Akinek felnőttként (30 felett) nincs gyereke, vagy nem is tervez az hogy teremti újra gyerekkorai mesebeli karácsonyát?
Figyelt kérdés
Nálam az van, hogy átmegyek szüleimhez díszíteni és akkor minden úgy van mint régen. De ha ők már nem lesznek nem tudom mi lesz. Szorongok is emiatt.dec. 29. 10:19
11/14 anonim válasza:
Ugyanúgy van minden, mint gyerekkoromban. Jó, az ajándékok nem akkora meglepetések, meg annyi, hogy most már én is diszítem a fát. A díszek pl ugyanazok, mint gyerekként (nagymamám díszei, van köztük már 100 éves is). Meg minden más ugyanaz, tehát a nap menetrendje, az ételek, a zenék, amiket hallgatunk, stb. szóval nem olyan nagy kunszt újraélni a gyerekkori karácsonyt.
12/14 anonim válasza:
Neked ez már a harmadik kérdésed. Kezeltesd magad :(
13/14 anonim válasza:
Mivel nem akarok gyereket és bem is szeretem őket, semmiképp nem egy gyerek adja meg nekem a karácsonyi hangulatot...az csak tönkretenni a karácsonyt, ha ott hisztizne, bömbölne egy gyerek, hogy miért nem kapta meg a legújabb kisautót.
Erről minden eszembe jut, csak a meghittség nem.
14/14 anonim válasza:
Miért kell újrateremteni a gyermekkor mesebeli karácsonyait? Ha érettebbé, bölcsebbé, tudatosabbá válunk minden téren, akkor miért nem tudunk érettebbé válni az ünnepek lényegének felfogása terén is? Ha van gyereked, akkor is felnőttként neked kell megteremtened ezt a fajta csodát a GYEREKEDNEK, nem pedig magadnak. Ez nem azt jelenti, hogy az ünnepeknek, akár a karácsonynak ne lehetne varázsa továbbra is. Épp amiatt veszik el a varázs sokaknál, mert neki PONT AZ A VARÁZS kell, ami kisgyerekként volt, emiatt hajlandó délibábokat kergetni, amire a fogyasztói társadalom, az internet és a megfelelési kényszerek világa csapnak is: fogyassz, vásárolj, vigyorogj pár napig, hogy minden jó, XY-nak milyen tökéletes az élete, nekik aztán fantasztikus a karácsony stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!