Kezdőoldal » Ünnepek » Karácsony » A zsidók egyáltalán nem...

A zsidók egyáltalán nem karácsonyoznak?

Figyelt kérdés
Úgy értem, mindenki, aki zsidó, kivétel nélkül annyira komolyan veszi a származását-vallását, hogy karácsonyt nem, csak hanukát ünnepel? Csak kérdezem, mert nem tudom, nincsenek zsidó ismerőseim.
2011. dec. 24. 13:48
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

az én zsidó ismerőseim egy részénél szigorúan hanuka volt gyerekkorukban, sőt, emlékszem, hogy huszonévesen ők mindig elmentek szent este bulizni, mert halálra unták magukat, hogy mindenki otthon karácsonyozott. de vegyes családoknál, ahol amúgy zsidónak vallják magukat, de mondjuk anyuka zsidó, apuka nem, vagy fordítva, ott karácsonyoznak, nem vallási alapon.

mi pl. nem vagyunk zsidók, de nem vagyunk keresztények sem, mégis karácsonyozunk. ma már a karácsony igen kevés helyen vallási ünnep és nem is Jézus születését ünneplik, csak békességet, nyugalmat akarnak karácsonyfával, díszekkel, ünnepi ételekkel és AJÁNDÉKOKKAL.

az teljesen hülyeség, hogy mi se ünnepeljük más nemzetek ünnepeit és nem eszünk szárított csirkelábat, mert egy Magyarországon született gyereknek aki az óvodában, iskolában azt látja, hogy Mikulás, Jézuska, karácsony, stb. elég nehéz lenyomni a torkán a hanukát...

2013. dec. 14. 16:51
 12/13 anonim válasza:
Ez nagyon a csaladtol es a vallasossagtol fugg. Nekem anyukam zsido, apukam pedig kereszteny. Ez azt jelenti, hogy en nem felzsido, hanem zsido vagyok, hiszen nalunk anyai agon "oroklodik" a vallas. Mi mind a kettot unnepeljuk, de nem a Jezuska hozza az ajandekot, hanem egymasnak adunk. Ennyiben mas. Hanukakor pedig gyertyat gyujtunk, elmondjuk az aldasokat. Szoval a kerdesedre igen a valasz, vannak olyan zsidok akik unneplik a karacsonyt.
2013. dec. 14. 17:27
 13/13 anonim válasza:
100%
nekem egy oszt. társam zsidó, de szerintem kicsit aljas... amikor történelmen a kereszténységről tanulunk kikéretik a szülei, karácsonyi koncertre se jöhet el... viszont amikor a zsidókról tanulunk akkor a 23 fős osztályból nem kérik ki a többi 22 - t már bocsánat.
2013. dec. 26. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!