékot. Nyáron max kapnak kerti játékot, de csak úgy nem. Ìgy nem kérdés, hogy a jézuska nálunk igen sokmindent fog hozni, vagy is van egy max keret amit kitaláltunk és azon belül.

2012. nov. 4. 20:46
 3/17 anonim válasza:
100%
Szerintem ezen nem kell fennakadni. Mármint... Persze nem igazságos, de most így alakult a sors. Az én családom nem gazdag, nem is szegény, átlagos. De ezért én nem fogok szemüveget kérni karácsonyra. Mindig ajándékozunk szegény gyerekeknek is, de ennél többet nem tudunk tenni. Az én szüleim keményen dolgoznak, miért ne lehetne nekünk drága ajándékunk?
2012. nov. 4. 20:48
 4/17 A kérdező kommentje:
Végül is igaz. A barátnőm egész családja cigizik, erre persze van pénzük, de hogy normális fogai legyenek, arra nincs:(
2012. nov. 4. 21:21
 5/17 anonim ***** válasza:
45%
Ilyen az élet. Nyilvánvaló, hogy az orvos-jogász házaspár egyetlen gyereke többet fog kapni, mint a gyári melós 4 gyereke összesen. S nem csak karácsonykor, hanem egész életében. És tudod mit? Ez így van rendjén.
2012. nov. 4. 22:44
 6/17 Malats ***** válasza:
100%
Üdv a világon.
2012. nov. 4. 23:23
 7/17 anonim ***** válasza:
95%
Hát most erre mit lehet válaszolni? Mert gazdagabbak? persze, ez rosszul esik annak, aki nem engedhet meg magának ilyeneket, de attól, hogy valaki gazdag, nem biztos, hogy rögtön le is nézi a szegényebbeket, vagy ilyesmi, és ha van rá pénze, akkor miért ne vegye meg, amit szeretne? Azon kívül igaz, amit az egyik válaszoló mond, bár én kiegészíteném azzal, hogy van, aki mondjuk csak örökölte a pénzét, vagy ilyesmi, de igen, vannak, akik megdolgoztak érte, és ők a legtöbbet szeretnék nyújtani a gyerekeiknek.
2012. nov. 4. 23:28
 8/17 anonim ***** válasza:
85%
Ja és még valami: ilyesmi néha csalóka is lehet. Nekem pl. volt egy osztálytársnőm, na ő minden hónapban új telefont kapott, de szó szerint értsd! És olyan új technikákat, hogy nála láttam olyat először. Neki volt először érintőképernyős telefonja, mindenféle jó zenélős cuccai, stb. Ugyanakkor egy baromi kicsi lakásban éltek, a szülei válása után anyagi gondjaik voltak, de az apja is egy tök jó kocsival járt. A ruháik viszont átlagosak voltak. Szóval, kinek mi a fontos. Van, aki meg jó ruhákat akar, de nem kell neki semmi elektromos kütyü. Ízlés dolga is azért.
2012. nov. 4. 23:32
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekkoromban mi is nagyon csórók voltunk.Sokszor fa sem volt ajándék is ritkán .Borzasztó érzés !Nem az ajándékok hiány amiatt hanem hogy az ünnep sem volt megtartva se fa se kaja.Máshol meg hangulat finomságok stb.Most megengedhetem magamnak hogy a gyerekeimnek ajándékokat vegyek akkor miért ne tenném meg?Mert másnak nem telik rá.Amikor nekünk nem volt semmink senkit nem hatott meg.Minden évben adományozok játékot amit szegény gyerekeknek osztanak ki.
2012. nov. 5. 17:24
 10/17 anonim ***** válasza:
7-es vagyok. Ezen mi a fenét kellett lepontozni?
2012. nov. 5. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!